Hoe:Maak je jezelf onzichtbaar?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Hoe word je onzichtbaar?

Onzichtbaarheid is het vermogen van levende of niet levende objecten om niet gezien te worden. Onzichtbaarheid bestaat al langer dan zichtbaarheid. Toen het zicht nog niet bestond, was alles namelijk onzichtbaar. Het is pas bij het ontstaan van het zicht, dat het stilaan begint op te vallen wanneer dingen onzichtbaar zijn. Er is dan ook weinig bekend over onzichtbaarheid in de periode vóór het ontstaan van het zicht.

Onzichtbaarheid is zowel een superkracht als een handicap, afhankelijk van de situatie. Over het algemeen wordt onzichtbaarheid in het dagelijkse leven als ongeriefelijk ervaren. Zo is er op de arbeidsmarkt weinig of geen plaats voor onzichtbare mensen, en op TV komen ze ook al nauwelijks aan bod. Maar in een aantal uitzonderlijke situaties kan onzichtbaarheid van pas komen, zoals bijvoorbeeld bij spionageactiviteiten of op familiefeestjes. Je moet dus goed nadenken in welke situatie je je bevindt alvorens onzichtbaar te worden.

Hoe maak je jezelf onzichtbaar?Bewerken

 
Een onzichtbare parkiet.

In weerwil van het feit dat er enorm veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar het vermogen om dingen onzichtbaar te maken, en dit volgens wetenschappers met de huidige technologieën nog steeds niet geheel mogelijk is, is het verrassend eenvoudig om onzichtbaar te worden.

Er zijn verscheidene uiterst simpele manieren, en de toepassingen ervan zijn legio.

Methode 1Bewerken

Om een object onzichtbaar te maken, volstaat het om het object in een afgesloten kamer te zetten, en dan het licht uit te doen. Het object zal dan uit het zicht zijn.

Methode 2Bewerken

Een alternatieve manier is om simpelweg naar een object te kijken, en dan de ogen te sluiten. In dit geval zal het object eveneens niet meer te zien zijn.

Methode 3Bewerken

 
Achter een bakstenen muur zijn de meeste zaken onzichtbaar

Een derde eenvoudige manier om onzichtbaar te worden, is ergens achter gaan staan. U zal dan onzichtbaar zijn, mits u zich ervan vergewist heeft dat u niet achter glas staat, want dat is doorgaans doorzichtig.

Methode 4Bewerken

De meeste objecten hebben het vermogen om ’s nachts onzichtbaar te worden, door even donker te worden als de omgeving. ’s Nachts heb je dus vrij veel kans dat je onzichtbare zaken tegenkomt. Gelukkig is het vrij eenvoudig om deze dingen terug zichtbaar te maken, door er met een zaklamp op te schijnen.

Methode 5Bewerken

Een goede manier om iets onzichtbaar te maken, is door voldoende afstand te creeëren tussen jezelf en het object. Als je van een object wegwandelt, zal je zien dat het visueel steeds kleiner lijkt te worden naarmate de onderlinge afstand groter wordt, tot het uiteindelijk niet groter meer is dan een speldenprik. Als je dan nog verder doorloopt, zal het object onzichtbaar worden. Opgelet: het object wordt niet echt kleiner, dat lijkt alleen maar zo.

 
's Nachts zijn de meeste objecten onzichtbaar

Methode 6Bewerken

Camouflage is eveneens een vrij goede manier om onzichtbaar te worden, al zijn getrainde ogen nog wel in staat gecamoufleerde objecten waar te nemen. Om jezelf te camoufleren, moet je als een kameleon opgaan in je omgeving. Neen, dit wil niet zeggen dat je met je tong naar vliegen moet beginnen slaan, maar enkel dat je de heersende kleur van je omgeving moet aannemen.

 
Deze auto is frontaal op een onzichtbare auto gereden. De schade aan de onzichtbare auto is niet te overzien.

Methode 7Bewerken

Door in een stuurcabine van een stealth-fighter plaats te nemen, en dan het vliegtuig met hoge snelheid de lucht in te sturen, kan je ook een zekere mate van onzichtbaarheid bekomen. Door het dragen van de helm in de cabine ben je voor voorbijgangers al niet herkenbaar en is je gezicht is in zekere mate onzichtbaar. Bovendien ben je ook onzichtbaar op radar.

Methode 8Bewerken

Een moeilijke maar toch effectieve methode is een dermate saai persoon te worden, dat je voor anderen onzichtbaar bent. Het lastige aan deze methode is dat je absoluut niets mag doen om op te vallen, met uitzondering van jezelf lid maken van een leesclub of het spelen van tafeltennis.

Methode 9Bewerken

Achter het stuur kruipen van een onzichtbare wagen is beslist een onveilige methode om onzichtbaar te worden. Hoewel in bepaalde sci-fi- en spionagefilms onzichtbare wagens schering en inslag zijn, is de dag van vandaag het gebruik ervan nog steeds af te raden. Je bent namelijk een gevaar op de weg, en bovendien is je nummerbord niet leesbaar – wat strafbaar is.