Hoe:Schrijf je een 'Hoe?'-artikel?

Splodebord1a.jpg !!!WAARSCHUWING!!!
Dit is een SEMI-SERIEUZE PAGINA.
Onderstaande informatie kan uw grappige humeur bederven.
Het kennisnemen van onderstaande informatie is geheel voor eigen risico. Eventuele nadelige (genetische) gevolgen voor u of uw nageslacht kunnen niet worden verhaald op het niet kunnen lezen van de te kleine letters op de verpakking.
GARANTIE TOT DE DEUR!
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Je kent vast de Hoe?-artikelen, de Nederlandse versie van het Engelse HowTo? Wel, hier leer je hoe je zelf zo'n artikel kunt schrijven!

SchrijvenBewerken

Verzin iets!Bewerken

Je hebt hiervoor nodig:

Stap 1: Eerst slik je een paar vreemde pillen denk je eens goed na (met je gezonde verstand). En plots: bingo! Je hebt een grappige handleiding gevonden die zeker niet zou misstaan op de Oncyclopedia.

Stap 2: Je pakt je computer, gaat naar de Oncyclopedia (maar als je dit leest ben je daar waarschijnlijk al) en je zoekt of jouw Hoe? al bestaat. Bestaat het al? Mwoeaaaaaahahaaaaa! Pech dan. Bedenk iets anders. Maar bestaat het nog niet, kun je het aanmaken en wat je verzonnen hebt uittypen.

Simpel, hè?

Vertaal iets!Bewerken

Je hebt hier voor nodig:

  • de Engelse Oncyclopedia op de HowTo-pagina ([1] of [2]),
  • een talenknobbel,
  • een computer (met internet).
  • Eventueel: een vertaalwoordenboek (online of niet)

Stap 1: Ga naar de Engelse Oncyclopedia (de zogenaamde Uncyclopedia) en zoek een HowTo-artikel dat je leuk vindt. Mag ook een andere taal zijn als je die spreekt.

Stap 2: Kijk op de Oncyclopedia of het al in het Nederlands bestaat. Ja? Dikke pech gehad, man! Nee? Oké, over naar Stap 3.

Stap 3: Vertaal het Engelse artikel. Je kunt hiervoor een woordenboek gebruiken en zet het op de Oncyclopedia (dit is het deel waar je de computer voor nodig hebt).

Ook simpel, niet?

Afwerking en tipsBewerken

  • Als je klaar bent zet je dit boven aan je artikel:
{{Hoe?}}

Dit zal automatisch een echt Hoe?-artikel van je artikel maken.

  • Ga als het af is naar het Hoe?-indexsjabloon. Zet hier je hoe artikel in de juiste categorie (vergeet het niet cursief te zetten!). Zo verschijnt het automatisch op de OnBoeken-hoofdpagina.
  • De titel van een Hoe?-artikel is altijd in je-vorm. Bijvoorbeeld: Hoe: schrijf je een 'Hoe?'-artikel? i.p.v. Hoe: een 'Hoe?'-artikel te schrijven? of dergelijke.
  • Als je het helemaal makkelijk wilt doen vul je hieronder wat in en schrijf je wat op de pagina die je dan krijgt (mits die leeg is, natuurlijk).

Zie ookBewerken