Hoe:Sloop je een computer?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Hoe sloop je een computer? Dat is de vraag voor elke geïrriteerde en agressieve gebruiker die helemaal gaga wordt omdat dat ellendige kreng weer iets niet kon opslaan. Internet valt uit op het moment dat men eindelijk een pagina gevonden heeft, enzovoort enzoverder. Nadat het besturingssysteem gemold is, is er nog maar 1 oplossing over, namelijk: de computer slopen.

Benodigdheden voor manier 1Bewerken

 • Een computer (geen laptop)
 • Een beeldscherm
 • Een toetsenbord
 • Een muis (het liefst Compaq)
 • Een hamer

Stap 1Bewerken

Bereid je goed voor met wat er zal komen: je staat op het punt je computer helemaal kapot maken. Als je het beste resultaat wilt, moet je de computer aanzien als je grootste vijand: de duivel, jezelf, of Osama Bin Laden, uitgezonderd wikipedia natuurlijk. Je moet denken dat dat ding iedereen in je familie heeft vermoord of iets dergelijks. Als je dat rotding voor je oma of Bush aanziet, dan is de kans héél klein dat er überhaupt een deukje in komt. Nog niet eens in een pakje boter of in de muis.

Stap 2Bewerken

Tijd om te slopen. Het moment waarop de computer tegen zichzelf begint te praten (00000000 dus). Begin dan allereerst met de muis. Die is het kwetsbaarste deel als je met de computer aan de gang wilt. Eerst ruk je de knoppen eraf. Maak dan van je hand een vuist en sla zo hard als je kan op de muis. Helemaal stuk maken dus. Maar voor je dit doet moet je de snoer wel even uit de computer zelf halen. Maarja, toen was het echter al te laat. Als de muis dan nog niet stuk is neem je hardere maatregelen. Gooi Smijt dat ding op de grond en stamp erop. Dan met een hamer erop slaan. Gegarandeerd kapot.

Stap 3Bewerken

Na de muis is het tijd om het toetsenbord naar de Filistijnen te helpen. Gebruik de vuist en ram erop. Je kan twee vuisten gebruiken, maar dat zal niet verder helpen om het toetsenbord te breken. Maak ook een aantal 'fatale knallen' door al je kracht en energie in die knal te geven. Rust daarna niet en ga als een kip zonder kop of een door pillen strak staande gabber tekeer op dat ding. Als je dit goed gedaan hebt, beginnen de eerste symptomen van de Blue Screen of Death te vertonen. Dit is een goed teken dat je perfect bezig bent.

Stap 4Bewerken

Nu is de kast aan de beurt. Ruk de kast naar je toe en sla op de bovenkant met je vuist. Lekker er op los rammen. Net zolang tot deze zo ontzettend mishandeld is, dat deze ook weggegooid moet worden. De hele computer moet je toch hierna weggooien, dus wat geeft het? In het begin moet je deuken krijgen. Daarna moet de hele bovenkant door midden breken en in de kast naar beneden storten. Geef hier ook een aantal 'fatale knallen' want die werken altijd fantastisch. Als het beeld al een beetje raar gaat doen, ben je ook nu weer geweldig bezig.

Stap 4bBewerken

Nu de bovenkant ergens in de kast ligt of al weggegooid is, gaan we even die o zo duivelse zijkant van de kast aanpakken. Nu gebruik je niet de vuist, maar de hamer platte hand. Het ding moet lijden. Sla er zo hard als je kan op. Het is hierbij aangeraden om de kast op zijn zijkant te gooien en er dan op te gaan slaan. Dit geeft een soort van trommel effect waardoor je ook harder op de kast kan slaan.

Stap 4cBewerken

Nu is de voorkant van de kast nodig. Leg de kast weer zoals het eerst stond en gebruik nu weer de vuist. Sla er op los. Maar meestal lukt het niet met de vuist, al zitten deze momenteel kapot te bloeden, dus gebruik de hamer. Sla het ding in puin. De voorkant moet er nu vanaf komen. Daarna moet de cd-rom speler er uit springen na een tijdje. En je hoort een knal (je hoort eigenlijk de hele tijd al een knal) die oorverdovend is. De kast heeft zich nog net overeind kunnen houden. Geef nu een geweldig harde knal en het ding stort nu van ellende in elkaar. Nu is er op het beeldscherm een melding dat de computer niet is verbonden met het beeldscherm. Dit is geweldig mooi. Nu heb je het brein achter alle informatie (inclusief de harde schijf) compleet gesloopt. Nu is er echter nog één voorwerp te gaan.

Stap 5Bewerken

Nu alles naar de schroothoop (of nog niet) kan is het nu tijd geworden voor de big finale, het einde, oftewel: het beeldscherm is aan de beurt. De bovenkant moet altijd eerst, net zoals bij de computer zelf. Dan blijft er altijd tijd over om de rest eens compleet te vernielen. Nu met de vuist op de bovenkant rammen. Het beeldscherm moet nu erg bizar doen, hiermee bedoel ik dat het beeldscherm staat te schudden als je ernaar kijkt en terwijl je slaat. Dit is een goed teken. Is dit niet zo? Harder slaan. Uiteindelijk moet de plaat die erop ligt, naar beneden vallen. Als je te lang doorslaat nadat de plaat al naar beneden is gevallen, gaat het beeldscherm zonder dat je het glas aanraakt al stuk. Spijtig hè? Dat wil je toch nog zo direct niet?

Stap 5bBewerken

Nu het beeldscherm. Gebruik je vuist en sla het glas van het beeldscherm helemaal stuk. Na het beeldscherm eerst voldoende afgemat te hebben, ga je met de hamer de laatste keiharde klappen uitdelen aan het beeldscherm. Je krijgt een ster op het beeldscherm die per klap groter en groter wordt. En bij een onverwachte klap knalt de hele zooi uit elkaar en vliegen de glasscherven in het rond (is er al vermeld dat je glaswerende kleding moest dragen?). Nu nog een laatste knal aan de bovenkant en het beeldscherm valt om (meestal naar voren)! Nu nog aan de bovenkant van het omgevallen beeldscherm slaan, en je hebt een kapotte computer. Gefeliciteerd! Nu is het tijd voor taart!

Benodigdheden voor manier 2Bewerken

 • Een computer (geen laptop)
 • Een beeldscherm
 • Een toetsenbord
 • Een muis
 • Voor stap 2 bis een elastiek
 • Een flat van meer dan 10 verdiepingen hoog
 
Als u net even ietsje te ver gaat met alle manieren van het slopen van de computer, kunt u dit als resultaat krijgen.

Stap 1Bewerken

Je maakt de computer los van het beeldscherm, de muis en het toetsenbord. De computer moet nu volledig los zijn van alles wat er ook omheen staat. Maak ook alles los wat aan het beeldscherm zit. Het toetsenbord leg je even apart en de muis ook. Alle andere randapparatuur zoals boxen en webcams kun je nog extra gebruiken, maar dit hoeft niet.

Stap 2Bewerken

Ga naar een raam of balkon van een flat die meer dan 10 verdiepingen hoog is. Ga naar de hoogste etage en gooi de computer naar beneden. De computer moet uiteindelijk op de stoep of andere harde vloer/grond terecht komen. Gooi ook het beeldscherm naar beneden, samen met het toetsenbord en de muis die echter naar beneden gesmeten dienen te worden. De overige spullen gooi/smijt je ook maar naar beneden. Alles is in ieder geval wel kapot. Je kan de troep nog groter maken door voorbijgangers te treffen.

Stap 2 bisBewerken

Laten we even terugspoelen. Zo zie je eerst de scherven, stukken en brokken van je pc omhoogrijzen. Alles komt terecht in jouw handen. Nu stoppen we. Je staat daar met heel je bazar. Nou heb je een lang uittrekbare elastiek nodig. Span deze van de bovenste verdieping helemaal naar gelijkvloers, daarbeneden bind je alles samen en katapulteer je alles naar boven, zodat de troep extra hard beschadigd wordt door de tocht naar boven in het gebouw en uiteindelijk van de bovenste etage wegvliegt. Hierdoor heb je kans meer mensen te treffen.

Benodigdheden voor manier 3Bewerken

 • Een laptop (geen "gewone" computer)
 • Hamers
 • Een tafel
 • Een muis
 • Een stoel

UitvoeringBewerken

Zoals in manier 1 en 2 beschreven stond, was er geen laptop nodig om deze Hoe? uit te voeren. Nu kunnen we echter wél met de laptop aan de slag. Letterlijk en figuurlijk, aan de slag. Onze lieftallige assistente Tatjana Kraslova zal ons op een veilige manier (met veiligheidsbril welteverstaan) verslaan (letterlijk en figuurlijk) hoe dit moet.

OefenenBewerken

Bij deze sloopmethodes is het handig om ook te kunnen oefenen. Hieronder een sterk aanbevolen oefenmethode om de computer (uitsluitend voor manier 1 en 2) te slopen, althans, niet in het echt.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
27 juni 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.