Hoe:Vandaliseer je Wikipedia of Wikia?


Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

In deze Hoe? gaan we je vertellen hoe je Wikipedia of Wikia vandaliseert.

Handleiding voor WikipediaBewerken

Stap 1Bewerken

Ga naar de site van de Nederlandse Wikipedia

Stap 2Bewerken

Maak een gebruikersaccount aan of vandaliseer anoniem. (als je al een account hebt ga dan door naar stap 3)

Stap 3Bewerken

Ga naar de pagina die je wilt vandaliseren, maar kijk eerst of er geen boze Wikipedia-admins rondneuzen die je edits meteen terugdraaien.

Stap 4Bewerken

Als dat niet het geval is klik je op bewerken, nu kom je in het vandaliseertabblad van de pagina. Selecteer een gedeelte van de tekst (als je niet weet hoe dit moet kijk je bij Hoe: Selecteer ik een tekst?) en vervang het door je eigengeschreven spam-bericht, of druk op backspace om de tekst te verwijderen.

Stap 5Bewerken

Als je klaar bent met je vandaliseren klik je op "Delete" om de spam op te slaan, als je nu toch bezig bent verander je meteen de naam van de pagina naar een willekeurige naam, zodat het minder snel wordt gevonden

Stap 6Bewerken

Gefeliciteerd!, je hebt nu Wikipedia gevandaliseerd, waarschijnlijk word je nu geblokkeerd, maar je wordt wel als een held ontvangen op de Oncy en waarschijnlijk krijg je een of andere hoge onderscheiding.

Handleiding voor WikiaBewerken

 
Voorbeeld van een Wiki van Wikia

Stap 1Bewerken

Kies een wiki uit om te vandaliseren.

Stap 2Bewerken

Maak een gebruikersaccount aan via de knop aanmelden/registreren (als je al een account hebt ga dan door naar stap 3) Je kunt ook anoniem vandaliseren, maar dit wordt niet geadviseerd.

Stap 3Bewerken

Negeer de vreselijk irritante reclames en open met je magische superkrachten die je kreeg toen je je account aanmaakte het bewerkingstabblad, nu kun je de pagina vandaliseren.

Stap 4Bewerken

Selecteer een gedeelte van de tekst (als je niet weet hoe dit moet kijk je bij Hoe: Selecteer ik een tekst?) en vervang het door je eigengeschreven spam-bericht of druk op delete om de tekst te verwijderen.

Stap 5Bewerken

Als je klaar bent met je vandaliseren klik je op "Delete" om de spam op te slaan, als je nu toch bezig bent verander je meteen de naam van de pagina naar een willekeurige naam, zodat het minder snel wordt gevonden.

Stap 6Bewerken

Gefeliciteerd!, je hebt nu Wikia gevandaliseerd, waarschijnlijk word je nu geblokkeerd, maar als je terugkomt naar de Oncy zal je als held worden vereerd en een heleboel lintjes krijgen.

Handleiding voor OncyclopediaBewerken

Stap 1Bewerken

Als je slim bent ga je Oncyclopedia niet vandaliseren, dus heb je daar ook geen gids voor nodig. (Als je het wel doet geven we je IP-adres door aan de Mossad, de FBI, de NSA, de AIVD en de CIA, die je vanaf dat moment altijd blijven stalken.)