Hoe:Word je president van de Verenigde Staten?

President van de Verenigde Staten worden is heus niet zo moeilijk. Al wat je moet doen is trachten deze pagina tot het einde te lezen.

Een van de velen die deze Hoe? succesvol hebben gevolgd.
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s


BenodigdhedenBewerken

 • Een geweer: je zult merken dat je dit geweer verschillende keren nodig zal hebben. Het is aan te raden om eerst enkele keren op de schietbaan te oefenen of enkele Chinezen neer te knallen, natuurlijk is dat laatste niet gezegd, anders zou deze pagina racistisch zijn. Een zwaar kaliber is aan te raden.
 • Ambitie: hoe wil je anders president worden?
 • Hoge Hoed: de hoge hoed is het symbool van de Amerikaanse president, draag er één!

Het stappenplanBewerken

Fase 1, de gemeenteraadBewerken

  - Tip! -  

Ga nooit bij de democraten, zij hebben veel te weinig kiezers. Zo maak je nooit kans om president te worden.

In de eerste fase zal je moeten infiltreren in het politieke systeem der Amerikanen. Dit lukt het best om toe te treden in de gemeenteraad van een klein landelijk dorpje zoals New York of Chicago. Dit doe je door gewoon een lid van de gemeenteraad neer te schieten met je geweer. Haast je nu naar het gemeentehuis en vraag of je hem mag vervangen. Nu zal je de politieke partij moeten kiezen waar je bij wilt horen. Als je dit hebt gedaan mag je in de gemeenteraad en kan je interessante beslissingen maken zoals wanneer het dorpsfeest gehouden wordt.

Fase 2, de secretaris-generaal van de burgemeesterBewerken

Je zal moeten trachten om burgemeester te worden. Voordat je deze functie kan beoefenen moet je eerst secretaris worden van de burgemeester. Dit is niet zo eenvoudig. Je zal heel wat moeten slijmen en geld aan hem besteden. Moest hij een homo zijn is dit echter wel eenvoudig, je nodigt hem dan gewoon uit voor een romantisch dinertje bij jou thuis. Maar aangezien de meeste burgemeesters republikeinen zijn, is de kans groot dat hij geen homo is. Daarom, bij een hetero-burgemeester moet je volgende stappen ondernemen:

 1. Je vermoordt de huidige secretaris-generaal, dit doe je ook met je geweer.
 2. Je zorgt ervoor dat je tijdens de begrafenis naast de burgemeester staat, je deelneming geeft en zegt dat je politieke wetenschappen hebt gestudeerd.
 3. Vooraleer de keuze valt zorg je ervoor dat je samen met de burgemeester een hamburger gaat eten in Sam's Hamburger Shop.
 4. Het kan handig zijn om de burgemeester zijn kind te ontvoeren en diens vinger op te sturen met een brief waarin staat dat je dolgraag zijn nieuwe secretaris-generaal bent.
 5. Wacht de verkiezingen af.
 6. Geniet van je nieuwe functie.

Nu ben je in de staat Texas tot sheriff benoemd. In het andere 'normale' gedeelte van Amerika ben je gewoon Secretaris-Generaal.

Fase 3, het burgemeesterschapBewerken

Deze keer moet je de burgemeester niet neerknallen. Anders zou dit al het derde lijk zijn in het kleine dorpje sinds jou aankomst. Voor je het weet krijg je de F.B.I. (de Bjurow) achter je aan.
Het is de bedoeling dat je je kandidaat gaat stellen als burgemeester voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Je zal een hele campagne moeten starten waarin je je standpunten duidelijk maakt. Daarom zullen je gedachtegangen moeten overeenstemmen met die van het volk. Het is aan te raden om te strijden voor zaken die het volk ook wilt zoals: verbod op het homohuwelijk, meer belastingen en een hogere productie van ijsbergsla. Ook is het handig om voor de opwarming van de aarde te zijn. Tijdens je campagne kan je het beste mensen omkopen die ook burgemeester willen worden. Je kan ze natuurlijk ook weer gaan vermoorden maar dat is dan weer verdacht.
Dan is de dag van de verkiezing eindelijk aangebroken. Probeer op de weg naar de stembus nog wat mensen te overtuigen om op jou te stemmen.

  - Tip! -  

Vergeet vooral zelf niet eventjes te stemmen, 1 stem kan het verschil maken!

Proficiat, je bent nu burgemeester van een dorpje in de V.S.

 
Je kan natuurlijk zowel bodybuilder, filmster en gouverneur van Californië tegelijk zijn, maar dan ben je gewoon een debiel.

Fase 4, de gouverneurBewerken

Na 12 jaar burgemeesterschap wordt het tijd om gouverneur te worden. De gouverneur is de man die alle prullaria van een of andere staat regelt. Gouverneur worden is des te gemakkelijker als je Arnold heet en een fantastische filmcarrière hebt opgebouwd. Aangezien een filmster zich nooit bezig houdt met het internet is de kans groot dat jij geen filmster bent.
Als je dus gouverneur wilt worden moet je gewoon jezelf op de lijst met kandidaten zetten en de andere kandidaten doen opgeven door ze neer te schieten of om te kopen.
Proficiat je bent zeer dicht bij het presidentsschap.

Fase 5, presidentBewerken

Je bent reeds ver geraakt. Je wacht nu gewoon de volgende presidentsverkiezingen af (eind 2012) en je zorgt ervoor dat je kandidaat wordt. Je zorgt uiteraard voor een goede affiche en je belooft allerlei dingen die je niet van plan bent om te realiseren. De voornaamste dingen die je moet beloven zijn wereldvrede en een gratis donut voor iedere kiezer. Dit is een onfeilbaar systeem dat telkens weer werkt. Beloof dit en je wordt de volgende president van de Verenigde Staten.Proficiat u bent nu president van de Verenigde Staten

Wat doet de president van de verenigde staten?Bewerken

 • Zitten in een ovaal kantoor.
 • Koffie drinken.
 • Mensen doden (vooral oosterlingen).
 • Te weten komen of de maanlanding nu echt was of niet.

Tips en HintsBewerken

Dit moet je weten als je president van de Verenigde Staten bent.

 • Achter het 'Lincoln-schilderij' in het 'oval office' bevinden zich enkele knoppen die kernkoppen laten afvuren.
 • In de biljarttafel van het Witte Huis is een schat verstopt.
 • Vertrouw nooit, maar dan ook nooit de Russen.
 • Vertrouw zelfs jezelf niet, je bent desnoods president geworden door de raad van een website op te volgen.

Weet ook dat de president vier mensen naar keuze (en een heleboel Irakezen) mag laten vermoorden zonder hij hier voor gestraft wordt. Wij raden volgende personen aan: