Homo Augustinus

De Homo Augustinus (een verlatinisering van zijn menselijke schuilnaam) is een nieuw ontdekte mensensoort, naast de moderne mens (Homo Sapiens) en toont een nauwe verwantschap met de Petrus Praeterius, alhoewel ze in bepaalde opzichten elkaars tegengestelden zijn.

OntdekkingBewerken

De Homo Augustinus bevond zich reeds enkele jaren onder de mens, ergens in het gebied tussen de steden Mechelen en Antwerpen in de provincie Antwerpen in België.

FysiologieBewerken

 
Een Augustinus is over het algemeen een groot liefhebber van sneeuwzwemmen

Qua gestalte lijkt de Augustinus heel veel op de Petrus Praeterius: goed bestand tegen de kou en vrij zwaar gebouwd. Fysieke inspanningen zijn niet aan hem besteed, omdat hij dit tijdverspilling vindt, maar ook omdat hij hiervan enorm begint te zweten, hetgeen ook optreedt bij hoge temperaturen. De enige sport die een Augustinus bedrijft (naast bedsport) is sneeuwzwemmen.

Psychologie van de AugustinusBewerken

In tegenstelling tot de Petrus Praeterius is de Augustinus heel goed in staat om menselijke emoties te begrijpen, maar veel minder om ze te uiten, alhoewel dit laatste veel te maken heeft met onze medogenloze maatschappij, toch heeft hij over gevoelens een gelijkaardige, niettemin minder extreme, mening over als de Petrus Praeterius. Bij mensen die hij niet kent lijkt de Augustinus soms wel een beetje aggressief, zowel met scherpe opmerkingen als met geweld (wanneer hij verkeert in een waas van woede). Hij is ook geïnteresseerd in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar het schijnt enerzijds om zulke gruweldaden te trachten te voorkomen en anderzijds uit begrip voor de veroorzakers en voor hun leed dat hen tot zulke daden dreef. Recente ontwikkelingen in het onderzoek hebben ook een interesse voor het fantasy-genre aangetoond, maar meer is hierover niet bekend.

Beschermingsstatus van de AugustinusBewerken

Alhoewel hier veel onzekerheid over bestaat zijn er een aantal te verdedigen:

  • Kritiek: Aangezien er tot zover maar één exemplaar van bekend is, is er een zeer grote kans op uitsterven.
  • Bedreigd: Aangezien er tot zover maar één exemplaar van bekend is, is er een zeer grote kans op uitsterven, alhoewel er een kans is om samen met een Homo sapiens te kweken, aangezien de genen die hem tot Homo sapientissimus maken dominant zijn.
  • Kwetsbaar en Gevoelig: Aangezien de Augustinus een grote wil heeft om te leven zodat hij de wereld kan verbeteren en vele partners te versieren wat de kans op overleven toch een beetje verhoogt.
  • Onzeker: Er bestaat veel onzekerheid over de beschermingsstatus van de Augustinus.

Seksuele GeaardheidBewerken

Het onderzoek van de genen en logische redenering toont aan dat:

Er kan sprake zijn van de illusie van een uitzondering:
Genderdysforie en transseksualiteit zijn de termen die men meestal gebruikt om zoiets uit te drukken, het is in feite een genetische fout.
Simpel uitgelegd: mannelijke hersenen in een vrouwelijk lichaam of vrouwelijke hersenen in een mannelijk lichaam.
Een andere illusie van een uitzondering kan ontstaan doordat bij de Homo sapientissimus het gedrag minder beïnvloed wordt door de seksuele geaardheid, zo kan er sprake zijn van[knuffelen en kussen en in uitzonderlijke gevallen zelfs seks terwijl dit de geaardheid tegenspreekt, dit ook omdat de persoonlijkheid en het karakter heel belangrijk zijn en grotendeels gelijk zijn bij de Homo Sapientissimus.
Een andere opmerkelijke eigenschap is dat de mannen er nogal androgyn uitzien, oftewel ze zien er vrij vrouwelijk uit.

Zie ookBewerken

Homo's ende Homoae Homoachtigen

Homo Sapiens · Homo Erectus · Homo Depresium · Homo WhatsApp · Homo Nerdicus · Homofielus Homo · Homo Nazicus · Homo Autismus
Homo Dummus · Homo Takasiniensis · Homo Augustinus · Homo Massalus · Homo Nauticus · Homo Intellectualis · Homo Picantus Croquettia
Homo Plusintellectualis · Homo Sapiens Sapiens · Homo Smartphonicus · Homo Studiosus · Homo Gymnasiticalis · Homo Neanderthalus