Hoofdpijn

    
Esculaap4.png
Esculaap4.png
Luister niet naar je huisarts: die kwakzalver vertelt gore aardse leugens omdat hij gewoon niet weet wat er met je aan de hand is!
Denk je te hebben wat er op deze pagina staat, twijfel dan niet en koop meteen medicatie op het internet, op de OnMarkt, of bij de afhaalchinees!

Die paracetamol die helpt volgens mij ook mee aan het mollen van m'n hersenen in plaats van de pijn!!
~ Een mol over paracetamollen.

Oow...ik heb nu opeens hoofdpijn...
~ Iemand die niet weet dat 'ie een jetlag heeft over hoofdpijn.

Het broeikaseffect is "hoofdpijn delen door de derde macht van een banaan". Simpel toch?
~ Al Gore over het broeikaseffect.

De gevolgen van hoofdpijn kunnen verschrikkelijk zijn...

Hoofdpijn is op de gruwelijke kiespijn na de irritantste en vervelendste kwaal wat volgens ons bij iedereen wel eens voorkomt. Hoofdpijn ontstaat hoofdzakelijk door stress, harde muziek, harde hoofdpijnverwekkende muziek, geschreeuw en drukte. Hoofdpijn is makkelijk te bestrijden door een paracetamol [1] of een aspirine [2] te nemen en rust te nemen, maar als men de variant van hoofdpijn als een ziekte heeft, is het moeilijker te bestrijden en moet men zelfs meer doen dan alleen maar een paracetamol of aspirine innemen. Als hoofdpijn niet snel verholpen of verzacht wordt kunnen de gevolgen verschrikkelijk zijn.

OntstaanBewerken

Hoofdpijn ontstaat door de al boven genoemde oorzaken. Stress, harde muziek, harde hoofdpijnverwekkende (muziek wat meestal onder de categorie hersenloze monotone herrie valt) muziek, gschreeuw, spanningen en drukte. Ook mag het oneindig-geram-met-het-hoofd-tegen-de-muur-van-de-stress-of-ellende niet ontbreken omdat het ook met de bovengenoemde oorzaken te maken heeft.

Eerste symptomenBewerken

De eerste symptomen van hoofdpijn zijn het lastiger kunnen ademhalen (luchtpijp wordt iets nauwer) [3], lichtelijke samentrekking bij de hersenen, pijn aan de zijkant van het hoofd en honger. Door het gevoel dat men honger heeft komt vooral omdat men vooral dorst heeft en dat men al een tijd lang niets gedronken heeft. Als men niets drinkt, groeit de pijn, net als men gaat eten. Vervolgens na een minuut of 5 - 15 nadat er niets anders is gedaan beginnen wat dingen in de hersenen dicht te zitten, wat voor de pijn aldaar zorgt. De ademhaling gaat steeds zwaarder en men wordt duizelig.

Tweede faseBewerken

Langzaam wordt men gek van de pijn, maar is het nog niet levensbedreigend. Nadat de lichte verschijnselen zijn geweest komen de irritante en zeer vervelende pijnen. Nu komt een gevoel waar men denkt dat het hoofd samengeperst wordt. Dit is ook logisch, want als dit voorkomt grijpt men meestal met de handen naar het hoofd en begint dan ook de drukken om tevergeefs de pijn te verminderen terwijl ze het juist verergeren. Die mensen hebben nou eenmaal geen leven en zijn ook wanhopig waardoor ze niet meer weten wat ze moeten doen. Zielig volkje. Maar goed, tijdens deze samenpersing houdt men meestal de adem in en gaat men schreeuwen. Nadat men even goed heeft gedrukt en geschreeuwd is de pijn tijdelijk weg.

Derde faseBewerken

 
Wees gewaarschuwd!

Nu kan men in levensgevaar komen. Nu de pijn tijdelijk is gaan liggen na de erge pijn van daarnet in de tweede fase, is de laatste mogelijkheid van kracht om een medicijn in te nemen. Als de pijn weer begint is het al te laat. U moet dus snel zijn, maar aangezien u duizelig bent en u niet meer weet van de pijn waar u bent, gaat alles langzaam. Wees maar gerust, het zal snel gedaan zijn met u. Als de pijn terug komt krijgt u meteen de neiging om boeren te laten omdat uw maag van streek raakt. Dit zal de pijn ook doen verzachten, maar hoe vaker u boert, hoe erger de pijn wordt! Op een gegeven moment (verschilt bij iedereen) zal uw hoofd heel licht aanvoelen, dan opeens zwaar en dan wordt de pijn zo erg dat de hersenen opzwellen en...

Kwaal of ziekte?Bewerken

Het verschil tussen een kwaal en een ziekte is nooit echt ontdekt en bevestigd. Het verschil namelijk dat men denkt dat het is tussen de ziekte en de kwaal, is dat de ziekte blijvend is en de kwaal tijdelijk. In feite komt de ziekte ook constant tijdelijk voor, maar daar zit een verschil tussen. Er is daarom ook meestal verwarring over of het nou een kwaal of een ziekte is. Een onder- en bovenzoeker uit het Hoogbegaafd Oncyclopedisch Medisch Instituut heeft onderzoek gedaan naar het verschil en dit was de uitkomst:

 
 
Het verschil tussen de kwaal en de ziekte van hoofdpijn is in feite redelijk simpel, maar moeilijk te ontdekken. De kwaal duurt kort, maar hevig. De ziekte duurt lang, daarmee ook blijvend in delen, maar "minder pijnlijk" dan de kwaal omdat het slachtoffer dat de ziekte heeft eenmaal gaat wennen aan de pijn waardoor het altijd wat minder wordt.[4]
 

 

—Een onder- en bovenzoeker van het HOMI.

Zie ookBewerken

VoetnotenBewerken

  1. Waarschuwing: Gebruik paracetamollen met mate. Paracetamollen kunnen u eerst totaal parra maken, waardoor deze uw lichaam vervolgens (met name de lever) molt, wat alsnof de dood tot gevolg heeft. Mensen die reeds al leverklachten hebben, worden aangeraden om aspirines te slikken. Wij kunnen u niet vaak genoeg waarschuwen.
  2. Waarschuwing: Gebruik ook aspirines met mate. Aspirines kunnen uw maag van streek laten maken waardoor men meer moet lijden onder de pijn. Mensen die reeds al maagklachten hebben worden aangeraden om paracetamollen in te nemen. Wij waarschuwen soms gewoon teveel.
  3. Astmapatiënten moeten hierbij ook streng in de gaten gehouden worden!
  4. Hoofdpijn kan dus een ziekte zijn, maar dan nog: onderschat de krachten en de ellende van hoofdpijn niet! Wij waarschuwen maar nogmaals, omdat wij er zeker van willen zijn dat wij geen klachten willen binnenkrijgen dat wij u niet gewaarschuwd hebben. U bent hierbij gewaarschuwd.
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
22 augustus 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.