Huisdier

Een huisdier is een dier dat mensen houden in een huis. Woon je dus in een tent en heb je een dier, dan heb je dus geen huisdier maar een tentdier. Zo heb je ook circusdieren, die leven dan wel weer in een tent, maar dat is dan niet hun huis. Verder heb je nog riooldieren, voor hun is het riool hun huis, dat ook nog eens is gebouwd door mensen, maar mensen houden niet zo van riooldieren, dus zijn het geen huisdieren. Er zijn ook dieren die leven op een boerderij, dus een huis, en gehouden worden door mensen, maar ook geen huisdieren zijn, die dieren noem je weer vee. Kortom, het is gewoon nogal ingewikkeld om te bepalen of een dier een huisdier is of niet.

Redenen voor het houden van huisdierenBewerken

 
Angst: sommige mensen voelen zich niet veilig, daarom nemen ze een huisdier om zich te beschermen tegen het kwaad.
  • Eenzaamheid: eenzame mensen voelen zich vaak alleen en denken hun gevoelens kwijt te kunnen bij een huisdier.
  • Egoïsme: politici denken alleen aan zichzelf, en willen daar constant aan herinnerd worden door een huisdier.
  • Sadisme: Feyenoorders houden van pijn, daarvoor nemen ze een dier dat hen tot het bot kapot zal krabben.
  • Verwaandheid: PvdA'ers vinden zichzelf beter dan een ander en zoeken daarvoor bewijs, zoals het kunnen zorgen voor een levend wezen.
  • Verwendheid: rijke mensen hebben alles, maar nog geen dier? Dat kan toch niet!
  • Eten: Chinezen en houden van vlees dat je in Nederland niet in de winkel kan kopen, dan zij nemen gewoon een huisdier.
  • Zeurende kinderen: kinderen willen hun bek maar niet houden, en slaan helpt ook al niet, dus kopen hun ouders dan maar een huisdier.
  • Seksualiteit: haal je dan maar niks in je hoofd, want dit is gewoon smerig, viezerik!
  • Geen kinderen kunnen krijgen: kinderloze mensen zien in adopteren geen optie, een draagmoeder ook niet, dan maar een huisdier.

De meest populaire huisdierenBewerken

Elk jaar wordt bijgehouden welke huisdieren het populairst zijn. In 2010 en 2011 won de struisvogel deze titel. In 2012, 2013 en 2014 was het de beurt aan de pinguïn. 2015 was het jaar van de eendagsvlieg en zoals het die diersoort betaamt stond het de troon het volgende jaar weer af. Van 2016 tot en met 2019 wisselden de typische huisdieren brilslang en WC Eend elkaar af. In 2020 en 2021 was de biefstuk het populairst en dit jaar is de verwachting dat de sokpop hoge ogen zal gooien.

De olifant in de porseleinkast bungelt al jaren onderaan de lijst, tot groot verdriet van de liefhebbers.Zie ookBewerken