De nieuwste versie van de iPad is voorzien van een extra anti-sliplaag.

De iPad is een elektronisch apparaat dat uitblinkt door zijn ongekende handigheid. Het is ontwikkeld door Apple omdat Apple nu eenmaal expert is in het maken van platte blinkende dingen. De mogelijkheid tot het aanraken en het opblinken [1] van het toestel zijn maar enkele van de talrijke functies waarover de gebruiker kan beschikken.

Opvolger van de iPhoneBewerken

Na het succes van de iPhone, kregen de ontwerpers zin om een nog handiger apparaat te ontwerpen. Omdat ze daar echter geen tijd voor hadden, hebben ze maar een iPad ontwikkeld. Ze hadden vooral tot doel de meest gehoorde klacht over de iPhone te verhelpen. Vele gebruikers klaagden immers dat op de iPhone amper twee glazen bier konden geplaatst worden. Daarom ook is de iPad iets groter zodat er wel drie glazen bier op passen en bovendien nog een potje nootjes (zowel gewone, als de pikante versie).

Maar dit was nog niet alles. Omdat het erg storend was om opgebeld te worden terwijl men biertjes ging halen, hebben de ontwerpers deze functie in de iPad netjes verborgen. Een opluchting voor de vele fans van dit soort toestellen.

GebruiksgemakBewerken

Om nog steeds niet vrijgegeven redenen is de iPad voorzien van een eigen batterij. Deze batterij is altijd plat, omdat dit een bewuste keuze van de ontwikkelaars was. Een ronde batterij zou immers nooit in het omhulsel gepast hebben.

Een nieuwigheid is de multi-touch. Oudere toestellen kon de gebruiker slechts met één vinger aanraken, terwijl je de iPad op zijn minst met twee vingers kan aanraken. Meerdere vingers kan ook, maar dan is Apple niet aansprakelijk voor mogelijke ongelukjes.

Standaard wordt een korte USB-kabel meegeleverd zodat de gebruiker het apparaat met een computer kan verbinden. Mocht het apparaat dan per ongeluk van tafel vallen, dan is de kans groot dat de schok wordt opgevangen door deze kabel en je geen aanspraak hoeft te maken op de standaard Europese fabrieksgarantie van 2 Apple-jaren[2].

In de Apple-store kunnen klanten bijzonder nuttige Applets kopen. Het hebben van Applets wordt gezien als een indicatie van iemands status en kan rekenen op veel respect van medegebruikers. Deze Applets kunnen dan ook moeiteloos op de iPad worden geplaatst, op voorwaarde dat er nog geen biertjes en een kommetje nootjes op staan, weliswaar.

Zie ookBewerken

ReferentiesBewerken

  1. Met een apart aan te schaffen doekje, dat wel twee maal zo duur is als het apparaat zelf.
  2. Een Apple-jaar is ongeveer gelijk aan de helft van de tijd die iemand nodig heeft om het telefoonnummer van de Apple-helpdesk te vinden.