Ik ben dol op J-pop, ik kauw het wel tachtig uur per dag!
~ Tammo tachtig over J-pop

Nooit van gehoord
~ Mick Jagger over J-pop

J-Pop is een rage in (maar vooral buiten) Japan. De afkorting staat voor Japanse pop en wordt gebruikt als een middel om op te kauwen. J-pop is dan ook het meest verkochte kauwgommerk ter wereld (na Discussielife). Veel smaken J-pop zijn verkrijgbaar waaronder Yui, Koda Kumi, Hihi Puffy Amiyumi, Kyary Pamyu Pamyu, Cute, VOCALOID en Miyavi.

Zelfs moeder Aarde is dol op J-pop, nu moet jij ook meedoen aan de rage. Of je gaat voor de rest van je leven de kerkers van de Euroborg in.

Ontstaan van J-popBewerken

J-pop ontstond tijdens een conferentie in de Rai. Twee grote Japanse industrielen waren aan het discussiëren over hun favoriete muziek. Al gauw kwamen zij tot de conclusie dat er geen kauwgomsmaak is die hun favoriete muzieksoort weerspiegelt. Dit was de reden dat zij J-pop tot leven brachten. Samen met een team van 5 geleerden en Ness ontdekten zij dat als je de scheikundige formule   gebruikte er een heerlijke kauwgom uitkwam. De geleerden en de twee grote Japanse mannen vroegen een patent aan en de rest is geschiedenis.

De smaak van J-popBewerken

De smaak van J-pop is moeilijk te omschrijven, het is in ieder geval een muzikaal smaakje. Veel Niet-Japanners klagen over het feit dat J-pop Japans is en dat ze de smaak van de kauwgom daarom niet begrijpen. Dit komt waarschijnlijk omdat deze mensen nog in de jaren '90 van de vorige eeuw leven en niet kunnen of willen begrijpen wat in is. Er wordt vaak geklaagd dat J-pop te commerciëel is omdat het bijna alleen maar verkrijgbaar is in smaken die het grote publiek aanspreken. Deze kritiek is een beetje raar want: als (bijna) iedereen ergens van houdt, wat is er dan mis mee?

Verkoop van J-popBewerken

J-pop is in Japan en in de gehele EU verkrijgbaar. Alleen in Japan zijn er al meer dan 15 smaken verkrijgbaar die allemaal zeer goed verkocht worden (zie overzicht van smaken hieronder).

J-pop op scholenBewerken

 
Dus gij lust geen J-pop, meiske!? Dan hoort ge niet meer bij ons clubje!

Wegens het grote succes werd er veel J-pop gekauwd op scholen. Veel docenten waren hier ontevreden mee omdat zij overal kauwgom vonden. Met name aardrijkskundedocenten vonden het zwaar irritant om in de kaugom te grijpen als zij de armleuningen van hun confortabele stoelen wilden verhogen. Hihi Puffy Amiyumi werd verkocht in alle kantines en werd al gauw duurder dan het gemiddelde merk. Wie geen J-pop kauwde hoorde er niet bij en werd verstoten, wie het wel kauwde had veel vrienden. Dit was de een reden dat J-pop werd verbannen uit de scholen. Leerlingen mochten gewoon niet lijden onder de populairiteit van anderen.

Controversiële eigenschappen van J-popBewerken

Niemand weet het zeker maar er zijn mensen die vermoeden dat J-pop van walvisvlees wordt gemaakt. Greenpeace heeft hierom meerdere malen geprobeerd om J-pop te boycotten, deze acties hebben niet veel uitgehaald omdat hedendaagse jongeren zich niet met dat soort onzin bezighouden. Een ander omstreden punt van J-pop is dat het een geheim ingrediënt bevat die Japanse woordjes in het brein van de kauwer opslaat. Mensen zeggen hierover dat het een complot is om de hele wereld Japans te laten spreken zodat de Japanners kunnen zeggen dat de hele wereld van hun is.

Nee joh, dat is gewoon om jurrie wat kennis bij te brengen tijdens het kauwen van kauwgom.
~ Shinzo Abe over het geheime ingrediënt.

Dit zullen we dan maar van hem aannemen. Maar een feit is dat kennis van de Japanse taal de Gele Griep kan veroorzaken en daarom een grote bedreiging voor de mensheid is. Maar ook voor dit feit geldt: de hedendaagse jongeren interesseren zich niet voor dat soort onzin.

Smaken verkrijgbaar wereldwijdBewerken

Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: J-pop.

Smaken uitsluitend verkrijgbaar in JapanBewerken

  • GLAY
  • M-flo
  • Bonnie Pink
  • Otsuka Ai
  • HIGH and MIGHTY COLOR (Vooral populair bij extreem rechts)
  • HiHi Puffy AmiYumi
  • Hentai Freaks

Zie ookBewerken