Jakoetsk

In Sovjet Rusland, iPhoenski pwnd JOU!!
~ Jakoetsiër over de nieuwe äpp voor de iPhoenski.

Ненависть с яблоками!
~ Dmitri Medvedev over Appels.

Genoeg plaats voor Moslims!
~ Geert Wilders over Jakoetsk.


Jakoetsk (Якутск) is een stad achter de duinen van de Mongolen. De stad was vanaf ca. -2632 bewoont door de Mongolen, maar werden later verdrongen door de iets intelligentere Jakoetiërs. In deze stad vriest het hele jaar door. Het is dan ook een wonder dat het niet al lang is overgenomen door de Eskemo's mensen met lang zwart haar, zodat alle kou en haat tot diep in hun polsen dringt. De mensen die er wonen hebben (naar onderzoek van de Oncycloversiteit), hebben genen van de Mongolen overgenomen om in deze kou te overleven. Toch komen er in deze 216.134 mensen tellende stad iedere dag gemiddeld 99,87 mensen om door de kou, omdat hun GPS niet werkt in de vrieskou.

InwonersBewerken

De Jakoetiërs zijn over het algemene dikke mensen met veel haar (kenmerkend zijn tonghaar en oorlelhaar). Biologen van de Universiteit van Harvard weten na 4 jaar onderzoek nog steeds niet de oorzaak van deze kenmerken. Ze zitten eigenlijk altijd binnen, maar ze doen één keer in het jaar boodschappen bij de lokale supermarkt Shopski. De producten die ze in de supermarkt verkopen zijn uiteraard lang houdbaar (denk aan geitenbrij en rijstebrij).

EconomieBewerken

Het belangrijkste exportproduct van Jakoetsk zijn iPhoenski's. Dit vormt in totaal 79,943% van de export. 20,000% van de export is ijs. De overige import komt van het ruilen van Yakult (Якулт) en Appels. de huidige koers is drie iPhoenski's voor één Appel.

ProblemenBewerken

 
Dit zijn de laatste bittere kilometers van de handelsroute Moskou-Jakoetsk deze is vernoemd naar de rivier 'Lena' die er langs loopt: De Lena Highway.

In Jakoetsk kent men door de kou een aantal problemen. Doordat het water in een kakdoos zou bevriezen, heeft men in Jakoetsk geen kakkarton, maar een schijthok. Wanneer men hun behoefte moet doen, is het de bedoeling dat men naar de kamer (het schijthok) gaat en daar hun bruine vriend deponeert. Het is gebruikelijk één keer jaar het schijthok te verschonen door middel van de iPhoenski. Dit gebeurt tevens op de dag wanneer men de jaarlijkse boodschappen doet bij de Shopski. De Jakoetiërs hebben de gewoonte te plassen in een emmer dat dus onmiddellijk ijs wordt. Dit ijs is zeer gewild door de Chinezen wordt dan onder de naam iYellow verkocht aan China.

InfrastructuurBewerken

Er is een autosnelweg aangelegd die Moskou en Jakoetsk met elkaar verbindt. Deze autosnelweg bestaat voornamelijk uit ijs en sneeuw. Mede doordat Eskemo's geen hand voor ogen kunnen zien door hun beharing heeft slechts één Jakoetiër het voor elkaar gekregen om Moskou te bereiken, anders zouden we natuurlijk nooit aan deze betrouwbare informatie zijn gekomen. Nu zul je je natuurlijk afvragen: hoe importeren ze toch dat voedsel. Dat gaat door middel van de iPhoenski's. Ze bestellen bij Chinezen wat voedsel, dat ruilen ze voor iYellow of voor iPhoenski's. Deze handel gaat door middel van de Jakurapakura (van Jakoetsk naar Pak Chiu). Dit is een zeer lange ondergrondse lopende band die uiteindelijk in de supermarkt terecht komt.

Het klimaatBewerken

Het klimaat in Jakoetsk is vrij constant. In de zomer is het er gemiddeld -40°C. In de herfst daarentegen is gemiddeld -40°C. In de winter is het erg koud met gemiddelden van -40°C. In de lente is het er opvallend genoeg gemiddeld -40°.
De luchtvochtigheid is over het jaar gemiddeld 0%. De luchtijzigheid is ca. 100%. Windsnelheden variëren van windkracht 1-12. Soms zijn er sneeuwbuien, soms ook niet. Verder schijnt de zon gemiddeld 1 minuut per dag.

 
Putina

PolitiekBewerken

In Jakoetsk is het vanzelfsprekend dat er een vrouw regeert. De emancipatie is hier wat aan de vroege kant begonnen. Omdat Jakoetsk geen televisiebeelden kan ontvangen van Moskou en de bevolking dus niet weet hoe hun regeringsleiders eruitzien, gebruikt "Jakoetsk TV" deze afbeelding:

Zie ookBewerken

}