Jumpstyle

Krtjshjkrrpfrsh!
~ Een stereoinstallatie na het afspelen van een jumplied.

Wij hebben zo hekel aan dit Belgische verschijnsel, dat als we ook maar 1 Jumpstyle-fan tegen komen, we keihard gaan schreeuwen, zodat het verschijnsel vanzelf weg huppelt met rare voetbewegingen.
~ Aldus de Gabber-bond.

Jumpstyle is de meeste recente operatie van Geert Wilders om het klompendansen in de Nederlandse cultuur te herintroduceren.

Het planBewerken

Geert Wilders zat zich weer eens te ergeren aan het uitsterven van de Nederlandse cultuur. Hij vond dat heel Nederland moest gaan klompendansen om het verdwenen Nederlandse nationale gevoel bij de mensen terug te brengen. Hier had hij wel een geniaal plan voor nodig, de jongeren iets wijs maken is in deze tijden van Poep en pies en J-pop namelijk verdomde lastig. Omdat Geert Wilders zelf geen genie is was hij gedwongen een bezoekje aan een genie te brengen, dus hij vertrok naar België om aan te kloppen bij het (ondergedoken) meesterbrein Dr. Gero. Zo gezegd, zo gedaan. Geert Wilders klopte aan bij Dr. Gero, maar niemand deed open. Dus Geertje keek door het raam om te kijken wat er aan de hand was. Hij zag Dr. Gero en Koda Kumi los gaan op Hardcore muziek. Toen kreeg hij een ingeving en haastte hij zich terug naar Nederland om zijn perverse nieuwe plannetje uit te voeren.

De rageBewerken

Niet lang na dat Geert Wilders aangeklopt had bij Dr. Gero verschenen er op televisiezenders voor verveelde jongeren allemaal gare videoclips van lego-poppetjes die (zonder klompen) aan het klompendansen waren op een of andere rare vorm van housemuziek, jumpstyle genaamd. Omdat jongeren alles wat ze op de tv zien na willen doen gingen ze met z'n allen de straat op om die lego-poppetjes na te doen, heel Nederland was aan het jumpen! Geert Wilders ook, maar dan wel met klompen. Zijn enige probleem was hoe hij alle Nederlanders met klompen kon laten jumpen. De oplossing was snel gevonden, hij gooide alle Mexicanen het land uit onder voorwaarde dat heel Nederland dag en nacht op DJ-Porny zou gaan klompendansen, en dat gebeurde ook. Geertje was gelukkig.

De ondergangBewerken

Nadat jumpstyle als onwettig was verklaard, ging het Nederlandse volk inzien dat jumpstyle het zaad van al het kwaad was, en daarmee begon de anti-jumpstyle-revolutie. Hoe had dit zo ver kunnen komen? Het antwoord op die vraag moet gezocht worden in Rotterdam-Zuid.

Het plan (alweer?)Bewerken

 
Een affiche voor het Rotterdamse Jumpstyle-festival.

Niet iedereen was blij met de jumpstyle-rage. Feyenoord, discussieclub van het volk kwam in de persoon van Erwin Koeman bij Geert Wilders klagen dat de mensen niet meer aan hun werk toe komen omdat zij de hele dag aan het klompendansen zijn. Geertje Wilders antwoordde hierop De Nederlandse cultuur is meer waard dan geld en werk, als jij het hier niet mee eens bent verhuis je maar lekker naar België. Erwin Koeman kon zich hier wel in vinden en vertrok weer naar Rotterdam om mee te delen dat het wel goed zat. Andere Fetenoorders waren het hier niet mee eens en bedachten een plannetje om de jumpstyle voorgoed van het land weg te vagen.

De uitwerkingBewerken

Een paar dagen laten verschenen er overal in Nederland reclameposters met de tekst kom allemaal op 13 maart 2007 naar dat ene plein in Rotterdam om eens gezellig met zijn alle te gaan jumpen!!!. Heel Nederland jumpte naar de maasstad. De menigte verzamelde zich op dat ene plein (u weet wel welke er bedoeld wordt, die ene!) om eens gezellig te gaan klompendansen. Maar toen gebeurde er iets ongelooflijks: de jumpstyle muziek en de zon vielen uit en Rotterdam was gehuld in een donkere stilte. Wanhopig probeerden mensen zich verstaanbaar aan elkaar te maken en een teken van leven op te vangen, maar niks werkte. Toen alle mensen de hoop hadden opgegeven en op de dood aan het wachten waren hoorden ze opeens allemaal de prachtige hypnotiserende stem van YUI zingen: Namida wo misenaitte kimi wa sou itte bokutachi wa futari te wo futta sayonara wa iwanai dakara te wo futta yuuyake ni kieata I remember you. Niemand wist wat dat betekende maar ze wisten wel dat het een stuk beter klonk dan jumpstyle. De mensen gingen weer aan het werk en alles was weer normaal, dankzij Feyenoord. Geert Wilders was alleen minder blij, die moest weer een nieuwe show bedenken om zijn publiek te vermaken.

De pausBewerken

Uit recente krantenartikelen die verschenen zijn in de krant van de paus blijkt dat ook de paus van jumpen houdt. Volgens eigen zeggen doet hij dit meestal na de nachtmis op het altaar op loeiharde orgelmuziek. Hij beweert dat hij er makkelijker van kan slapen, vooral wanneer hij zo hard jumpt dat hij met zijn hoofd tegen het plafond van de Sixtijnse Kapel botst.

LinksBewerken