Justin BierJustin Drew Bieber, of verkort Justin Bier, (Stratosfeer, Ontario, 1 april 1994) is een Canadese zanger. Bieber begon zijn carrière op YouTube, wat al een eerste inbreuk is op Op een positieve manier wereldberoemd worden voor dummies.

Justin Bieber
Justin Bieber.jpg
Algemene informatie
Geboren 1 april 1994
Overleden Coming soon
Doodsoorzaak Hopelijk door een nog grotere volle fles. Al zal dit nog jaren duren, kleine jochies mogen nog niet drinken...
Website ik-ben-ijdel-en-cool.com


Plopperdeplop!!!
~ Kabouter Plop die zijn aandeel in de Vlaamse hitlijsten ziet dalen.

Nee, dat is geen Bieber-fever, dat is herpes...
~ Een anonieme dierenarts over de patient

Die arme jongen heeft echt direct hulp nodig.
~ Kapitein Overduidelijk over de gemoedstoestand van de jongen.

Toen was het echter al te laat.
~ Jij, verwijzend naar toen was het echter al te laat.

He's so cute. Kapitein Overduidelijk, ik wil hem wel helpen. Ik heb veel tieners geholpen. Ik nodig hem een keer uit voor psychoanalyse thuis bij mij op de bank. Je zult zien hoe rap hij opknapt.
~ Keith Bakker over Justin Bieber

Hij is in ieder geval niet groot geschapen.
~ Selena Gomez over Justin Bieber.

Wie zei hier iets over schapen?
~ Justin Bier over het vorige citaat

Schapen zijn altijd leuk en mooi, hoor!
~ Mieke Maaike over het citaat voor het vorige citaat.

JeugdBewerken

Justin Bieber is de zoon van ****** Bieber en P. ********. Op zijn tweede al begon zijn vader hem tikken uit te delen omdat de jongen raar gedrag vertoonde, kort daarna sloeg hij hem met een gitaar. Zo is Justin, onder het juk van zijn vader, al op vroege leeftijd in aanraking gekomen met drums, gitaar, piano en trompet (als een modernere versie van een knots welteverstaan). Op zijn elfde werd hij labiel door al dat gemep met die voorwerpen. Justin werd opeens een man en werd daardoor uiteindelijk wel gerespecteerd door zijn vader. Ze werden zelfs erg close: de vader, van een muzikale stempel, stelde hem voor om te debuteren als zanger. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd, waar hij als tweede eindigde (met heel veel omkoperij vooraf, nvdr.).

Bieber heeft een jonger zusje en in november 2009 is zijn broertje geboren, die hij alletwee als dansslaafjes gebruikt. Zijn ouders moesten noodgedwongen scheiden, omdat de kleine Justin zo succesvol werd, dat ze er niet in konden slagen het verdiende geld onderling eerlijk te verdelen. Hij woont momenteel met zijn moeder in Atlanta. Zijn vader woont in Canada. Iedere week moet de kleine Justin wegens co-ouderschap verhuizen tussen de VS en Canada. Aangezien Justin nog in de puberende fase is, experimenteert hij wel eens met vanalles en nog wat. Zo werd hij talloze keren betrapt op lijmsnuiven, maar daar zijn nog geen concrete bewijzen voor.

YouTubeBewerken

Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die niet bij zijn optredens konden zijn. Achteraf kreeg heel de familie en vriendenkring het daarop te zien en lachtten hem uit. Via Facebook deelden zij het filmpje aan andere kennissen en zo stond Justin uiteindelijk voor heel de wereld aan de schandpaal genageld. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam, Scooter Braun, liet hem uit medelijden overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond, opdat de jongen toch nog een kans zou maken. Wonder boven wonder tekende Bieber in oktober 2008 een platencontract bij Island Records.

DebuutalbumBewerken

Biebers eerste album, getiteld My World Loves Me Sooo Much, is in Amerika uitgekomen op 17 november 2009. Het album kwam in Nederland al op 13 november uit. Zijn eerste single en videoclip, Nog ene keer om 't af te leren, is in juli 2009 uitgekomen. De single bereikte de 12e plek in de Canadian Hot 100 en een 20e plek in de Billboard Hot 100.

SinglesBewerken

Biebers debuutsingle "Nog ene keer om 't af te leren" kwam uit op 7 juli 2009. Zijn tweede single, "One Less Happy Girl", is op 6 oktober 2009 uitgekomen. Favorite Call Girl en Love Me NOT zijn ook uitgekomen op iTunes. Andere liedjes van Bieber zijn "Where Are You Now Because Everyone Hates Me", "Never Let You Go Mama" en "I'm Now Bigger And Featured by a Nigger". Deze zijn nog niet officieel uitgekomen op iTunes, maar waren wel al te beluisteren op YouTube, waarop ook gretig veel anti-commentaar op gegeven werd. Verder heeft Justin Bieber natuurlijk nog een aantal gecoverde liedjes op zijn YouTube account staan, waaronder "Without You", "Wait For a Miracle" en "Crying a River".

Op 4 maart debuteerde in Ryan Seacrests radioshow het nummer "I'm a Eenie Meenie Little Boy", een duet met Sean Kingston.

ProgressieBewerken

Kleine jongetjes worden groot, althans dat hoopt men. Fysiek heeft hij niet echt een noemenswaardige uitbreiding doorgemaakt, mentaal is er sprake van regressie. Regressie is een psychiatrisch complex, waar meer mensen van zijn allooi last van plegen te hebben. Michael Jackson bijvoorbeeld is mentaal blijven steken in een soort pre-puberale fase, al is in dit verband "mensen van zijn allooi worden" niet de juiste kwalificatie. Paris Jackson is 'totally obsessed with tha Biebs', zo erg zelfs dat ze haar eigen polsen doorsnijdt omdat ze vindt dat ze niet genoeg aandacht van hem krijgt. Herkent zij wat van Bieber in haar eigen vader?

Incidenten in 2013Bewerken

 • Biebs wordt kort opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis Xanax, volgens hemzelf werd het even teveel.
 • Xanax en alcohol gaan niet goed samen. Gevolg is dat het lichaam de stoffen en de gehele maaginhoud naar buiten stuwt. Maar de fans vonden het allemaal maar prachtig. Er werd werkelijk gevochten om de substantie. De hardcore fans conserveren het goedje in een speciaal potje.
 • Als gevolg van ontwenningsverschijnselen wordt onze vriend agressief en valt een persfotograaf aan. Hoewel de agressor minder gevaarlijk is dan een pasgeboren kitten, wordt aangifte gedaan. "Ik moest wel afkicken van mijn bazen, anders zouden al mijn auto's worden ingepikt en zou ik naakt in een dwangbuis worden gestopt. En dat is niet eerlijk."
 • Hij komt zelden op tijd bij optredens, maar in Londen heeft hij het dit jaar wel erg bont gemaakt. Ouders worden boos en zeiden: "dit hebben wij in onze tijd nooit meegemaakt. Gamen werd helemaal nooit gedaan.".
 • Mally, het aapje van Justin wordt in beslag genomen in Duitsland en is nooit opgehaald. Hem werd toegesnauwd dat hij de meest invloedrijke persoon op het gebied van popmuziek na-aapte, daar kon onze gevoelige ziel niet tegen.
 • Hij pleegt verschillende keren doodslag in het verkeer richting de pers, althans een poging daartoe, maar de zaken werden getransigeerd, oftewel afgekocht, door betaling in natura aan de Openbaar Aanklager. Geld was namelijk niet beschikbaar. Kort daarna werd het afgezwakt naar dood door schuld. Later werd toegegeven dat de incidenten maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden waren. Usher suggereert dat als de Openbaar Aanklager een vrouw was geweest, het allemaal anders was gelopen.

TriviaBewerken

Wist je dat Justin Bier...

 • door bijna iedereen gehaat wordt? Paradoxaal, want toch koopt iedereen zijn platen? Of juist niet.
 • altijd voorovergebogen loopt als een aap? Hij is uiteraard geen aap, maar de feiten liegen er niet om.
 • de enige celeb is die nog niet heeft verwezen naar "de duistere jaren dertig" van de N-VA?
 • minder over zichzelf weet dan het doorsnee tienermeisje?
 • volgens Geert Wilders niet welkom is in Nederland en dat hij moet teruggestuurd worden naar het land van herkomst?
 • zijn bezoek aan het Sportpaleis in Antwerpen het provinciaal rampenplan werd afgekondigd en het Europees noodfonds werd aangesproken?
 • reeds een enkeltje naar de planeet Mars werd aangeboden?
 • eigenlijk niet bestaat en zijn persoon een complot van de katholieke kerk is om aan te tonen dat er nog jongens bestaan die nooit zijn misbruikt geweest?
 • hij de Wubboïstische god van slechte muziek is?

Zie ookBewerken

Jongens en meisjes die aandacht zoeken

Ballenjongen · Boomknuffelaar · Bosjesjongen · Damschreeuwer · Dambrander · Discussiejongen · Mister Emmy · Grasmeisje · Kattenmeisje
Krantenjongen · Lavendeljongen · Maasmeisje · Mangelmannetje · Naaldenjongen · Pandaknuffelaartjes · Regelneven · Relnichtjes (Jut & Jul)
Richtingaanwijzers · Sjongejongen · Spekjongen · Sterrenmeisje · Peroxidejongetje · Zangaapjes · Zeilmeisje