Schokkende vergelijking, nietwaar? Rechts is toen, links is nu!

De KGB is de Wit-Russische geheime dienst die sinds het ontstaan van de Sovjet-Unie de meest anti-westerse organisatie is. De KGB stond eerst bekend onder de naam "Tsjeka", maar men vond de naam nogal gewelddadig aangezien het voor "vuist" staat. De KGB is sinds de val van de Sovjet-Unie de meest beruchte organisatie ter wereld omdat de KGB in feite nog de enige organisatie is die tijdens de Sovjet-Unie ook nog voor de Sovjet-Unie gediend heeft.

OrganisatieBewerken

De KGB heeft één grote organisatie, waar een ongeorganiseerde bende heerst van mensen die allemaal oosterse troep maken en er nog eens mensen mee op het slachtoffer die uitgekozen is om bespioneerd te worden af. Echter, deze apparatuur was van slechte kwaliteit, maar net genoeg om deze überhaupt te kunnen gebruiken. Men had namelijk in de Sovjet-Unie geleerd om zeer voorzichtig en zuinig met de spullen om te gaan. Daar mochten de westerlingen weleens een voorbeeld aan nemen. Als men ging bespioneren ging men zich verstoppen op allerlei plekken zoals in de boom, in een kast, aan het plafond, achter de persoon of verkleed als een spion van de KGB midden op een druk plein. Als een persoon betrapt werd met stoute dingen doen zoals niet Sovjet-communistisch denken, werd deze persoon naar een KGB gevangenis getrapt. Er zijn vier plaatsen waar een KGB gevangenis staat, namelijk één in Moskou (tevens plaats van hoofdkwartier), Siberïstrafkampië (de beruchtste), Petropavlovsk-Kamtsjatski (de onbekendste) en in Minsk (nu nog steeds in dienst). In Berlijn had men geen KGB bureaus aangezien men daar al de Stasi had.

Bekendheid BeruchtheidBewerken

De KGB pakte alles op wat los en vast zat en het volk dat de handjes niet thuis kon houden in andermans zaken, net zoals de mensen die slecht praatten over Stalin zijn muziek en het Sovjet-communisme. Het Sovjet-communisme was nu eenmaal het enige echte ideaal in de Sovjet-Unie. De KGB moest zich er dan ook streng aan houden, om nog enigszins geprezen te worden door de Sovjetleiders, wat echter maar 2 keer gebeurd is in openbaarheid. Maar de KGB zou de KGB als geheime dienst niet zijn als zij niet in het geheim de leiders hebben gezien en gesproken om prijzen in ontvangst te nemen. De KGB heeft al meer dan 80 miljoenen mensen opgepakt (waarvan 59 miljoen onder leiding van Stalin zijn zusterbedrijf van de KGB, Tsjeka), wat al een aantal keer de grootte van de Benelux bij elkaar is! De KGB was dan ook geliefd gevreesd onder het volk. Daar kunnen de westerlingen nog wel wat van leren.

Afbraak van de Sovjet-UnieBewerken

Na alle wodka-crisissen had het volk er geen zin meer in en men begon tomaten naar een groot plein in Moskou gooien. Hierdoor komt dat plein ook aan zijn naam, namelijk het Rode plein. Men vond dit niet leuk en vluchtte uit het Kremlin omdat men gek werd van de rode kleur en alle troep. Er bleven nog wel een aantal mensen in het gebouw die zich er niets van aantrekten, maar deze kozen uiteindelijk toch eieren voor hun geld kozen om de Sovjet-Unie aan de opstandelingen over te dragen. De geboorte van het nieuwe communisme. De KGB echter hield in de Sovjet-Unie op te bestaan aangezien de Sovjet-Unie er zelf ook mee ophield. In Rusland en bijna alle andere Sovjet-communistische landen hield de KGB op te bestaan en gevangenissen werden gesloten. De gevangenissen/werkkampen in Siberië en Petropavlovsk-Kamtsjatski werden gesloopt en vervangen door huizen. Het hoofdkwartier bleef staan als monument en herinnering van deze tijd van Super-Security (SS, niet te verwarren met Schutzstaffel) en Central Intelligence Abuse (CIA, dan wel de Sovjet-Russische.).

KGB nuBewerken

De KGB ging echter nog wel door in Wit-Rusland, wat nog onder een deels communistisch regime verder ging. De KGB werd ont-hamer en sikkelt, en werd aangepast door Wit-Russische dingen zoals de kleuren van de vlag. Toch heeft de KGB zijn werkwijze niet tot nauwelijks veranderd - in Wit-Rusland geldt nog steeds de doodstraf, Wit-Rusland is erg onvrij tot in het Sovjet-Communistische niveau, wat allemaal komt door die anti-westerse KGB die de westerse landen allemaal uitjouwen met uitspraken dat zij slecht zijn. Dit zijn natuurlijk allemaal leugens en aan de waarheid zouden de oosterlingen nog wel wat van kunnen leren.

KritiekBewerken

 
De vlag van Wit-Rusland

De KGB krijgt nog steeds kritiek op de naam omdat het dezelfde KGB was die in de Sovjet-Unie de touwtjes in handen had. In Rusland is men boos, met name Vladimir Poetin, die beweren dat zij de vuile naam misbruiken door deze opnieuw te gebruiken. Wat zij echter niet weten is dat de KGB nooit helemaal ophield te bestaan, dus is het onterecht. De naam is wel echter veranderd. De K en de G zijn hetzelfde gebleven, maar de B is veranderd in Belarus, wat weer staat voor Wit-Rusland. Intussen gaat de KGB vrolijk door met haar bestaan zonder ook maar even naar de kritiek te luisteren, op één moment na, in 2006. Toen werd de kritiek zo hevig dat de KGB de demonstratie op Sovjet-Unie wijze neersloeg. Vanaf dat moment wist men dat de Sovjet-Unie niet gewoon opgehouden was, maar dat de Sovjet-Unie gewoon gekrompen was tot het stukje land wat wij Wit-Rusland noemen, hoewel Rood-Rusland wel een betere naam geweest was.

Interne linksBewerken

Externe linksBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
4 december 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.