Het logo van de KNSB, let op de transformatie.[1]

De KNSB, met als officieel backroniem Koninklijke Nederlandse Schaatsbond[2] is een oorspronkelijk reactionair clubje opgericht om oude tijden te herleven. Ze streven vooral naar deze tijd, waarin de macht nog lekker oneerlijk verdeeld was. Nu niet meer, lees maar verder.

GeschiedenisBewerken

OprichtingBewerken

Het uiterste begin van de KNSB begint[3] al een behoorlijke tijd geleden bij de edelman Antoine de Mousse-Aires die eerder zélf de politiek inzat. Hij had een partij die opkwam voor mensen die de gewone burger onderdrukt. Helaas voor hen was er nog een koning, genaamd Wildrie. En Wildrie was ten eerste fel tegen de ideeën van de heer en ten tweede: hij had een persoonlijke hekel aan Mousse-Aires. Het was dan ook niet wonderbaarlijk dat de partij niet lang overleefde. De heer besloot toen verder te gaan met een vereniging, waarbij de elite zich kon aansluiten om hun privileges op te eisen.

Groei en naamBewerken

Tegen hun verwachtingen in waren er erg veel mensen die zich elitair waanden, en zich dus graag aansloten bij het clubje. De vereniging moest zelfs hun ideologie wijzigen, aangezien er ook gewone burgers lid waren geworden, dit werd het fascisme. Tot op een gegeven moment de oprichters eraan herinnerd werden dat er nog geen naam was. Dit losten ze niet heel erg origineel op door hun geuzennaam dé clubnaam te maken, dit werd Nederlands Superieur Bondgenootschap (NSB). Deze naam schrok echter nieuwe mensen af om lid van de club te worden. De groei steeg echter enorm snel door de Duitse inval van Nederland, waarschijnlijk omdat men "goed" wilde overkomen tegenover de Duitsers of gewoon bang waren.

Tweede WereldoorlogBewerken

Met de Duitse bezetting werd de NSB ingewijd als politieke partij en was als enige toegestaan. Mensen die toch voor een andere partij kozen werden opgepakt of vluchtten naar Engeland. Ook vond oprichter en clubleider Antoine de Mousse-Aires zijn naam te Frans en "germaniseerde" het tot Anton Mussert. Een ware piek voor de NSB.

Naoorlogse periodeBewerken

Toen achteraf bleek dat hun standpunt toch niet zo geaccepteerd werd moest Mussert vertrekken en moest de club een nieuwe richtlijn verzinnen. Ook moesten ze de clubnaam veranderen[4]. De nieuwe naam werd Nederlandse Schaats- of Schaakbond[5], zodat ze hun acroniem niet hoefden te veranderen wat paste bij hun nieuwe richtlijnen. Later zou de club koninklijk worden, waardoor het KNSB werd.

Maar waarom was de club nou superieur?Bewerken

Dat was een streven van de leden, ze wilden boven de rest staan. Maar als je goed gelezen hebt weet je dat het achteraf niet zo goed gelukt was.

StrevenBewerken

De KNSB kent geen streven meer. Tegenwoordig is het een sportclub met zelfs kapitalistische trekken aangezien de leden contributie moeten betalen.

  Dit artikel gaat helemaal nergens over.
Leuk he? 
Houzè? Dit is gewoon een willekeurig KNSB-lid!

ClubliedBewerken

Om het artikel af te sluiten volgt hier het clublied:

Onze club da's de - 
K-N-S-B
Ja, onze club da's de - 
K-N-S-B
Wil je schaatsen, dat kan
Wil je schaken, dat kan
Als het maar met een 'S' begihihihint!

Gebruikelijk is om dit telkens te herhalen.