Kernproeven

Een ervaren kernproever dringt nu al visueel door tot de kernen van deze peer, en kan hun kwaliteit al inschatten.

Bij het kernproeven is het proeven dan wel eten van de kern van vruchten zonder de rest van de vrucht te consumeren. Kernproevers eten bijvoorbeeld appelpitten en gooien de appel weg. Het kernproeven is een extreme variant van het fruitisme. Zie ook schilproeven.

Hmmm een licht fruitige afdronk
~ Francois Boulanger over Kernproeven

Soorten KernproevenBewerken

  • Ondergronds kernproeven wordt in kelders en zelf gegraven onergrondse holen uitgeoefend. Waarschijnlijk omdat de ondergrondse kernproevers zich voor hun kernproef hobby schamen.
  • Recreatief kernproeven gebeurt naast het gewone dieet. Recreatieve kernproevers gaat het vooral om de lol van het kernproeven.
  • Hypochonder kernproeven is een bijzondere variant waarbij de kernproever een ziekte voorwendt met het doel een fruitmand te krijgen. Van dit fruit worden dan demonstratief alleen de pitten opgegeten en wordt de rest van het fruit naar de gever van de fruitmand gegooid. Hypochonder kernproevers hebben meestal alleen kortdurende vriendschappen en verhuizen vaak.
  • Fundamenteel kernproeven houdt in dat men alleen nog fruitpitten eet. Fundamentele kernproevers vinden dat iedereen het normale eten moet afschaffen en zich moet beperken zich tot het kernproeven. Fundamentele kernproevers zijn tegen de democratie en willen het liefst een kernproefregering door een revolutie aan de macht helpen. Daarvoor zijn zij bereid grof geweld te gebruiken. Omdat de orthodoxe kernproevers door ondervoeding verzwakt zijn en een zeer korte levensduur hebben, zijn zij tot nu toe niet succesvol in het opleggen van hun ideologie aan anderen.
  • Kernfijnproeven houdt in dat een team van onderzoekers zich bezighoudt met het bepalen welke kernen het fijnst over de tong rollen het lekkerst in de neus liggen. Het wordt voornamelijk met Franse, Italiaanse en Antarctische kernen gedaan op kleine onbeduidende eilandjes in de Stille Oceaan.

Kernproeven en de maatschappijBewerken

 
Kernen klaar om geproefd te worden.

Kernproeven is bij de milieubeweging niet populair, omdat het erg veel rommel op straat geeft. De ANWB en de ENFB wijzen kernproeven op de openbare weg af vanwege de verkeersveiligheid. De tuinbouworganisaties proberen het kernproeven te bevorderen. Unicef roept kernproevers op de niet geconsumeerde delen van de vruchten naar de derde wereld te versturen.

Kernproeven en de commercieBewerken

Bakkerij "Het Stoepje" uit Volendam heeft geprobeerd appelpitten die overbleven bij de productie van Appeltaart te verkopen aan kernproevers. Dit was geen commercieel succes want een groot deel van de lol van het kernproeven zit in het weggooien van de rest van de appel. Omdat bakkerij het Stoepje door dit debacle met grote hoeveelheden appelpitten bleef zitten en daarvoor hoge afvoerenkosten moest betalen heeft ze besloten de productie van Appeltaart te beëindigen, er over te schakelen op de productie van bananentaart. Een Banaan heeft namelijk geen pitten en de schil is goed te verkopen aan de producenten van slap-stick films. Deze beslissing van de bakkerij heeft tot grote onrust en chagrijnigheid bij Oncyclopedia admins gezorgd. Onder Oncyclopediagebruikers staan de eerste weken na het beëindigen van de appeltaartproductie dan ook bekend als "de maand van de zinloze artikelslacht"

Zie ookBewerken