Kings Of Leon

Kings of Leon, de zanger oefent met de microfoon voor met zijn lief na het concert.

Ik kan ze nooit uit elkaar houden.
~ Matthew Jared Nathan Caleb Followill over zijn medebandleden.

Ze maken liedjes.
~ Johan Serieus over Kings of Leon.

Kings of Leon is een alternatieve rockband uit Nashville, Amerika. Ze houden zich bezig met liedjes schrijven en het temmen van leeuwen met kroontjes. De band is in 2000 gevormd, nadat de drie broertjes Followill en hun neefje Matthew Followill drie dagen lang achter elkaar marathon uitzendingen van The Simpsons hadden gekeken.

BiografieBewerken

De broers waren vroeger vaak op weg met hun vader, die predikant was. Hij kreeg overal veel schokkende reacties toen hij zij dat Wikipedia onrustig en onbetrouwbaar was. Volgens hem was er maar één echte oncyclopedie: Oncyclopedia. Volgens Caleb heeft hij het vak van zijn vader altijd al interessant gevonden: 'Lullen, en je krijgt er geld voor. Geniaal toch?'

StijlBewerken

De band speelt een mix van Simpsonsrock, Punkrock en Alternatieve rock. Tevens deden ze ook voorprogramma's van Ralf Mackenbach, Sieneke en Tay Zonday.

Het album Because of the Times kwam op nr. 1 binnen in de Nederlandse Album Top 100 nadat Ralf Mackenbach zich lyrisch uitliet over de beha van Jared Followill. Op 22 september 2008 verscheen het album Only by the Night. De single Sex on Fire werd een enorm verkoopsucces, nadat Charlie Sheen het probeerde en een videotape postte op Facebook. Daarna kwam hij ook nog in de singlecharts van Zuid-Korea. Vooral de single Use Somebody werd veel gedraaid op de Wallen, onderdeel van Amsterdam. In oktober verscheen hun vijfde album Come Around Sundown uit, met de hits Radioactive en Pyro.

DiscografieBewerken

Album met hitnoteringen in de Oncycomusic Album Top 1000 Datum dat Ralf Mackenbach het beluisterde Hoogste positie binnen de Oncycomusic Album Top 1000 Recente positie
Only by the Night 24 oktober 2008, na zijn slapengaan-verhaaltje 1 546
Come Around Sundown 1 november, de cd zat toevallig bij de Donald Duck 4 984