Kleuterprogramma's

Een kleuterprogramma is een programma dat als doelgroep kleuters heeft. Voorbeelden van kleuterprogramma's zijn Mooi weer de Leeuw, het NOS Journaal en Gaddaffi's Late Night Show.

GaddaffiBewerken

 
Gadaffi vermaakt de kleuters met zijn programma 'Kleuterdictator'.

Gaddaffi is een bekende producent van kleuterprogramma's. Een manier van Gaddaffi om kleuters te vermaken is door zijn gerse bril en zijn hippe baard. Hij spreekt de jeugd aan omdat hij altijd op een leuke manier zijn redevoeringen houdt en omdat hij er altijd leuk uitziet op film. Hij roept meestal van alles wat niet te verstaan is, maar dat maakt niet uit omdat hij zijn programma's voor kleuters maakt. Dit is een slimme marketingtruc, want het bespaart natuurlijk tekstschrijvers als je onzin uitkraamt voor een publiek dat toch nog niks verstaat.

Helaas heeft Gaddaffi zijn kinderprogramma's op moeten zeggen nadat hij in Libië omgekomen is, zijn laatste woorden daarbij waren: 'Alsjeblieft, spaar me voor de kleuters!' Het antwoord van degene die een einde aan zijn leven maakte was: 'BabyTV is toch veel beter dan jouw strontprogramma's' en toen was het gedaan met Gadaffi's kinderprogramma's.

Naast de gewone kinderprogramma's die Gadaffi maakte had hij ook Late Night Shows met gasten waar vooral veel kleuters deel van uitmaakten. Zo waren Geert Wilders en Jan Peter Balkenende twee van zijn gasten. Die gasten bleven echter niet lang, omdat ze nog met hun matties naar het speelplein moesten om stoer te doen voor de kleuters die liberaal in plaats van christen-democraat of allochtonenhater waren. Meestal gooiden ze dan in de zandbak met zand naar elkaar, zo is het geval bekend van Mark Rutte die huilend naar zijn moeder ging omdat hij zand in zijn mond kreeg van Geert Wilders, toen hij moest huilen riep Geert Wilders: 'Doe eens normaal man!', hierop liep Rutte verdrietig naar zijn moeder.

Gaddaffi's Late Night Show werd geen succes omdat de Teletubbies hogere kijkcijfers hadden.

Paul de LeeuwBewerken

 
Paul de Leeuw

Paul de Leeuw is een bekende Nederlandse producent van kleuterprogramma's, zo heeft hij meegewerkt aan de producties 'Kleuterweer de Leeuw' en 'Langs de Leeuw', ook heeft hij een poging gedaan tot de productie van 'Kleuterleuterklereleeuw', maar de andere producenten vonden dat er iets teveel slecht taalgebruik in dit programma zat.

In Kleuterweer de Leeuw interviewt Paul de Leeuw mensen om ze blij te maken met allerlei cadeaus, daarbij nodigt hij ook vaak kleuters uit. Aanvankelijk was dit een groot succes omdat de kleuters vaak erg blij waren met hun cadeau's, maar later ontstonden er problemen omdat er teveel geld gebruikt werd voor geldmisbruik om kleuters te adopteren die op de set gebruikt konden worden, dus konden ze geen cadeau's voor kleuters meer kopen. Hoewel ze eerst het idee hadden om kleuters aan kleuters cadeau te doen, bedachten ze later dat dit toch niet zo'n goed idee was in verband met de mensenrechten en het verbod op mensenhandel. Toen is hun zendvergunning ingetrokken waardoor hij met dit programma moest stoppen.

Zijn tweede programma wordt 'Langs de Leeuw'. Dit is een programma op de publieke omroep waarin iedereen zijn verhaal kwijt kan die met problemen zit. Voorbeelden van problemen waar kleuters mee kunnen zitten die langs de Leeuw komen zijn kleutergedrag, hysterische moeders met een Oedipus-complex of jezelf nog een peuter voelen.

Paul de Leeuw wilde het programma 'Kleuterleuterklereleeuw' uitzenden, maar helaas bleek dit programma niet geschikt voor kleuters.

De Kleuter Draait DoorBewerken

 
Een gast bij Matthijs van Nieuwkerk.

De kleuter draait door is een programma van Matthijs van Nieuwkerk, woonachtig in Nieuwkerk, waarin hij kleuters interviewt over hun nieuwe bands, de nieuwste trends en de nieuwste feiten. Ook zijn er colleges van Robbert Dijkgraaf te zien waarin hij de kwantummechanica aan kleuters uitlegt.

 
O.A.S.I.S. te gast bij Matthijs van Nieuwkerk.

Er zijn al verschillende kleuters te gast geweest bij De kleuter draait door, zo zijn bands zoals Absinthe Minded Toddlers, The Kikds, Selah Agoogoosue en Klyte(r)man.

Er wordt vaak nogal negatief gereageerd op De Kleuter Draait Door omdat ze zeer snel door het programma heen gaan. Zo krijgen kleuters 1 minuut de tijd om hun kunsten te vertonen en krijgen geïnterviewde kleuters ook maar beperkte tijd voor hun praatjes. Veel kleuters die te gast zijn hebben teveel praatjes, zo heb je ook weleens tafelgasten van van Nieuwkerk die gasten onderbreken met hun gezeur. Bekende kleuters die soms te gast zijn bij Matthijs van Nieuwkerk zijn Marc-Marie Huijbregts, Claudia de Breij, Jan Mulder en soms is er zo weinig aanbod en heeft men zoveel geldgebrek dat men omdat er geen andere keus is Giel Beelen als gast vraagt.

Verschillende onderwerpen die in De Kleuter Draait Door aan bod komen zijn Matthijs van Nieuwkerk, Matthijs van Nieuwkerk en Matthijs van Nieuwkerk, maar ook Matthijs van Nieuwkerk en Matthijs van Nieuwkerk zijn interessante onderwerpen die aan bod komen. Bovendien komt zo nu en dan Matthijs van Nieuwkerk nog weleens aan bod in De Kleuter Draait Door.

Tegenwoordig is in het programma vaak de hoogleraar Robbert Dijkgraaf te gast om colleges te geven over kwantummechanica. Meestal gebruikt hij hiervoor het voorbeeld van pap dat door de lucht vliegt, als die pap ergens terechtkomt en 2 weken aan het wegrotten is, en de kleuter eet zijn papje niet op waardoor zijn bordje 2 weken op tafel blijft staan, zijn beide papjes rot geworden waardoor ze met elkaar in contact staan op een afstand, omdat er met allebei de papjes hetzelfde gebeurd is, terwijl ze geen aanraking meer met elkaar hebben gehad.

PraatjesmakersBewerken

 
Kleuters interviewen Jochem van Gelder, waarbij er net een pikante vraag is gesteld.

Praatjesmakers is een programma waarin Jochem van Gelder door kleuters wordt geïnterviewd. Zo worden er vragen gesteld over waar hij vandaan komt, welke woorden hij kent en of hij familie is van Jort Gelder. Meestal ontwijkt Jochem van Gelder deze vraag en gaat dan weer verder met zijn interview, waarbij soms nogal pikante vragen gesteld worden. Daarbij is het antwoord vaak dat hij met een stel kleine snotapen van doen heeft, maar dan antwoorden de kinderen dat ze mensen zijn en geen apen. Daar weet Jochem van Gelder dan vaak geen antwoord meer op.

Het programma is gestart op initiatief van de journalistenbond, omdat er te weinig democratie was. Als kleuters de mogelijkheid kregen om ook interviews te geven, zou het democratisch gehalte van interviews en journalisten groter worden.

Het programma had veel kijkcijfers omdat het vernieuwend was hoe interviews door kleuters werden afgenomen.

In 2010 werd Praatjesmakers van de buis gehaald omdat de interviewers niet erg goed meer bleken te zijn.


NOS JournaalBewerken

 
Een lachende weerman die kleuters over chemtrails informeert.
 
Een fragment uit het NOS-journaal, kleuters worden nog steeds met anti-Duitse beelden geïndoctrineerd, zoals hier te zien waar Merkel via het decor met een vroegere Duitse president in verband wordt gebracht.

Het NOS Journaal is een populistische, linkse hobby van de publieke omroep om kleuters te informeren over de laatste aangelegenheden in Nederland, in Griekenland en in de Arabische wereld. NOS staat voor Nare Omroep Socialisten.

Het NOS Journaal is een van de middelen die gebruikt wordt om kleuters over chemtrails te informeren, zo legt een weerman op de foto hiernaast uit hoe chemtrails ontstaan door de Amerikaanse geheime dienst. Dit is een manier van extreem-links om de Amerikaanse politiek en daarmee het kapitalisme in diskrediet te brengen. Hierop volgden negatieve kleuterreacties van Hans Wiegelbed.

Tegenwoordig bedrijft het NOS Journaal steeds slechtere journalistiek om het journaal voor zoveel mogelijk kleuters toegankelijk te maken, zo wordt niet meer over verdachten maar over daders gespro ken en wordt er minder gebruik gemaakt van het uitleggen van moeilijke complexe situaties, men beschrijft Griekenland bijvoorbeeld niet als een land waar de regering de belasting niet goed vermeld heeft, maar als een land met een bevolking die de schuld is van de hele economische crisis.

De meeste kleuters steken veel op van het NOS Journaal, zo zijn er steeds meer kleuters die zich bij de PvdA en de SP aansluiten.