Krachtwijkerbroek

De vlag van Krachtwijkerbroek.

Krachtwijkerbroek is een berucht gehucht in Nederlandse provincie Overijssel. Krachtwijkerbroek staat erom bekend dat er veel zeer bekende politieke gebeurtenissen plaatsvonden, zoals het beramen van een aanslag op het kabinet Balkenende IV, het officieel erkennen (en bekend maken) van het bestaan van de EUSSR, het ontslag van een persoon als "verrader" bij de PvdA en dat het een dorp is dat zeer lastig te vinden is op de Nederlandse kaarten.

GeschiedenisBewerken

Krachtwijkerbroek was ooit in 1896 verzonnen door Pimmetje van die Wereld, doordat hij voor een school een fictieve plaatsnaam moest verzinnen. Helaas voor hem richtte hij zelf de stad op, waar de schooldirectie achter kwam, wat als gevolg had dat hij ontslagen werd van die school, waardoor hij zonder baan kwam te zitten en straatarm werd.

Eerste commotieBewerken

Krachtwijkerbroek kwam pas voor het eerst in de schijnwerpers nadat een kandidaat lijsttrekker bij de PvdA in Krachtwijkerbroek werd ontslagen omdat hij andere verhalen schreef op een site dan dat hij vertelde bij de vergaderingen en andere preken van/bij de PvdA. Op die site schreef hij goede dingen over de PVV van Geert Wilders en over de PvdA eigenlijk nogal weinig goeds. Een reden waarom hij op de site schreef: Ach, het leek me wel leuk kon men niet tot nauwelijks serieus nemen wat tot de consequenties leidde dat hij nu op straat staat. Het nieuws zag het daglicht d.m.v. een reeks brieven die gericht waren aan de kandidaat lijsttrekker en de PvdA zelf. Door deze actie was de PvdA zo goed als de pineut omdat dit geval bijzonder veel begon te lijken op iets wat niet vrij overkomt. Vrijheid van meningsuiting was in het geding.

MisverstandBewerken

Dat de PvdA door deze actie meteen als communistisch wordt gezien zijn echter nonsens. De grootste verwarring hierbij is waarschijnlijk dat het logo rood is, net zoals de SP, welke overigens wél zo goed als communistisch genoemd kan worden vanwege hun linksheid.

Nog meer misverstandenBewerken

De PvdA verdedigde zichzelf dat ze de vrijheid van meningsuiting niet gaan beperken door alleen maar volgens de PvdA te handelen. De kranten en verdere bronnen (waaronder de site waar de kandidaat lijsttrekker voor schreef, spraken dit uiteraard tegen. De nationale media bemoeide zich er niet mee, maar er kwam wel een kleine rel tussen de PvdA die nu fout bezig was omdat men boos werd. Uiteindelijk zou de PvdA toegeven dat ze zo gehandeld hebben dat ze de kandidaat lijsttrekker ontslagen hebben omdat hij zich tegen de PvdA keerde, maar voor de PVV waardoor de vrijheden ook iets beperkt werden, wat niet opgevolgd werd door het slachtoffer.

Nog meer leugensBewerken

De PvdA gaf nog eens toe dat de kandidaat lijsttrekker nog eens ongeschikt bleek terwijl hij door de PvdA wel kandidaat lijsttrekker was wat normaal anders niet zou gebeurd zijn. Dit werd gezegd om zeer waarschijnlijk de goede naam te redden. Zo goed was deze aan het begin nu ook weer niet, maar het is in figuurlijke zin.

Idem DitoBewerken

De PvdA probeerde nog later om gewoon weer verder te gaan alsof er niets was gebeurd, een doodnormaal ontslag, maar de tegenstanders bleven aandringen, waardoor de PvdA wel moest negeren, wat niet handig bleek.

Lorem IpsumBewerken

 
Unio Europaea est aenean Een foto van de bekendmaking van de EUSSR.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus.

WAARHEID!Bewerken

Eindelijk: de waarheid! De enige echte waarheid waar zelfs Dippertje Dap niet tegenop kon klimmen met zijn trapje! Maar...de waarheid was ergens in de vergetelheid gegooid en is men jammer genoeg nog steeds aan het zeveren over hetzelfde gezever omtrent Krachtwijkerbroek en al zijn andere zaakjes. Al is het wel wat minder, omdat men bezig moet zijn met andere dingen.

De geboorte van de EUSSR vond plaats in...KrachtwijkerbroekBewerken

96,3% van de mensen was het erover eens dat de geboorte in Krachtwijkerbroek nogal "HUH?!" was. Echter, 83,9% van de mensen wie een dictatuur van een superstaat wou, was het ermee oneens omdat deze mensen niet naar de stembus durfden te gaan waardoor hun stem alsnog "voor" werd. Slechts 100% van de mensen die wél stemden (in Nederland: 4,2 miljoen mensen) stemden tegen, maar u raadt het al: de rest was natuurlijk neutraal, dus voor.

De val van het kabinet werd beraamd in...KrachtwijkerbroekBewerken

Op 13 februari 2010 woedde er al een chaos rondom het kabinet Balkenende IV dat in feite al op instorten stond. Men vertrouwde elkaar niet meer (net als geheel Nederland) en men raakte van elkaar in paniek. Geert Wilders werd gezien als een vogelverschrikker, Agnes Kant als een half communistische clown, Balkenende als een persoon met een charisma van een dwei... o nee, dat was van Rompuy, en een geld uit de schatkist klopper, Wouter Bos. De oppositie was bezig om alle zwaktes op te zoeken om zo het kabinet onderuit te halen, voor de vierde keer. Men kon echter niets vinden. Toch was er een blogger in Krachtwijkerbroek die de zaak op losse schroeven zette d.m.v. blogberichten en wat tweets. Het torentje in Den Haag werd steeds gammeler en kreeg meer last van stroomstoringen. De oppositie verhuisde hiervoor op 19 februari tijdelijk naar een andere plek in Den Haag om daar bezig te gaan met de zaak over Afghanistan, of het leger daar weg moest of niet. Echter, ging de oppositie in het geheim naar deze persoon in Krachtwijkerbroek om een plan te beramen om zo het kabinet te vernietigen. De oppositie kwam zo op 19 februari ook naar binnen terwijl de ministers zich over de zaag bogen, gaven ze ene flinke duw, en het kabinet viel volledig om. Het torentje bleef nog altijd staan, maar het was voor het kabinet voor de zoveelste keer over.

LiggingBewerken

 
Op de kaart de provincie Overijssel met nog wat anderen, de gemeente Krachtwijkerbroek en de ligging van de plaats Krachtwijkerbroek.

Krachtwijkerbroek (zowel gemeente als plaats) lagen in de gemeente Losser, welke na de val van het Kabinet werd gesplitst in twee gebieden, gemeente Losser en gemeente Krachtwijkerbroek. Dat is te zien op de kaart hiernaast, al is Losser erbij niet te zien, alleen Krachtwijkerbroek. Krachtwijkerbroek ligt aan de grens van Mofrika, maar heeft verder geen banden met de Moffen omdat de Krachtwijkers zich altijd aan de kant van de Nederlanders hebben gekeerd en niets met de rest moest hebben.

De ligging heeft wel voordelen voor Krachtwijkerbroek, aangezien Krachtwijkerbroek z.g.a. naast Enschede ligt, wat altijd goed is voor de toerisme en de verdere banden. Aan de andere kant is er ook een nadeel omdat Krachtwijkerbroek tegelijkertijd bijna naast Oldenzaal ligt, waar veel bejaarden zijn. Aangezien Krachtwijkerbroek dan naast de Duitse grens ligt en er tot overmaat van ramp er nog een buslijn loopt, komen er steeds meer (vooral bejaarde) mensen naar Krachtwijkerbroek om daar te gaan zitten omdat ze een baan hebben in Mofrika. Er zijn plannen gemaakt om de grens tussen Mofrika en Krachtwijkerbroek af te sluiten omdat de Krachtwijkers niets moeten hebben van de Moffen, maar dit idee is verworpen.

Geboren in KrachtwijkerbroekBewerken

Nooit gehoord van dit onderwerp? Gelukkig heeft Google genoeg zoekresultaten voor
Krachtwijkerbroek.


Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
21 mei 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.