Kroatië

Kroatië is de naam van een Europees land, wat vroeger deel uitmaakte van Joegoslavië. Het land grenst aan Bosnië, dat opgegeten wordt en zo Kroatië van eten voorziet. Wat er over is wordt met winst doorverkocht aan Hongarije. Andere buurlanden zijn onder meer Servië, waar vele serveersters uit de Kroatische Cafetaria's vandaan komen. Kroatië ligt aan de Adriaanzee. Volgens velen is het een echt K-land.

Kroatië
Kroatie en omstreken.JPG
Kroatiewapen2.JPG
Het wapen van Kroatië
Basisgegevens
Religie 60% Eindhovens-katholiek, 35% Moslim en 5% Westers-Orthodox
Inwoners 4.000.000
Overige
Motto "Tafeltje Dekje"
Munteenheid Aperitief
Portaal  Portaalicoon Land
BalkanTranskaart.png
De Balkanlanden
Joegoslavië

Slovenië

Kroatië

Bosnië of Herzegovina

Servië

Montenegro en Kosovo

VJRntvmeGpoM


Bordurië
Hongarije

Transnistrië

Moldavië

Roemenië

Vulgarije

Alsanië

Griekenland


Syldavië

GeschiedenisBewerken

Kroatië is gesticht in 1750 door Brabantse ontdekkingsreizigers die onderweg naar China honger hadden en de rijke Bossen van Bosnië tegenkwamen, waar onder andere de Bossche Bollen en de Rode Bieten-planten voorkomen. Zij stichtten een kolonie in de vorm van een mond er om heen om zo langzamerhand heel Bosnië op te kunnen eten. Blij als ze waren begonnen zij aan hun picknick waarvoor zij de typische Brabantse rood/wit geblokte theedoeken mee hadden genomen. Dit werd het wapen van het nieuwe land.

Alles leek koek en ei, totdat er in 1925 opeens een leger onder leiding van een clown, een acrobaat en andere circusklanten aan de Adriaanzee verschenen. Zij wilden het land overnemen om haar kroten (het land Kroatië is echter vernoemd naar de Kroa-vulkaan). Na een lange oorlog vol humor en spanning moesten de Brabanders zich over geven en werden zij onderdeel van de nieuwe overblije staat: Joegoslavië.

In de jaren '90 was het echter uit met de pret. In Joegoslavië kreeg iedereen in het woonwagenkampen ruzie met elkaar en het land viel uiteen, waardoor Kroatië weer een zelfstandige staat werd. Joegoslavië viel uiteen en tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds groeperingen circusartiesten die niet met elkaar overweg kunnen, waardoor er steeds weer nieuwe landen ontstaan. Zo ook Bosnië of Herzegovina. De Brabanders nodigden ze uit om in Kroatië te komen en samen heel Bosnië op te eten. Zo was er genoeg eten voor iedereen.

Sinds 2002 heeft Kroatië een stabiele regering onder leiding van president Wienietwegis Isgezienovic.

CultuurBewerken

De Kroatische cultuur is door het samengaan van de Brabanders en Bosniërs een mengsel van de Nederlandse en Moslimse cultuur. Zo is het jaarlijkse hoogtepunt het vieren van suikercarnaval. Verder staat het land bekend om haar theedoeken en voedselexport. Een bekend gerecht uit Kroatië is Baklava. Ten tijde van de circusoverheersing begon de bevolking uit hongersnood alternatieven te zoeken voor de Kroten. Hierop besloot een klein groepje heethoofden om lava uit de Kroater op te vangen en te laten stollen, om dit als rauwkost te eten. Andere bekende gerechten zijn ietsmetic en hutspot.

TriviaBewerken

  • Kroatië is een kandidaat om zich bij het hogere bestuursorgaan van de EUSSR te voegen, maar het lidmaatschap wordt waarschijnlijk verwijderd, aan gezien het opeten van Bosnië in strijd is met de Mensenrechten voor de schijf van vijf.

Zie ookBewerken

}