Kwakzalf

Eatmeclown.jpg Dit artikel kan medische informatie bevatten. Als u door dit artikel uw buik breekt, dan kan u een verhaaltje lezen bij Onboeken, zodat uw dag weer goed wordt!
De kwakzalf in zijn typerende potje.

Ah? Aahhh?? AAARGH??! AAAAAAAAA! GRAARGH! GRAAAAAARRGGGHH!!
~ Een patiënt bij wie net een dosis kwakzalf op de verkeerde plek werd aangebracht.

Kwakzalf wordt bij voorkeur aangebracht door zalfkwakkers
~ Kapitein Overduidelijk over Kwakzalf

Kwakzalf is een medisch wonder dat vaak gebruikt wordt door doktoren, echte en vooral andere. Het goedje is een soort zalf die gebruikt dient te worden bij schaafwonden en botbreuken. Er wordt echter beweerd dat het absoluut niet helpt tegen puistjes of tumoren, maar dat moet echter nog bewezen worden.

UitvindingBewerken

De kwakzalf is niet zo heel erg lang geleden uitgevonden door een leerling die op basisschool Het Prulletje te Duckstad zit en zichzelf "K. Destroyer Aka 54" noemt. Zijn niet al te vriendelijke oom beweert echter dat hij "Kwak Duck" heet. Het mirakel ontstond waarschijnlijk nadat er met allerlei medische en chemische spulletjes geknoeid werd samen met zijn andere twee broertjes Kwik en Kwek die eveneens "Duck" als achternaam hebben. Het zalfje werd gemaakt voor een 1-aprilgrap, om hun oom te pesten. Ze mengden zeer waarschijnlijk wat uranium, water, paracetamollen, nog meer soorten -mollen, andere pilletjes en dingen die ze toevallig nog vonden, zoals groene verf. Nadat de oom van Kwak Duck alvast weer eens gepakt werd nadat hij over een touw struikelde, smeerden ze (Kwik, Kwek en Kwak dus) het spul op het been van hun oom. Een week later was er bijna niks meer te zien van de wond, en Kwak Duck besloot om de zalf te gaan patenteren. Zo kwam de kwakzalf op de markt (de oom is wel echter agressiever geworden sindsdien).

KwakzalverijBewerken

De toepassing van kwakzalf heet "kwakzalverij", en de verstrekker "kwakzalver". Iedereen kan kwakzalver worden: je hoeft er geen doktersdiploma voor te hebben, en het wordt overal ter wereld gebruikt, al kunnen de ingrediënten lokale verschillen vertonen.

ToepassingBewerken

 
De groene kleur leert ons dat we hier te maken hebben met een slachtoffer van het Hulksyndroom door onzorgvuldig gebruik van kwakzalf..

Kwakzalf is een plakkerig, slijmerig en beige goedje gemengd met die groene verf. Het ziet er uit als klei en het zuigt ook nog eens behoorlijk. Daarom is het ook aangeraden de kwakzalf op de wond te kwakken of het met een handschoen op de wond te smeren, hoewel dit laatste vooral bij open wonden wordt afgeraden. Kwakzalf wordt ook voor dieren gebruikt, maar er wordt altijd weer fel geprotesteerd door de dierenrechtenorganisaties, waardoor er geen dierproeven zijn. Als er namelijk een wond is bij een dier, kunnen de gevolgen vernietigend zijn, waardoor het beest helemaal doordraait, strak gaat staan, gaat hakkûh en later ook helemaal vermoeid neervalt door de pillen. Dit verschijnsel komt echter niet in de buurt van het Hulksyndroom (zie verder), maar wel bij de welbekende hondsdolheid.

NevenwerkingenBewerken

Bij ondoordacht gebruik kan kwakzalf gevaarlijk zijn: één klein vonkje hoeft er maar te komen, of de patiënt heeft direct alweer brandende pijn. Bovendien kunnen er zich symptomen van het Hulksyndroom voordoen door de hoge radioactiviteit in de kwakzalf. Dit is de prijs die betaald wordt voor het sneller laten genezen van een wond, een fenomeen dat duidelijk wordt aangetoond in TV-documentaires waar mensen met het Hulksyndroom opeens groen worden, en als ze een wonde oplopen, deze vliegensvlug zien genezen. De mensen worden later weer normaal, maar dat pas na een duik in het water of een flinke regenbui: de verf is namelijk niet waterbestendig. Zij voor meer bijwerkingen de Lijst van mogelijke bijwerkingen.

Hoe kwakzalver te wordenBewerken

Zoals eerder aangehaald, kan iedereen kwakzalver worden, dus ook jij, aangezien er niet eens een doktersdiploma voor nodig is. De kwakzalf moet even besteld worden uit Verweggistan en je kunt direct aan de slag. Sommige hersenloze mensen beweren dat kwakzalverij verboden is, maar wij weten wel beter! Soms word je door puur toeval een kwakzalver, maar er is altijd nog een mogelijkheid dat je het bewust wordt. Kwakzalvers horen pas echt in de gaten gehouden te worden wanneer ze preventief kwakzalf beginnen te smeren op plaatsen waar nog geen wond zit. Zij zijn dan rijp voor opname.

Zie ookBewerken