Drugs

(Doorverwezen vanaf LSD)
Wiet.gif De schrijver van dit artikel was tijdens het schrijven onder invloed van Drugs.
Wie zich stoort aan de inhoud van dit artikel en graag de auteur te grazen neemt
moet dan maar aankloppen bij de Jellinek.


I did not inhale that woman!
~ Bill Clinton over drugs

Drugs hebben bijwerkingen.
~ Kapitein Overduidelijk over drugs

In Sovjet Rusland, drugs gebruikt JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over drugs

XTC is een heel goed galgjewoord.
~ Wijze woorden van Joran van der S. over drugs

Drugs zijn een soort snoepgoed dat men op elke straathoek van Amsterdam en in diverse grotere winkelketens door het hele land kan kopen. Dit doet men in snoepshops.

Vinding van drugsBewerken

 
WTC XTC dus.

Toen in 1762 de Engelse taal werd vertaald naar het Nederlands voor het eerste woordenboek, ontdekte men dat de Engelstalige landen drugs hadden. Deze werden daar gebruikt als medicatie. Met de vertaling kwamen ook de medicijnen naar Nederland. Deze bleken echter te lijken op de wel bekende snoepjes die men in de Albert Heijn kon kopen. Zij hadden echter een vreemde bijwerking, men werd er vrolijk van. Toen er later tijdens de suikercrisis (1834-1865) een groot gebrek kwam aan suiker, besloot men het snoep te importeren uit Engeland. De vertaling was echter verkeerd gelopen en er kwamen veel drugs in omloop. Men was echter blij met het gevoel dat men kreeg van deze snoepjes en men besloot ze te blijven importeren. In 1956 vroeg Venco een Nederlands patent aan op de drugs waardoor zij nu de nr. 1 leverancier is van drugs.

Soorten drugsBewerken

Omdat men zo gewend raakte aan de drugs, werden er veel nieuwe soorten ontwikkeld.

WietBewerken

Wiet, uitgevonden door Dr. Albrecht Von Frankenstein, een Japans/Duitse dokter, was een van de eerste drugs. In het verleden kwam deze drug alleen voor in lollyvorm, maar vandaag de dag is wiet verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten smaken, vormen en kleuren. Zo heeft men tegenwoordig de smaak van wiet in een sigaret geplaatst en is wiet ook verkrijgbaar in de vorm van een Tic-Tac. Ondanks dit grote aanbod zijn wietlolly's nog altijd het populairst. Ookal is dit één van de meest gebruikte drugs, is het effect van wiet nog onbekend omdat geen enkel proefkonijn zich meer iets kan herinneren van de avond ervoor. Men gaat er hierdoor dan ook van uit dat het wiet het geheugen aantast.

SpeedBewerken

Speed is een drug die in 1835 voor het eerst verkrijgbaar was in poedervorm. Men dacht hierdoor altijd dat het salmiakpoeder was (en dus geen effect zou hebben behalve een branderige tong), maar al gauw bleek dat de gebruikers van speed zeer vrolijk en actief werden. De drug werd daarom ook gegeven aan autisten die anders toch alleen maar de hele dag zichzelf aan het knuffelen waren. Later werd er van deze drug ook een vloeibare versie vervaardigd die gemakkelijk kon worden ingespoten in iemands bloedsomloop.

CafeïneBewerken

Cafeïne was voor alle mensen van levensbelang tijdens de suikercrisis. Hoewel cafeïne geen snoepgoed is wordt het wel geïmporteerd. Dit begon nadat Nederland van Engeland een proefverpakking Café Rood kreeg: men raakte al na één kop verslaafd aan deze zware drug. Vandaag de dag is cafeïne de bekendste en meest gebruikte drug die niet in snoepvorm bestaat, al zorgt het er alleen ervoor dat de al zo lange Brabantse nachten nog langer worden.

WierookBewerken

 
Bart Simpson is een grote fan van The Beatles

Wierook is een speciaal soort snoep. Deze lange bruingele staven kunnen namelijk zowel gegeten als gerookt worden. Wierook werd nooit echt populair, behalve binnen religieuze groepen, al werd er in de jaren '60 veel van verkocht. De smaak en geur van wierook hangen helemaal af van waar men het koopt. Wierook uit de Amsterdamse snoepshops smaakt bijvoorbeeld vaak erg zoet terwijl de grote giganten zoute wierook verkopen. Wierook heeft geen enkel effect op de gebruiker. Waarom het gebruikt wordt, blijft voorlopig een mysterie van het leven.

CokeBewerken

Coke (eigenlijk cokes in enkelvoud) is één van de witste drugs ooit. Deze witte drug werd net als speed aangezien voor salmiakpoeder. De coke bleek dan wel zout te smaken (speed niet). Het effect bleek heel erg gevaarlijk te zijn voor de gebruiker. De gebruiker kreeg namelijk in het verleden last van ouderdom met een vervroegde dood. Dit lijkt niet zo heel erg (vanwege de suikercrisis) maar men werd maar 23 in die periode. Later werd het recept van coke verbeterd waardoor men geen last kreeg van ouderdom. Het effect van coke is tegenwoordig een zoute smaak in je mond en het verdwijnen van een tussenschotje van je neus. Dit laatste is zeer populair op feestjes.

RitalinBewerken

Ritalin, vernoemd naar de uitvinder (Rita Verdonk) en bedoeld als kalmeringsmiddel voor als haar auto (weer) eens niet start, maar ook andere mensen vonden het grappig als drug. Ritalin behoort op dit moment bij de harddrugs, wat Rita Verdonk niet leuk vindt.

LSDBewerken

Lucy in the Sky with Diamonds is een nummer van The Beatles. Wat dit nummer in deze lijst doet is dan ook onbekend. Het nummer zelf gaat over een meisje genaamd Lucy dat hoog in de lucht woont in een luchtkasteel. Zij is rijk en had alles wat zij wilde behalve een vriendje. Toen Lucy 16 werd ging ze naar Amsterdam om daar iedere nacht uit te gaan en zoveel mogelijk breezers te drinken op andermans kosten. Haar grootmoeder en tevens dochter (zie de grootvadersparadox in tijdreizen) was Elle Esdee, hoedster van het kleurenbeeld en knuffeltelevisie.

Drugs gebruik op kinderen en dierenBewerken

Dieren reageren anders op drugs dan mensen. Daarom wordt het ook ten sterkste aangeraden de drugs hoog en droog te bewaren op een plaats waar kinderen en dieren niet bij kunnen. Kinderen kunnen namelijk sterven aan de drugs omdat zij niet kunnen stoppen. Zij zullen hierdoor een overdosis krijgen waarvan hun maag uit elkaar barst. Dieren worden vaak heel agressief en zullen zich daardoor niet meer kunnen verdedigen tegen het AIDS-monster en schapenneukers. Dit is de reden dat er vanaf 2009 deze waarschuwing op alle verpakkingen komt te staan.

 

WAARSCHUWING

Kijk uit met het geven van drugs aan huisdieren of -planten, voor je het weet word jij preventief geruimd.

Federaal Keizerlijk Besluit 94g.-8dd88d1998 xf

Zie ook:Bewerken