Lamborghini

Een KGB-supercar met schutkleuren

Lamborghini is een automerk (had Kapitein Overduidelijk willen zeggen maar de auteur van dit artikel was hem voor). Lamborghini is bekend van het model Aventador en de oorlog met Ferrari en daarmee de gehele Ferrari-gezinde wereldbevolking. In de autowereld gaat het ongeveer zo: je bent een Ferrari-persoon of je bent een Lamborghini-persoon. Verder zijn er nog Aston Martin-, Maserati-, Jaguar-, Porsche-, Mercedes-, Opel- en BMW-fans. Enfin, Lamborghini ontwikkelt auto's, maar niet alleen dat: Lamborghini maakt ook landbouwvoertuigen en speciale supercars voor de KGB, waar rechts een voorbeeld van staat afgebeeld.

Rare Unieke voertuigenBewerken

Er zijn mensen die dingen willen doen met een auto waar niemand rekening mee houdt. Lamborghini maakt voor deze arme steenrijke arme steenrijke mensen die gewoon een beetje afwijken in denkbeelden en omvang van de portemonnee, speciale karretjes. Hieronder wat voorbeelden:

Eén of andere sjeik met een veel te lange naamBewerken

Deze sjeik (we noemen hem eenvoudigweg Ali omwille van zijn 36 voornamen) is gek op hoge snelheden en op de woestijn. Hij ging dit combineren maar hij kreeg een probleem: supercars gaan niet erg lang mee in de woestijn als men er 260 kilometer per uur mee probeert te halen. Bovendien is dit zeer oncomfortabel aangezien de vering compleet verkracht wordt door het mulle zand. Hij dacht daarom aan een SUV. Probleem: SUV's zijn niet snel genoeg. Zo vielen crossmotoren ook nog eens om en sprongen mensen massaal voor de trein vanwege zijn onderdrukkende regeringsbeleid. Hij wist nu wel weer waarom hij treinen had afgeschaft maar dat hielp hem niet. Wanhopig ging hij naar Lamborghini, zwaaiend met 20 miljoen smekend om een oplossing. Lamborghini riep meteen een team technici bijeen om iets te bedenken. De technici kwamen tot de conclusie dat de vering die dit kon niet bestond en dus nog moest worden uitgevonden. Toen begon men allerlei objecten te testen op geschiktheid. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat er drie objecten waren die dit gecombineerd misschien net aankonden. Deze zijn naar verluidt rubbercomponenten met drukventielen en een afstandsbediening. In gewoon Nederlands heet dit een skippybal met een dopje en een afstandsbediening. Dit veel te zware systeem moest echter ook nog vooruit komen. De vering was zo zwaar dat dit niet mogelijk was met een al bestaande motor. Oplossing: Een motor zo groot dat het de Titanic op punt van bestemming had gekregen voor het kon zinken. Dit werd op een monstertruck gemonteerd en vervolgens uitgerust met espressomachine, koelkast, ultracomfortabele stoel, surround sound system, bekerhouder, kaasplankje, radarsysteem en een boel knopjes[1].

De PausBewerken

Jazeker de pausmobiel is een Lamborghini en wel omdat Lamborghini de enige fabrikant is die zulke heilige voertuigen kan bouwen. De Pausmobiel is zoals alle Lamborghini's zeer snel. Behalve snel is het ook een erg comfortabel voertuig. Niet onbelangrijk is de opmerking dat de paus hier 22 miljoen aan heeft uitgegeven.

TammoBewerken

Tammo is de god van 80 kilometer per uur. Hij had een auto nodig en die hoefde maar aan twee eisen te voldoen:

  1. Het moet onder alle omstandigheden en hellingen 80 kilometer per uur rijden, zelfs recht omhoog.
  2. Het moet er flitsend genoeg uit zien.

Lamborghini zat er wel een beetje mee dat het echt niet sneller mocht gaan. Verder zat dat recht omhoog gedeelte ze ook niet helemaal lekker. Uiteindelijk is gekozen voor een motor die gebruik maakt van de antizwaartekrachttheorie bij katten en een luchtfilter. De enige brandstof bestaat dan ook uit een portie kattenbrokjes per dag. De auto rijdt altijd 80 en kan door de antizwaartekracht van de motor zelfs vliegen. Uiteraard altijd met 80 kilometer per uur.

Mislukte projectenBewerken

SpekkerdBewerken

Spekkerd wilde een auto die zijn gewicht kon houden maar dat bestond niet. Helaas kan dat ook niet. Ze gaven hem toch maar een tank toen hij mensen dreigde te liquideren. Hij werd vermoord voor hij zich kon wreken.

Rita VerdonkBewerken

Rita heeft er last van dat haar auto nooit wil starten. Ze bestelde een altijd startende auto bij Lamborghini maar dit werkte niet omdat er een vloek op haar rust. De verkoper die haar de auto aansmeerde wordt nog steeds vermist.

GeschiedenisBewerken

Ferrucio Lamborghini heeft de tractor uitgevonden. Dit omdat zijn vader een boer was was in de jaren 1890-1910 en er in die tijd geen landbouwvoertuigen bestonden. De boer werd oud en kon zijn zware werk niet meer doen, de knecht was veel te dom en Feruccio had nooit opgelet wanneer zijn vader hem leerde gewassen te verbouwen. Wat Feruccio wel kon was motoren bouwen. Hij bouwde op zijn 14e een werkende tweecilindermotor met 14 pk en toen hij 17 was besloot hij de onderdelen te verkopen om nieuwe onderdelen voor een voertuig voor zijn vader te maken. Hij had echter het probleem dat de nieuwe onderdelen duurder waren en hij helemaal geen geld had. Daar kwam bij zijn vader er niet in geloofde en hem aan het werk zette. Feruccio had echter wel een 16-jarige zus Giulia die hem geloofde die het geld voor hem kon verdienen door met rijke magnaten te <dit is helaas gecensureerd>. Toen Feruccio zijn geld had (en Giulia met een of andere rijke lul van Ferrari verdween) kon hij betere onderdelen kopen en in het geheim zijn tractor bouwen. Later toen zijn jongere broer werd opgepakt omdat hij de nieuwe directeur van Ferrari kapot had geslagen en Feruccio de tractor net klaar had besloot hij met de vernietigende 26 pk van zijn creatie de gevangenis open te breken om zo zijn broer te bevrijden. Dit bezorgde hem zelf een celstraf maar hij ontkwam daaraan door de auto van de corrupte commissaris op te voeren. Intussen werd zijn vader ouder en kon hij het werk niet meer aan. Hij nam de tractor toen toch maar aan en het werd een succes. Het succes was zo groot dat kranten erover schreven en er meer rijke boeren zo'n ding wilden kopen. hij bouwde er nog een par en werd rijker en rijker. in 1921 kocht hij een fabriek waardoor hij er vier per dag kon produceren. In 1922 was Feruccio de fabriek nog aan het afbetalen toen zijn klanten massaal bestellingen cancelden omdat de prijzen daalden. Hij verkocht er nog wat aan de Russen maar toen ze doorhadden dat ze deze dingen konden namaken kochten ze niks meer. Ferrucio deed nog een poging om Giulia weer wat te laten verdienen maar die ging er met de directeur van Alfa Romeo vandoor dus had Ferrucio geen geld meer. De meeste mensen waren echter geen boer en hadden dus nergens last van. Ferrucio ging daarom dan maar auto's produceren. Dit begon met luxe patserbakken voor burgemeesters maar op in 1924 had elke burgemeester al een Lamborghini en dus moest hij op zoek naar een andere markt.

De racewereldBewerken

Hij besloot een imago op te zetten in de racewereld. Omdat Feruccio's broer inmiddels zijn vader hielp met de boerderij moest Ferrucio op zoek naar een andere coureur. Aangezien niemand uit zijn familie ruzie wilde met Giulia (die inmiddels met die vent van Alfa Romeo getrouwd was) reed Ferrucio zelf zijn races. In 1925 reed hij in de Grand Prix van Italië tegen vooraanstaande automerken zoals Alfa Romeo en Ferrari. Nu was Alfa Romeo gewoon een grote concurrent maar Ferrari was er op uit om Lamborghini voor eens en voor altijd uit te schakelen. Het was een race met zes rondes en de eerste drie gingen goed. In de tweede bocht van ronde vier ging het echter mis. De Ferrari nam een binnenbocht op het moment dat de Lamborghini bijna uit dezelfde bocht vloog. De Lamborghini herstelde zich maar werd geramd door een wegscheurende Ferrari. Tot overmaat van ramp reden de drie racers erachter dwars door de Lambo heen. Ferrari werd gediskwalificeerd omdat zijn verlichting niet in orde was en niemand heeft gewonnen.

Criminele klantenBewerken

Lamborghini's auto's waren ondanks dat ze niet wonnen wel zeer geliefd bij bankrovers en ander voortvluchtig gespuis. Ze waren namelijk snel en konden tegen een stootje waardoor veelgezochte criminelen ontsnapten totdat ze met een lege tank zaten en werden opgepakt. Er zijn ook nog vliegtuigen gemaakt maar die werden niet erg succesvol omdat ze harder vlogen dan de vleugels aankonden.

Return in de racewereldBewerken

Een Spanjaard had een voorkeur voor Ferrari tot hij ruzie kreeg met de eigenaar en besloot toen een ander merk te adoreren. Hij wist alleen niet welk merk tot hij op een dag Feruccio tegen het lijf liep en hem herkende van een foto uit de krant. De twee gingen een discussie aan en uiteindelijk kreeg Lamborghini de Spanjaard zover dat hij 8 miljoen lire doneerde voor een nieuwe motor. De lire was echter zo waardeloos dat Feruccio geld moest bijleggen om een ijsje te kopen. Toen doneerde de miljonair nog eens 5 miljoen pesetas die waarde hadden en Feruccio huurde een ingenieur die hem hielp met het ontwerpen van de befaamde 350 GT 4.2 liter V12 turbo met 16 kleppen en een vermogen van 461 pk @ 5.350 rpm. Lamborghini kwam echter geld tekort voor serieproductie en moest dus de racewereld weer in. Hij pleegde een overval op de winkel van een man die pestte toen hij 8 jaar was en gebruikte het geld om een racemonster te bouwen. Hij heeft ook geprobeerd Willie Wortel's tijdmachine te lenen om koolstofvezel onderdelen te verkrijgen maar Willie was nog niet geboren. Hij vond wel een ander licht materiaal, titanium. Het metaal had alles om goed voor gebruik in auto-onderdelen te zijn. Maar het had nog iets anders: een prijskaartje. Aangezien Lamborghini geen geld had en de Spanjaard niet meer doneerde zocht Lamborghini naar andere bronnen van geld. Hij vond uiteindelijk een raceverslaafde baron uit Siberië die een slordige 10 miljoen roebel voor een auto van deze klasse over had. Feruccio had aan dit geld samen met de erfenis van een dozijn overleden tantes genoeg om een perfecte racer neer te zetten. Toen moest hij gaan racen voor prijzengeld waarmee hij zijn fabriek kon terugkopen van de bank die er inmiddels beslag op had laten leggen. De eerste race was de Grand Prix van Siberië van 1928. Lamborghini was enige deelnemer die was vergeten dat hij tegen betaling stickers van sponsoren op zijn auto kon laten plakken maar het publiek vond dit mooi dus de paparazzi hield dit toch maar stil. De race verliep voorspoedig en uiteindelijk werd Lamborghini tweede. Ferrari won de race maar werd alweer gediskwalificeerd omdat de verlichting het begaf. Lamborghini werd dus tweede maar het prijzengeld van de eerste plaats werd onder de top 10 verdeeld dus Lamborghini had een flink bedrag om zijn fabriek terug te kopen.

350 en 400Bewerken

De 350 werd in productie genomen en in een deluxe uitvoering aan de sponsors geschonken. De opvolger van de 350 was de 400 die in 1931 op de markt werd gebracht en uiteindelijk een enorm succes opleverde die de hele familie in een klap steenrijk maakte. Tot 1937 werden er 1011 400's verkocht waarna ze werden opgevolgd door Lamborghini's nieuwe speeltje: De Lamborghini 500 die met 828 exemplaren toch een behoorlijk succes was. Vanaf 1939 begon Lamborghini met het tunen van auto's en in de Tweede Wereldoorlog bouwden ze tanks voor iedereen die ze kon betalen. Daarna bleef Lamborghini successen boeken met auto's en verder gebeurde er weinig spannends.

VliegtuigenBewerken

Lamborghini bouwt ook vliegtuigen. Dit doen ze voor de kamikazes en sjeiks uit Dubai. Soms vindt een verwisseling plaats wat tot gevolg heeft dat een verwend jongetje in Dubai een paar miljoen erft en dat een nederige kamikaze een deugend vliegtuig heeft waardoor hij zijn actie overleeft en het nog een keer kan doen.

Zie ookBewerken

VoetnootBewerken

  1. Hij had evengoed ook gewoon een weg kunnen aanleggen.
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
25 april 2016
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.
  Automobiles, voertuigen, sleeën, wagens, karren, kortom: Auto's  

Alfa Romeo · Aston Martin · Audi · Bentley · BMW · Bugatti · Chevrolet · Citroën · DAF · Daihatsu · Ferrari · Fiat · Ford · Honda
Hyundai · Jaguar · Jeep · Kia · Lada · Lamborghini · Land Rover · Lexus · Maserati · Mazda · Mercedes · Mini · Mitsubishi
Nissan · Nokia · Opel · Porsche · Renault · Saab · Seat · Škoda · Suzuki · Toyota · Trabant · Volkswagen · Volvo