Lebbeke

WTF???
~ Verloren gelopen Amerikaanse toerist.

Wat? Lebbere??
~ Tiener over iets anders

Lebbeke is een gezellig dorpje in de driehoek Gent - Brussel - Antwerpen. Maar naar wetenschappelijk onderzoek blijkt dit misschien wel een vierkant te zijn. Die wetenschappers toch hé.

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Lebbeke.

De vuilnisbakBewerken

De afbeelding onderaan van 'De vuilnisbak' laat het grootste monument in Lebbeke zien. Iedere eerste zondag van de maand komt heel het dorp samen. Dan brengt elke inwoner een offer aan de vuilnisbak , dit is meestal afval. Deze handeling wordt afgesloten met het kussen van de vuilnisbak. Aan de juiste uitvoering van dit ritueel wordt door de Lebbekenaren stipt de hand gehouden. Lebbekenezen die afval op de verkeerde tijd offeren, worden van al hun bezittingen ontdaan.

De PostbusBewerken

 
De Postbus. Jezus heeft hierin zijn eerste brief gedaan.

Ook de postbus (foto rechts) is heilig. Volgens historici zou Jezus hierin zijn eerste brief gepost hebben. De brieven en kaarten die aan de brievenbus geofferd worden mogen in tegenstelling tot bij het vuilnisbakritueel op ieder tijdstip van de dag aangeboden worden.

De verering van de postbus is sedert het ontstaan van Internet en MSN behoorlijk teruggelopen en er zijn zelfs mensen die twijfelen aan het historische feit dat Jezus hier zijn eerste brief postte. Het ontkennen van dit feit is in Lebbeke echter nog strafbaar en twijfels aan de heiligheid van de postbus worden dus niet hardop geuit. De enige die dat ooit deed, was de plaatselijke bakker, die dan ook de volgende dag in zijn oven teruggevonden werd. Althans zijn verkoolde resten.

De telefooncelBewerken

De telefooncel vertelt het verhaal van de eenzame Lebbeker. Deze man zou omstreeks 69 vC geleefd hebben. Telkens wanneer deze man 'gevoelens' had ging hij naar deze cel en belde hij naar een intieme 09 lijn. Deze lijn was vrij duur daar had de man geen geld voor sociale activiteiten ( pintelieren, sport, ..) Dus door zijn, 'mannelijke gevoelens', was deze man zeer eenzaam. En werd hij dus gedoopt: "De eenzame Lebbekeniet". Als je in Lebbeke bent kun je de telefooncel gebruiken voor slechts €1.45/min, maar dan dient eerst de hoorn van het toestel enkele malen krachtig tegen de achterwand geslagen te worden.

Te verwarren met:Bewerken

Zie ook:Bewerken