Lijst van dingen die je niet op een schoolcomputer moet doen

Stel: je zit op school en je werkt vrijwel nooit op de computers daar. Plotseling moet je erop voor een les. Onwetend van wat je niet moet doen durf je de muis amper aan te raken uit angst om eruit te worden gezet wat een hoop wanhoop met zich meebrengt. Heb jij even geluk dat je buurman of buurvrouw je deze lijst laat zien. Hieronder volgt dan ook een lijst van dingen die je niet op een schoolcomputer moet doen.


Porno kijkenBewerken

Voor je het weet staat er een docent achter je die die zijn broek omlaag doet en met jouw mee masturbeert.

Script veranderenBewerken

 
Ja, zo kan ik ook winnen!

Technisch is niet altijd handig. Verander dus vooral niet een script van een willekeurige website. Voor je het weet mag je nooit meer een computer aanraken en staat de feestbus klaar om je te arresteren.

Chatten op eBuddyBewerken

Docenten zijn vaak eenzaam en hebben geen tot weinig sociaal contact. Voor je het weet worden ze jaloers en moet je van ze in de hoek staan waarna ze er met al jouw contacten vandoor gaan! Wat je dus ook zeker niet moet doen is weglopen van de computer als je toch besloten hebt te chatten!

Het netwerk hackenBewerken

Schoolnetwerken zijn vaak zeer slecht beveiligd. Zelfs een driejarige vlieg kan een beter systeem maken dan de systeembeheerder van jouw school. Helaas voor jou is het domste wat je kan doen het systeem hacken en dan bijvoorbeeld je cijfers te verhogen of te kloten met het rooster. Voor je het weet kan je iedereens cijfers aanpassen of het rooster aanpassen aan de wensen van jouw vrienden. Dit idee heb je dus niet van ons!

GamenBewerken

 
De allereerste versie van pong doet het blijkbaar heel goed.

Hoe voor zich sprekend dit ook mag klinken, wat je ook doet: speel geen spelletjes! Zeker niet spellen met een betaalde account. Naast eenzaam zijn docenten ook monsters. Ze houden ervan jouw inloggegevens te wijzigen en zelf te spelen op jouw account. Weg zijn je 1337 items, je online contacten en zelfs je introscherm. Verder zijn schoolcomputers vaak niet goed genoeg om welk spel dan ook te draaien (al blijken ze pong zonder al te veel vertraging te kunnen draaien). Als je dan toch zonodig moet gamen, ga NIET hacken! Straks zien al je vrienden hoe het moet en heb je weer iets minder om over te pochen.

Veel te hard muziek luisterenBewerken

Muziek luisteren oke, maar niet te hard en ga zeker niet meezingen. Helemaal als je een docent hebt die al gek wordt van het opstartgeluid van Windows XP (kan je je voorstellen hoe hij zal reageren op Vista). Er zijn echter uitzonderingen, mocht je geen gebrek hebben aan muzikale opvoeding, iets wat zelden voorkomt, dan kun je je muziek zo hard draaien als je wilt. Met name oudere muziek als Jimi Hendrix, The Who, The Rolling Stones en Pink Floyd doen het goed bij docenten.

Kabeltjes verwisselenBewerken

 
Als je dit ziet, maak dan dat je wegkomt!

In het minst erge geval krijg je al te maken met het Blue Screen of Death. Nog erger, je computer kan ontploffen. Bedenk maar eens hoe lastig het zal zijn om zo'n scherf uit je oog te krijgen. Als je nou toch zo dom bent dat je toch met de kabels gaat kloten, let dan op de volgende dingen:

  • Wordt het beeldscherm blauw en verschijnen er witte letters? WEGWEZEN!
  • Begint het computerscherm grijs te flikkeren en komen er rook of vonken uit de monitor? GET OUT!
  • Draaien de ventilators zo snel dat de systeemkast verschuift? ZOEK DEKKING!

De muis opetenBewerken

Oké, ik weet dat het verleidelijk is, maar doe het nou maar gewoon niet. Ik weet dat jij een vriendeloze idioot bent, maar doe het nou maar niet! Zo'n draadje blijft heel makkelijk in je keel steken en zie maar dat je die eruit krijgt. Wat zei ik nou? NIET DOEN!

Je toetsenbord als drumstel gebruikenBewerken

Niet doen. Je leraar kan het leuk vinden en dan misschien gaan dansen, en maak dan maar dat je wegkomt. Een dansende leraar is nog gevaarlijker dan Geert Wilders op oorlogspad! En je hele computer kan er ook nog eens in de war van raken, zoals ik nu zal demonstreren: dgaíçúfrepaghft\H4G5AJig73g7896kj4r2oqfsoffaoUDHQAOofhoigofopwqp]-ghv jew ioeaopaspqyyfruuqopfoiafj[pwif-wu09 growtyro9queoaqgf ie83g;jhg9327tbos]e\3=g93vgiwsb0hnkdg'dj'sdnv.sdnhbhgldsgk;zshgoedjgpe

Eten bestellenBewerken

Zelfs al heb je honger, houd er rekening mee dat leraren altijd meer honger hebben dan jou! Voor je het weet is je heerlijke pizza verdwenen en is je leraar zich aan het volproppen met JOUW eten!

Spelfauten maakenBewerken

Leeraaren finden het apsooluut niet leuk als ju spelfauten makt. Dan gaan se sgreewen en straf geefen en foor je het weet is je frije middag verklood! Wees niet slim en instaaleer een spellingstjekker. Zommiche fan die dinge sein noch dommer dan je oncheboore susje!

'Ik ben God' op een site zettenBewerken

Zet geen 'Ik ben God' op een serieuze site. Voor je het weet staan er een stuk of 200.000 man voor je deur die je aanbidden. 200.000 mensen die alles doen wat je zeggen kunnen ook wel handig zijn, maar voor je het weet staat er een homofiele priester (of leraar) je op de bek te nemen. En God zelf vindt het natuurlijk ook niet leuk.

Dingen uit je computer halen en in je neus proppenBewerken

Al eens meegemaakt? Stop eens een knikker zo diep mogelijk in je neus, en probeer hem er dan uit te pulken. Lukt niet, hè? En dan te bedenken dat als je een knikker er al niet uitkrijgt, hoe krijg je die disc-driver er dan ooit uit? (Vraag je maar eens eerst af hoe je hem erin krijgt)

De ventilators blokkerenBewerken

Doe dit niet en al helemaal niet met je vingers (of elk ander lichaamsdeel *wink*). Bij een normale computers draaien ze niet zo snel, maar bij die 10 jaar oude krengen op school die al moeite hadden met Windows 95 halen ze soms wel 15 rotaties per seconde. En plakjes vinger zijn niet stoer!

Het beeldscherm aflikkenBewerken

Wie weet hoeveel mensen je al voor zijn geweest? En denk eraan, AIDS kun je niet genezen.

  Lijst der Lijsten

25 racistische dingen die we heel normaal vinden · 50 voorwerpen om een olifant mee dood te gooien
100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank ·
100 dingen die je niet voor een rood stoplicht moet doen · 100 slechtste manieren om slecht nieuws te vertellen
Alfabet · Dingen die de overheid je liever niet vertelt · Dingen die je niet op een schoolcomputer moet doen
Gamejargon · Getallen met een speciale betekenis · Grote getallen · Hoe bespaar je geld?
IJssel · Kindertelefoon · Mensen die lachend stierven · Nederlandse uitdrukkingen en gezegden
Niet bestaande dingen · Slechte versiertrucs · Steden en gehuchten (België & Nederland)
TV-programma’s die nog niet bestaan maar wel een succes zouden worden
Veelgestelde vragen · Verkeersborden · Verkeerstheorieexamen · Vragen des Levens
Wapens die niet bestaan maar wel zouden moeten bestaan · Wereldrecords