Limburg (Nederland)

Diech mos ech uns un vloai oet Mestreech preuve
~ een willekeurige Limburger over iets onverstaanbaars

Er is maar één èchte Limburger
~ Geert Wilders over zichzelf

Die moet dus het land uit!
~ Mark Rutte over Geert Wilders

Limburg is een provincie buitenrechtelijke Natie en Staat, gelegen tussen Brabant, Duitsland, Wallonië en Utrecht. Velen denken dat Limburg een afvallige provincie van België is, die zich later bij Nederland gevoegd heeft. Dat kan uiteraard niet, want Limburg is veel ouder dan België. Een stuk van Limburg bevindt zich in het land dat nu bekendstaat als België. Het stuk van Limburg dat door de Hollanders werd ingenomen, kreeg in Nederland dezelfde status als het Vaticaanstadland binnen Itanalie.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat uit Limburg de meest geniale genieën komen (m.u.v. Geert Wilders). Er zou een geheime chemische stofje in vlaai zitten die het brein slimmer maakt. Helaas zijn Hollanders hiertegen immuun, vermoedelijk een gevolg van de verzadigde vetzuren uit Goudse kaas.

Blijkbaar maakt het hun cement niet steviger...

GeschiedenisBewerken

De geschiedenis van Limburg ligt zo: In de Prehistorie stichtten de eerste Neanderthalers in Geverik hun eerste dorp. Dit dorp wordt tot op de dag van vandaag nog door hen bewoond. Na 5 jaar was Geverik zo groot dat zij het eerste vliegveld in gebruik namen. Nadat de Nigerianen dit vliegveld opaten en als hoogwaardige stront aan Mestreech en Aach!en verkochten was dat het einde van ‘Geverik International Airport’ en kreeg het de nieuwe naam: Maastricht-Aachen Airport.

De Geverikkers bleven in hun gebied wonen nadat er in Aelse zogenaamde bandkeramiekers het Groot Hertogdom Elsloo hadden opgericht. Deze stam wordt ook wel gezien als de stichters van heel Limburg (m.u.v. Geverik, en Stein, dat opgericht en nog steeds bewoond wordt door Everzwijnen, hoewel ze zelf denken dat ze gemzen zijn.).

In de Tweede Wereldoorlog wilde George W. Hitler Limburg niet aanvallen. Waarom is niet bekend, maar waarschijnlijk omdat de Limburgers zelf al hun Joden hadden uitgeroeid.

Sinds 1989 heeft Limburg hun eigen atoomtechnologie dat gebruikt wordt in atoombommen !!om daarmee op 05-10-2011 een aanval uit te kunnen voeren op het Binnenhof en hiermee onafhankelijkheid af te dwingen.!!: Nieuws: Op oud en nieuw (2008->2009) is er een ramp gebeurd, kijk bij Toekomst!!

Sinds 1999 zijn Limburgers stelselmatig bezig met het uitroeien van alle Friezen, omdat zij een gevaar zijn voor de gezondheid van de mensheid.

NaamBewerken

Vroeger, toen de Neanderthalers Geverik stichtte, waren er een paar Talertjes met een rare woordziekte. Zij hadden de vaak de neiging om Zimbabwe te zeggen. Dit komt door een voorouder uit Kenia. Een van hen was in de war en maakte er Limbabwe van. Dit is de officiële naam geworden, alleen de Friezen uit Friesland konden dit niet uitspreken en maakte er weer Limburg van. Niet veel later werden de Friezen geweerd uit Limbabwe. Ze huurde Jan Marijnissen in voor deze klus.

RegeringBewerken

Een paar doelstellingen van de Limburgese regering:

 • Onafhankelijk worden
 • Een apart werelddeel worden
 • Hun taal, en alle daar bij behorende geheime dialecten, in te voeren op wereldniveau, om zodoende de Engelse taal te vervangen.
 • De atoomtechnologie uitbreiden en dan met de wereld 'delen'

TaalBewerken

Limburgers hebben een eigen taal, namelijk Duits, die door Hollanders niet te begrijpen is. De Limburgse taal verschilt van dorp tot dorp, dit zodat het een onbegrijpelijke geheimtaal wordt. Uitzonderingen op de Limburgse taal zijn Venloos, dat wel door Hollanders te begrijpen is, en Kirchroadsj dat eigenlijk een geheimtaal is dat zelfs niet door andere Limburgers wordt begrepen, alleen door Kirchroadsjers.

Vergelijking Limburgse taal met het NederlandsBewerken

Beschaafd Nederlands: Zou het u storen als u een ogenblik opzij ging?

Limburgs: Kiek toch is oet, doe auw bok.

Hollands: Sodemieter op, etterbak.

Maastrichts: Sjuif auw kut.

Kerkraads: ыогша фгц лге.""

LiggingBewerken

Limburg ligt tussen Duitsland, Brabant, Holland, Wallonië en Utrecht in.

Deze goede ligging heeft als gevolgen:

 1. Veel verkeer op de A2 van Hollanders die naar het Zuiden op vakantie gaan, zich ladderzat drinken en dan weer terugkeren zonder geld;

Let op: door recente gebeurtenissen is een deel van de A2, komen te vervallen, en zal door de (pas ontstane) kloof lopen!

 1. Vlamingen die denken dat ze nog in Vlaanderen zitten,
 2. Brabanders die denken dat ze al in Duitsland zitten,
 3. Duitsers die de weg komen vragen, en
 4. Walen die onverstaanbaar zijn (hebben ze toch wat gemeen).

TraditiesBewerken

Een aantal Limburgse tradities op een rij:

 1. Vlaaien bakken en verkopen
 2. Radioactieve vlaaien verkopen aan de Hollanders onder de naam Multivlaai(NB, enkel Limburgers onderscheiden deze sterk afwijkende smaak.
 3. Feest vieren onder de naam Carnaval[Limburgs'Vasteloavend' Hierbij komt de ware aard van de Limburgers fel naar boven.
 4. 's Zondags na de hoogmis over het grafmonument van luitenant-generaal Bernard J.C. Dibbets pissen.
 5. Diepe kuilen in het landschap maken, en Hollandse toeristen laten denken dat het heuvels zijn.
 6. Gaffelhangen, een traditie die door de Limburgers als vermaak wordt beschouwd. Hierbij gaat het erom wie het langste aan een rek kan blijven hangen.
 7. Bordjes met veels te hoge hellingspercentages bij de gaten in het landschap zetten, zodat de Hollandse toeristen denken dat Limburg nog bergachtiger is.
 8. Heuj! roepen als ze een pak hooi zien.

Nationale drankenBewerken

Aantal bekende LimburgersBewerken

 
"Opdat zijn ziel in de hel mohe branden!" Aldus een Limburger die nog enigszins Nederlands spreekt.
 1. Jackie Poels (zanger Rowwen Heze)
 2. Sjengie Scheffers (woordvoerder Vinkeslag)
 3. Biggie Willem (baas van een lokaal brommerclubje)
 4. Bassie van Toor (AKA Bassie de lelijke clown)
 5. Geert Wilders (buitenechtelijk kind van George W. Hitler en Wolfgang Amadeus Mozart: is verbannen, en wordt door Limburgers niet meer als Limburger erkend.).
 6. Jan Smeets (Oprichter van het grootste homo-festival ooit met als enige dresscode, de roze muts.).
 7. Benni van de Peep.
 8. Gertus Leers (grootste levensgenieter).
 9. Truus van de spek.
 10. Gusjke en z'n Bèsje.
 11. Toon "Toontje Lager" Hermans.
 12. Camielleke Eurlings, Minister van Water- en Verkeersstaat en wat hemzelf betreft ooit de baas in alle staten.
 13. Sjengie Schalken - Volgens de Limburgers de beste tennisser ter wereld.).
 14. Bennie van Har vanne Bekker en van Truus vanne Dörpshoor, en Nel van Sjeng van verkeskeub en van An vanne poorzeijer ("Zoon" van 't boerebroedspaar, dae vanne zeup rech in glaas veel en dao aan is gesjtorve) [NL:"Zoon" van t boerenbruidspaar die door overmatig alcoholgebruik recht in glas viel, en daaraan is overleden]

PlurpBewerken

Plurp kan worden gevonden in de wereldstad Epen.

Zie ookBewerken

LinkBewerken

  OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Partij voor het Noorden verliest in Limburg