Lotto Weekend Miljonairs

Een doodnormale vraag op Lotto Weekend Miljonairs.

Lotto Weekend Miljonairs was een kansloos spel op de televisie waar nietsvermoedende leeghoofden 15 zeer moeilijke vragen moeten beantwoorden waardoor ze na het goed beantwoorden van die vragen een miljoen euro kunnen winnen. Dit is slechts één gelukt, en het is onmogelijk om er nog iemand te laten winnen omdat het programma gestopt is vanwege financiële redenen.

RegelsBewerken

De regels bij Lotto Weekend Miljonairs zijn zeer moeilijk te begrijpen voor hoogbegaafden die geen idee wat een kwadraat ten opzichte van de present simple is. Leeghoofden zoals de mensen die in het publiek zitten, tv zitten te kijken of die dit artikel nu zitten te lezen moeten er meestal even bij nadenken en na ongeveer een uur zitten te piekeren weten ze meestal wel wat het woord vraag betekend. Als zo'n leeghoofd dan eindelijk weet waar de studio is en hoe je op een stoel moet zitten, krijgt hij/zij 15 meerkeuzevragen (A, B, C, D), elk voor een geldprijsje, het gaat steeds hoger. Tijdens die 15 vragen kun je ook zogenaamde hulplijnen inzetten. Deze hulplijnen zijn:

  • 50-50: hier kan de computer twee willekeurige antwoorden weghalen van de vraag. Men moet wel oppassen dat het goede antwoord soms ook weggestreept kan worden van de vraag. Zeer verraderlijk.
  • Bel iemand: hier kan het slachtoffer in de studio iemand even opbellen buiten de studio wie hij/zij om hulp van smeken vragen. Het slachtoffer krijgt 30 seconden om de gebelde de vraag te stellen om om ook om het antwoord te dreigen. Soms neemt er iemand niet op, maar dat is het slachtoffers probleem. Ook gaan de belkosten van de prijs die gewonnen is, bovenop het belastingbedrag.
  • Vraag het publiek: een zeer vaak gebruikte hulplijn in dit spel. Hier wordt het publiek dreigend en wel gevraagd om de stemkastjes erbij te pakken en ook antwoord op de vraag te geven. Zij mogen dan gewoon een antwoord aantoetsen en daarmee het slachtoffer swarszitten helpen. Het is allemaal corrupt, geen zorgen.

Een typische uitzendingBewerken

 
Zie hier een manier waar je jammer genoeg geen extra punten voor kan krijgen.

Een typische uitzending van Lotto Weekend Miljonairs is meestal met een zenuwachtig intromuziekje en het logo. Dan krijg je de presentator en die gaat een preek houden over hoe het spel gaat en alle kandidaten slachtoffers. Het spel begint met de vliegensvlugge vraag waar men in no time een onchronologische lijst op chronologische volgorde moeten zetten op de manier zoals de vraag van je dwingt meldt. Dit gaat zo snel dat er op de toetsjes geramd moet worden. Door puur toeval heeft er wel eens iemand de goede combinatie gedrukt en kan door naar de stoel. Hier gaat het slachtoffer door een hel van vragen, hulplijnen en reclameblokken. Nadat er 5 vragen zijn verstreken heeft het slachtoffer al sowieso 500 euro. na 10 vragen heeft het slachtoffer al 16000 euro in de wacht gesleept. Natuurlijk worden de vragen steeds moeilijker maar mate het slachtoffer steeds verder komt in het spel. Als het spel tijd tekort komt, oftewel het afgelopen is, gaat een extreem harde toeter af die iedereen letterlijk doet kapot schrikken (rond het gebied van de oren dan). Dan gaan ze een uitzending later weer verder.

Vandaag de dag worden er geen uitzendingen meer gemaakt van Lotto (al sinds 2008 niet meer) vanwege die óh zo geliefde gehate economische crisis.


Zie ookBewerken