MS Paint

Paint.PNG
Met MS Paint kan men exacte kopieën van bepaalde voorwerpen maken. Zo ook met Sophia.

Ik gebruik het zelf al héél lang hoor! Allemaal bloempjes tekenen met computerverf, dat is zo leuk!
~ Mieke Maaike over MS Paint

MS Paint of ook wel simpelweg Paint en Troep waarmee je kan tekenen is een programmaatje dat op bijna elke variant vanaf Windows 1.0 zit, maar aangezien 1.0 niet meer te krijgen is, zullen we het moeten doen met Vista en XP. Laten we vooral Windows 7 niet vergeten. Met MS Paint kan men dus tekenen, krassen, kunst maken en dingen verpesten door met de emmer of kwast tekeer te gaan op de witte achtergrond of afbeelding die even geplakt of geopend is.

De vlag van Nagorno-Karabach, duidelijk gemaakt met MS Paint[1]

De uitvindingBewerken

 
De kunstenaar Jackson Pollock gebruikte vaak voor zijn kunstwerken MS Paint.

Na alle kunstwerken van Rembrandt, Vincent "De ongelukkige" van Gogh en nog een paar andere levenloze schilders is de computer rond de jaren '90 verder ontwikkeld. Windows 95 kwam op de markt en later ook Windows 98. De baas van Microsoft (waar Windows deel van uitmaakt), Bill Gates wou, om de pijn van de o zo langzame Windows 95 een beetje weg te laten zakken, Windows 98 natuurlijk langzamer maken (om de mensen te verleiden dat Windows XP uiteindelijk heel erg snel zou zijn ten opzichte van Windows 98) en om wat nieuwe dingetjes toe te voegen, zoals internet en iets anders. In feite bestond internet al op de Mac, maar Microsoft had geen zin om dát ook nog erop te zetten en omdat ze dachten dat internet toch later nutteloos werd. Integendeel. Toch moest er wat nieuws bij. Een werknemer probeerde een idee op een blaadje te zetten omdat Word weer eens vastliep en Windows 95 alweer een Blue Screen of Death vertoonde. Hij kreeg maar geen idee dus ging hij maar wat tekenen. Dit bleek een van zijn grootste fouten ooit te zijn. De baas kwam erachter en hij werd geschorst omdat hij zijn werk niet serieus zat te doen. Toch zag hij het blaadje en kreeg en geweldig idee voor iets nieuws: een tekenprogramma. Dat werd uiteindelijk MS Paint, en MS Paint werd op elke versie van Windows 98 geïnstalleerd. Mensen kwamen na het ontdekken van Paint er eindelijk achter dat de werken van Rembrandt en van van Gogh etc. allemaal onnodig waren omdat je ze ook via de computer kon maken. Theo van Gogh, achter achter achterneef van Vincent himself vond dat onzin en reageerde dat je met Paint niet eens met een kwast kon werken en nog niet eens met een doek. Hier werd iemand heel boos van en schoot Theo van Gogh neer nadat hij, en vele anderen beweerden dat je met Paint wél met een kwast kon werken en dat er toch wel degelijke een soort van doek was. Het kwastje stond al de hele tijd in het menuutje met alle spullen die gebruikt kunnen worden. De Nederlandse regering werd hier niet blij van en begon Paint aan te klagen. Dit leidde uiteindelijk tot niets omdat ze geen goed argument konden vinden, aldus de betwetende advocaten van Microsoft zelf.

Bij de lancering van Windows XP shockte de gehele wereld omdat XP 1000× sneller was dan Windows 98. Men sprak zelfs over zware overdrijving. Toen Microsoft hier achter kwam, werd dit gereduceerd tot 100×. Internet was weer inbegrepen met ook snellere handelingen. Ook Paint was er weer. Ditmaal iets gemoderniseerd met een toefje meer dingetjes die gebruikt kunnen worden tijdens het tekenen. Bij de lancering van Windows Vista ontstond er enige verwarring omdat het emmertje niet helemaal meer goed zou werken. Men probeerde van alles uit maar merkte dat als het puntje van de emmer waar de 'verf' uitkomt op een willekeurig puntje tussen twee lijnen in zat, en men klikte, dat het lijntje gekleurd werd waar niet het puntje zat van de verf maar iets achter het puntje. Later raakte men hieraan gewend en werd de hele verwarring hierover alweer vergeten. Toch wordt er nog steeds geklaagd dat het nog steeds nogal irritant is en moeilijk om goed te kunnen mikken op een punt.

Hoe MS Paint te gebruikenBewerken

 
Hier MS Paint zoals het eruit ziet.

MS Paint is op zich zeer ingewikkeld te te gebruiken. Het is even alle functies ontdekken, en dan kom je er zeer waarschijnlijk wel uit. Je kan ook natuurlijk zeer moeilijk gaan doen door je muis kapot te maken en continu op tab te drukken waardoor je alleen de bovenste knopjes kan selecteren en niet de tekenspullen zelf. Daarom is het ook zo ingewikkeld. MS Paint is voor de standaard schilder en amateurkunstenaar een ware hel, maar voor de nostalgisten en andere gekken is het op zich wel handig. Technische kunstenaars en andere computerexperts kunnen er niets mee. Simpelweg omdat MS Paint veel te weinig functies heeft dan MS Paint's vijand en gemene broertje, Paint.net en neefje Adobe Photoshop. Anderen beweren weer dat men MS Paint niet moet onderschatten, maar dat kon niemand maar geloven.

Als je een auto met Paint wilt maken, moet je eerst met je muis (als die het tenminste doet) naar het kwastje toegaan, als je deze tenminste kan vinden. Dan teken je een stuk of twee rondjes (vier kan ook), een rechthoek, een driehoekje misschien, nog meer rechthoekjes en cirkeltjes en de auto is klaar. Kun je eigenlijk wel überhaupt een auto voorstellen? Ja toch? Maar wat jij hebt getekend is geen auto. Neenee, het is een ding met rechthoeken, cirkels en een driehoek! Dat kun je toch geen auto noemen? Of wel soms? Wil je nou wel een auto tekenen met Paint? Dan ga je naar internet, kopieer je eventjes een afbeelding van een auto (of als je geen internet hebt, open je gewoon een bestand met een auto erop), en deze plak je op Paint door op de knop met het gestippelde vierkantje te klikken, deze uit te slepen over het tekenschermpje en na het uitslepen plak je de auto in het vak wat je hebt uitgesleept. Het kan natuurlijk ook veel makkelijker om in een keer te plakken. Scheelt weer moeite.

VijandenBewerken

Zoals hierboven al eens werd vermeld, is MS Paint niet alleen op deze wereld. Maar eigenlijk heb ik dat ook weer niet gezegd. Hoe dan ook. Toen MS Paint verscheen, begonnen allerlei personen die hun identiteit geheim willen houden MS Paint een beetje na te maken en opeens was er een broertje van MS Paint verschenen: Paint.net. Dit broertje van MS Paint wou het helemaal gaan maken met veel meer tools en andere spullen waardoor men veel makkelijker, mooiere kunstwerken kon gaan maken. Dit was ook zo en MS Paint werd nogal achtergelaten. Zelf kon Paint niets terugdoen omdat anders Microsoft blut zou raken doordat er veel meer andere snufjes op moesten komen, doordat Windows XP al heel veel geld heeft gekost en omdat de economische crisis nog lang niet afgelopen is. Dus bleef MS Paint maar zoals het nu is. Later kwamen er ook nog nieuwe trends om kunstwerken te maken. Het zogeheten fotosoepen welteverstaan. Eigenlijk was fotosoep gespecialiseerd in het aanpassen van plaatjes etc. wat men met MS Paint ook kan doen, maar volgens de makers van Paint.net en allerlei fotosoepprogramma's minder goed als hun producten. Later moesten de ontwikkelaars van MS Paint er ook aan toegeven dat hun MS Paint niets is geworden vergeleken met de programma's die er nu zijn en waar mensen goudgeld aan uitgeven. MS Paint begint zo langzamerhand een beetje uit te sterven qua populariteit maar toch zijn er nog steeds mensen die zo dom zijn het nog te gebruiken omdat ze de rest niet snappen omdat de meeste programma's in het Engels zijn en er allerlei vreemde symbooltjes op staan.

MS Paint nuBewerken

Nu is MS Paint alweer ietsje aangepast voor Windows 7 maar dit zal weinig helpen om het nog beter te maken. Toch is Paint er niet beter op geworden. In 2006 werd MS Paint voor troep verklaard door de computerexperts die over heel de wereld zijn verspreid. Mensen werden hier al gauw van op de hoogte gebruikt en kwamen er zelf al achter dat Paint ten opzichte van de rest waardeloos is omdat het ook nog eens gratis wordt meegeleverd bij bijna elke versie of uitgave van Windows. Toch zijn er mensen die Paint niet waardeloos vinden en beweren zelfs even mooie kunstwerken te maken, als kunstwerken van andere tekenprogramma's. Iemand heeft zelfs aangetoond dat het zelfs mogelijk is om de Mona Lisa op MS Paint na te tekenen. Dit konden de andere kunstenaars maar niet geloven en zij dachten dat hij een willekeurige Mona Lisa kopieert van het wereldwijde web. Nadat zijn kunstwerk af was shockten de kunstenaars van alle andere programma's en zagen dat hij alles had opgenomen en dat ze stap voor stap, streepje voor streepje zagen hoe de Mona Lisa met het waardeloze MS Paint gemaakt werd. Zie hieronder het filmpje dat de wereld deed schudden op zijn grondvesten. Nu echter, wordt MS Paint door steeds minder mensen als troep gezien na het zien van dit filmpje.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
27 juli 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.

NotenBewerken

  1. Door heel klein te tekenen en dan te vergroten.