Maashagedis

De Maashagedis is een compleet misgeslagen plank die men binnen de biologie plaatst. Dit fenomeen wordt gebruikt omdat Nederlandse paleontologen graag een eigen fossiel willen hebben. De veronderstelling zou zijn dat de maashagedis in een mergelgrot in Limburg zou zijn opgegraven en met dit leugen hebben onze paleontologen de aandacht van de hele wereld gekregen. Eigenlijk was er iets heel anders aan de hand.

Werkelijke habitus van een "Maashagedis"

Waarom niet?Bewerken

Voordat we verder gaan met de ware gebeurtenissen leg ik eerst uit waarom de maashagedis nooit heeft kunnen bestaan. Een Maas-hagedis duidt op een hagedis uit de Maas (een klein beekje ergens in Zuid-Nederland). Dit is natuurlijk onzin, hagedissen kunnen niet zwemmen. Je kunt de naam ook anders interpreteren, namelijk als een dis (niemand weet wat dit is) die leeft in de Maas bij Den Haag. Ook dit is onzin, de Maas stroomt helemaal niet door Den Haag en dissen bestaan niet. De enige conclusie hieruit is dat de Maashagedis niet kán bestaan, dus ook niet bestaat.

Wat dan wel?Bewerken

Maashagedis is de codenaam voor een geheime ontdekking die de overheid je liever niet vertelt. Het woord "Maashagedis" is een van de weinige aanwijzingen die de wetenschappers van het project proberen te geven. Veel mensen hebben op dit probleem zitten piekeren, maar na een lang beraad van onze eigen wetenschappers kan de Oncyclopedia met trots de waarheid vertellen.

De WaarheidBewerken

Maashagedis moet eigenlijk worden vertaald naar het Latijn, waarin het Mosasaurus betekent (sommige wetenschappers hebben deze stap overgeslagen). Mosasaurus duidt op Mozes, Mozes kon door het water lopen en door water lopen is onmogelijk. Ook hagedissen in de maas zijn onmogelijk. Alles wijst dus in de richting van een wonder. Wonder bestaat uit vijf letters en mensen hebben vijf vingers aan twee handen, en 5 x 2 x 5 = 50 . Als je de Duim niet meetelt heb je maar acht vingers, dus doe je 50 - 8 = 42 en 42 is Het antwoord op het Leven, het Universum, en Alles. Leven gaat dood en Alles is niets, dus het Universum blijft over. Uit het universum komen UFO's dus de regering heeft een UFO gevonden. Simpel toch?

Dit kan makkelijk worden bewezen, maar zoals je begrijpt gaat de theorie enkel op als  .
In alle andere gevallen klopt het hele bovenstaande stuk over de waarheid niet. Maar wat geeft het?

Zie ookBewerken