MacBook Air

Een MacBook Air, zichzelf nuttig makend.

Hij kan door vlees snijden!
~ Emo over de MacBook Air.

Multitasken tot op het bot. Punt.
~ Apple Inc. over MacBook Air.

De MacBook Air is een flink klein staaltje techniek van Apple Inc. dat bewijst aan de wereld dat het wel degelijk mogelijk is om een grote hoeveelheid apparatuur en andere dingen waar bijna niemand nog van gehoord heeft, in een klein omhulsel te proppen. Omdat dit het geval is, met nog eens het feit dat de MacBook Air geen CD-speler heeft, staat de MacBook Air ook wel bekend als de "meest vage MacBook/Notebook ooit qua technische specificaties" en ook de "meest dunne notebook ooit".

Vergelijkingen en verschillenBewerken

De Macbook Air en de MacBook zelf kennen veel verschillen onderling, hoewel er toch wel degelijk vergelijkingen zijn, nl. dat ze allemaal van Apple Inc. komen, en ze allemaal gemaakt zijn om er geld mee te verdienen. Beide computers zijn notebooks, en ze lopen allemaal op Mac OS X. In principe zijn er op het eerste gezicht weinig verschillen te merken, op de dikte na. Toch, als men dieper gaat speuren, zal deze genoeg verschillen ontdekken, waaronder een aantal die zeer vreemd lijken voor de gemiddelde mens: de MacBook Air heeft geen CD-speler, waardoor in principe men helemaal geen besturingssysteem op de MacBook Air kan installeren, aangezien deze allemaal op CD's staan, inclusief de Mac OS X software. Gelukkig is daar tegenwoordig internet en zijn daar allerlei van torrents afgeleide technieken die het installeren van programma's zonder cd mogelijk maken.

Toch, ondanks het grote gemis van de CD-speler voor de gemiddelde RollerCoaster Tycoon-speler (o wacht, het is een Mac), heeft de MacBook Air wél weer een functie die de gewone MacBook niet heeft, al is die functie zelf een botte variant voor hetgeen wat hij kan: snijden. De MacBook Air is zodanig dun, dat men met deze laptop zo door brood heen kan snijden. Dit tot vreugde van de plaatselijke bakker, die nu zijn administratieve werk tegelijk met het snijwerk kan doen. Toch, zoals al eerder vermeld, is deze functie een bot, maar ook enorm falend geval, omdat de MacBook Air geen kartelrandjes heeft aan de voorkant, terwijl je dat wel zou verwachten bij een voorwerp waarmee te snijden valt. Vanwege het snijden wordt nu ook beweerd dat de MacBook Air een extreem vergrote versie is van het Zwitserse zakmes, met verschillende apparaatjes en voorwerpen in één, hoewel er in de MacBook Air nog steeds naar een kurkentrekker gezocht wordt.

GevaarBewerken

 
De MacBook Air in een beginfase van ontwikkeling.

Door de dunheid van de MacBook Air, en hierdoor dus ook de onderdelen die zeer dicht bij elkaar liggen, is er een grote kans op het kapot gaan van de MacBook Air in zijn geheel. Na eenmaal te laten vallen, zou deze al een vernacheld beeldscherm hebben, alleen heeft nog niemand zijn geld ervoor opgeofferd om dit uit te testen.

Naast het gevaar om het apparaat te laten vallen, is er ook gevaar op snijwonden. Het Rode Kruis en diverse medische instanties hebben de MacBook Air al aangekaart als zijnde controversieel en een moordwapen. Deze zaak is uiteindelijk bij de rechtbank aangekomen, maar deze heeft de zaak uiteindelijk geseponeerd wegens het gebrek aan bewijs dat de MacBook Air ervoor gemaakt zou zijn om andermans hoofd eraf te hakken. "Deze MacBook Air zou zelf al kapot gaan als men er eenmaal mee op de tafel slaat om een stuk vlees in tweeën te hakken" stond in het eindrapport beschreven.

Technische specificatiesBewerken

Schermresolutie 11.6", 1366 × 768 of 13.3", 1440 × 900
Kleurkwaliteit Zoals dat van de hedendaagse computer vereist, hoger dan 8 bit.
Processor Intel
Geheugen 2 (of 4)GB aan Oost-Duitse rammen
Gewicht Een pak suiker, dus te zwaar.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
19 april 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.