Makreel

Blub.
~ Een makreel die dit artikel leest.

Bloeb.
~ Een andere makreel die dit artikel ook leest.

Blab.
~ Dit is geen makreel.

De makreel is een vissoort die extreem verschilt van andere vissen. Om eens een groot verschil te noemen: de makreel legt héél erg veel eitjes waarvan er héél erg veel eitjes uitkomen en héél erg weinig niet. Dit ligt ook aan de basis dat de makreel ook de vissoort is die de grootste families hebben.

De makrelenfamilieBewerken

 
Een makreel die vers gevangen is. Let vooral op die mooie schutkleur en niet op de stank.

Als de makreel gepaard heeft met een andere makreel van het andere geslacht (hetzelfde geslacht kan ook, maar dan is de kans héél erg klein dat er überhaupt een guppy uitkomt) legt de makreel meer dan 500.000 eitjes en zwemmen weg zonder ook maar bij de geboorte te zijn. Al die 500.000 eitjes (toekomstige guppy's) zijn allemaal verdoemd om direct voor zichzelf te moeten gaan zorgen. Eigenlijk is het best wel wreed, maar wat geeft het?. Het is immers ook niet te begrijpen wat zo'n moeder aanmoet met 500.000 irritante kleine guppy's die allemaal om de beurt gevoed, gewassen en vertroeteld moeten worden! Als je dan ooit (over 10 jaar) bij de laatste was aangekomen, waren ze al lang bejaard en op sterven na dood (omdat bijvoorbeeld degene die achteraan stond al die tijd geen eten heeft gehad). En hoe zou je al die makrelen moeten roepen? Je kan ze wel alle namen ter wereld geven zoals Kees, Jan, Piet, Klaas, Jan, Anton, Marieke, Jannie, Bart, Jan en noem maar op! Maar waarschijnlijk weet je van al die vissen die je daarnet een naam hebt gegeven niet eens meer wie Jan was. Maar je kan ze ook een nummer geven, waar je gewoon bij 1 begint en eindigt bij 500.000. Maar zou het jou lukken om bij een ruzie nummer 2001 en nummer 304 uit elkaar te houden terwijl al die andere makrelen zoveel op elkaar lijken? En hoe zou je in godsnaam één makreeltje moeten waarschuwen als er gevaar dreigt? Het lijkt me dat als je: PAS OP NUMMER DRIEHONDERVIJFENZESTIGDUIZENDVIJFHONDERZEVENENZEVENTIG! ER ZIT EEN HONGERIGE BEK VAN EEN VIS ACHTER JE AAN!!!! zou roepen dat die ene vis niet meer in leven zou zijn omdat die vis het pas te laat doorhad. Nu kan het zijn dat er een belletje gaat rinkelen in je hoofd ( of misschien ook weer niet) en dat je nu een beetje doorhebt waarom je dit eigenlijk leest en waarom die ouders van al die 500.000 makrelen gauw wegzwemmen voor de geboorte. Dit is louter om geen gezeik te willen en ook nog eens omdat ze daar te lui voor zijn.

Hoe zit een makreel eruit?Bewerken

Een makreel is een kleine vis. That's it! De makreel heeft een zeer opvallende kleurpatroon op zijn rug. Dit heeft hij om stoer over te komen. De makreel heeft erg veel schubben, heeft vissenlongen die ook wel kieuwen genoemd worden en bovendien stinkt de makreel enorm. Dit is nog een reden waarom de ouders van al die 500.000 guppy's al gaan vluchten voor de geboorte, omdat ze dan belaagd zullen worden met een heerlijke stankoverlast. De makreel is zeer glibberig en heeft een aantal vinnen waarvan de makreel er maar twee per slag gebruikt. De derde is puur en alleen maar om de vijand neer te meppen. Deze vin zit op de staart waar de makreel ook heel weinig aan heeft. De makreel is ook te herkennen op de markt waar ze meestal bij de visafdeling worden verkocht. Op de markt is de makreel vooral te herkennen door het bordje dat bij de makrelen staat met 'makreel' erop. Geen zorgen, de makreel is dan allang dood.

Waar is de makreel te vinden?Bewerken

 
Dit was een makreel.

In de zee. That's it! Maar de makreel is net zoals hierboven vermeld ook te vinden op de dichtstbijzijnde markt. De exacte locatie waar alle makrelen zwemmen is niet duidelijk omdat de makrelen allemaal opgesplitst zijn in verschillende groepen waarvan de ene groep naar Verweggistan en de andere groep naar China zwemt. Er is immers op dit moment een klopjacht op de makrelen, georganiseerd door de geheime dienst die verkleed rondlopen als vissers op zo'n vissersbootje met reusachtige teksten, zoals 'Greenpies' of 'Deze boot is van de geheime dienst, maar dat mogen we niet vertellen van hen'. Als zo'n geheim agent een aantal makrelen gevangen heeft, zijn de makrelen meestal te vinden in een net.

Sommige makrelen zijn ook te vinden in een dierentuin waar iedereen denkt dat die vissen daar voor hun lol zwemmen. Maar de makrelen hebben in de dierentuin geen enkel idee waar ze zich bevinden, laat staan waar de zee is...

Zie ookBewerken