Max van den Berg

OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Dictator Groningen afgezet - SOAP neemt macht overMax van den Berg

Max van den Berg was 1998 tot 2011 de dictator van Groningen. Zoals bij alle dictators hetzelfde verhaal is, was hij officieel president. Hij was tevens de rijkste mens aller tijden.

Opleiding en carrièreBewerken

Max van den Berg is telg uit een miljonairsfamilie. Hierdoor kon hij op de Rijksuniversiteit Groningen komen. Hij studeerde sociologie. Na een korte periode als wetenschapper de krottenwijken in Groningen te hebben onderzocht, dacht hij: "Wat geeft het, ik wordt liever president dan dat ik om hen geef." Dus studeerde hij filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen (de welbekende filosofie) en ging hij de politiek in.

Al snel is Van den Berg professor filosofie geworden. Zoals bij alle Groningse professoren werd hij hierbij ook monopolistisch aandeelhouder. Hij is ook succesvol ondernemer geworden. Van den Berg heeft namelijk succesvol woekerleningen aan arbeiders gegeven. Hij verkocht (oftewel riskeerde) hen al zijn aandelen waarmee hij na het verkrijgen van zijn woekerrente een van de rijkste Groningers is geworden (en daarmee een van de rijkste mensen ter wereld). Hiermee is hij behoorlijk populair geworden bij de overheid. Hij werd toen Minister van Economische Zaken in het kabinet-Hans Alders.

In 1998 overleed Hans Alders op 80-jarige leeftijd aan longkanker. Hij had dus een opvolger nodig. Van den Berg maakte grote kans, maar had rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Doeko Bosscher als tegenstander. Uiteindelijk koos de overheid voor Van den Berg. Opvallend was dat hij bij zijn eerste toespraak zei: "Moehahahahahaha, ik ga de wereld veroveren."

Direct bij zijn presidentschap is hij de rijkste mens ter wereld geworden. In het jaar 2000 is hij benoemd tot rijkste mens aller tijden. Dit is niet bijzonder want elke dictator van Groningen is rijkste mens aller tijden geweest. Elke nieuwe dictator weet weer een hoger vermogen te verkrijgen dan zijn voorganger.

Lucas en GeaBewerken

In het jaar 2000 heeft Max van den Berg het smartlapduo Lucas en Gea erg populair gemaakt in Groningen. De mensen buiten Groningen vroegen zich vaak af hoe dit kwam, aangezien de Groningse staatsvorm smartlapocratie verafschuwd. Op 5 januari 2011 is het bekend geworden hoe de populariteit van Lucas en Gea is ontstaan. Waarschijnlijk had Van den Berg Lucas en Gea vanaf het begin al als het wapen in gedachten voor het veroveren van de wereld. Het smartlapduo Lucas en Gea is namelijk erg populair is bij het smartlapocratische Vladivostok. Op die manier konden Lucas en Gea met hun Groningerse nummers er makkelijk voor zorgen dat de mensen uit Vladivostok in het Groningse leger zouden gaan.

PatatoorlogBewerken

Groningen is in 2001 Friesland binnen gevallen om de olierijkdom over te nemen. Groningse troepen waren al bijna bij Leeuwarden aangekomen. De Friese troepen die in Leeuwarden waren zeiden dat als de Groningers dichterbij zouden komen, dat ze dan direct beschoten zouden worden. Twee uur later is Van den Berg naar Friesland gegaan om daar met het volk te praten (het volk is de leider van Friesland). Tezelfdertijd bestookte de Hertog van Ameland, vanaf 2 veerboten, voor de kust, Groningen met atoomfricandellen met ladingen van fritessaus en satésaus. Hierbij werd een aardappelveld totaal verwoest.

Van den Berg keerde zeer snel terug naar Groningen en gaf vanuit zijn privéjet bevel aan zijn troepen nabij Leeuwarden om te vuren. Ook gaf hij bevel versterking naar Leeuwarden te sturen. Dit was het begin van de Patatoorlog (het heet Patatoorlog omdat Van den Berg zei dat hij deze oorlog begon om zijn patatproductie te verdedigen: zijnde de belangrijkste bron van inkomsten voor Groningen).

De Slag om Leeuwarden duurde dagenlang. Tijdens deze slag heeft Groningen ook Dokkum en Smallingerland aangevallen. De Friese troepen in Tytsjerk gaven zich direct over. Later ook de troepen in Dokkum. Beide partijen in Leeuwarden zouden de strijd even staken.

Er waren door Van den Berg spionagetroepen naar Ameland gestuurd om te kijken of ze niet opnieuw zouden aanvallen. Groningen had grote gevechtsvliegtuigen met atoompindasaus klaarstaan om naar Ameland te sturen. Toen kwam Balkenendeman eraan. Hij ging eerst boven Groningen vliegen waarbij hij de gevechtsvliegtuigen zag. Toen vloog hij naar Ameland om de spionagetroepen uit te schakelen en de Hertog van Ameland te informeren over de gevechtsvliegtuigen.

Ameland bombardeerde met raketten de gevechtsvliegtuigen, waarna de Groningers in Friesland zich terugtrokken om de aardappelvelden te verdedigen. Toen eindelijk de Patatvrede uitbrak, probeerde Groningen door een wederopbouw het aanzien in de wereld terug te krijgen door de hoogste toren ter wereld te bouwen, genaamd de Martini-Tower (genoemd naar de favoriete drank van de architekt).

Nieuwe PlannenBewerken

Max van den Berg was zeer boos dat zijn eerste poging om uiteindelijk de wereld te veroveren niet lukte. Hij heeft in 2006 de universiteit aan het werk gezet voor waterdichte plannen om de wereld te veroveren. Uit gelekte documenten van de BWOGS (Bond voor WereldOverheersing door Groningse Superioriteit) is het bekend geworden dat de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met undercover spion Hans Klok plannen heeft bemachtigd voor de productie van gekloonde supersoldaten.

De Inval in ChinaBewerken

Op 4 januari 2011 zijn Groningse gekloonde supertroepen vanuit Vladivostok China binnengevallen. Deze strijd was hevig aan de gang ten koste van vele Chinese soldaten. Natuurlijk was Van den Berg een van de bevelvoerders bij deze oorlog. Door de SOAP-inval is de oorlog echter gestaakt.

Het complotBewerken

Al jaren word er gefluisterd dat Van den Berg in feite minderjarig zou zijn en daarmede een tienervader, zijn precieze geboortejaar is nooit bevestigd. Groothertogdom Ameland zou proberen DNA van Van den Berg te pakken te krijgen om daarmee koolstofdatering uit te voeren. Als hierdoor bewezen word dat Van den Berg inderdaad minderjarig is zal dat chaos tot gevolg hebben, een groot nadeel voor Groningen tijdens de Oncyclopolistische inval.

RedenBewerken

De reden dat men denkt dat Van den Berg minderjarig is, komt ten eerste door politicus Ronald Verhagen die eind jaren 80 de politiek is uitgegaan. In 1994 is men erachter gekomen dat Nederlands politicus Ronald Plasterk meegedaan heeft aan een Gronings kloonproject en dat Ronald Verhagen de kloon is. Plasterk blijft dit echter ontkennen. Verhagen lijkt overigens sprekend op de persoon die zegt dat hij professor Van den Berg is. Twee ouders in Groningen hebben toevallig een zoon hebben van 17 jaar die ook Max van den Berg heet, waarvan het niet bekend is waar hij woont. Deze ouders blijven echter ontkennen dat hun zoon dictator is en zeggen dat hun zoon ooit is weggelopen. Men denkt dus dat Van den Berg altijd binnen zit te regeren terwijl Ronald Verhagen, opnieuw in de politiek, zich buitenom het paleis altijd als hem voordoet.

EindeBewerken

Op 20 augustus 2011 werd het rumoerig in Groningen; het volk kwam in navolging van de Arabische wereld in opstand tegen de dictator. Om deze reden viel de Krijgsmacht van Oncyclopolis Groningen binne. Van den Berg werd gevangen genomen en op de volgende dag werd hij veroordeeld tot levenslange celstraf, wegens onderdrukking van Wubboïsten.

Met deze afzetting van de Grote leider Kim Jong-Il dictator kwam de invasie van de wereld, die Groningen deed, ten einde. De acties tegen Friesland gaan door. Een plaatselijke boer zei op dit nieuws het volgende: "Die Friez'n ja, doar mott'n wie nog staids niks vaan wait'n!"

Zie ookBewerken

GROTE LEIDERS

Assad · Van den Berg · Berlusconi · Erdoğan · Franco · Hitler · Kafka
Kim I · II · III · Macron · Mandela · Mario · Merkel · Mussolini · Obama
Poetin · Robespierre · Rutte · Stalin · Thorbecke · Tito · Trump · Wouterse


De skriever van deze artikel kömp uut 't oosten van 't laand!

}