Voorbeeld van een Mensa-lid

Mensa (mensen en narren, stumperds afgetrokken) is een organisatie voor mensen die vaak in een uitkering zitten, omdat ze net doen alsof ze té begaafd zijn en daardoor niet zouden kunnen werken (stel raddraaiers). Hoewel de Mensa hiervoor oorspronkelijk was opgericht door een of andere advocaat, worden er ook mensen lid van Mensa die zo wereldvreemd zijn, dat ze alleen thuishoren tussen mensen die slimmer dan hen zijn en hen kunnen onderzoeken. Sommige mensen worden ook in het geheim lid van Mensa, door de antwoorden af te kijken van een andere kandidaat aan de eindtest via lenzen waarmee je op afstand kunt kijken, deze mensen brengen rapporten uit over wat er allemaal plaatsvindt binnen Mensa.

Karakterschets van een Mensa-lidBewerken

 
Naast de kleding- en kaakproblemen zijn de gezichtsuitdrukkingen kenmerkend voor Mensa-leden. Dit is één van de meest gebruikte gezichtsuitdrukkingen.
 
De gezichtsuitdrukking wordt ook wel als groet gebruikt tussen Mensa-leden om duidelijk te maken dat iemand lid is van Mensa. Vervolgens wordt meestal deze uitdrukking gebruikt om duidelijk te maken dat iemand blij is om een ander te zien.

Een Mensa-lid is vaak iemand die kaakproblemen heeft, zo praat een Mensa-lid vaak met de kaak meer naar achter in de mond om intelligent over te komen, helaas ontstaan hierdoor kaakproblemen en komt zo iemand juist dom over door zichzelf een kaakafwijking te geven.

Naast kaakproblemen is een Mensa-lid te herkennen aan slordige kleding, iemand die intelligent over probeert te komen wil zichzelf onderscheiden en kan dit doen door het dragen van slordige kleding, op deze manier is zeer duidelijk te herkennen dat iemand bovengemiddeld intelligent is. De manier om zich van tuig te onderscheiden is door verder wel nette kleding te dragen, maar die op een slordige manier aan te trekken.

Mensa-leden komen vaak zelf met verbeteringen op al bestaande theorieën. Zo wordt er gelachen om de relativiteitstheorie en E=MC2 van Einstein, het zijn namelijk voor mensen die al ver vooruit zijn theorieën waarvan maar al te duidelijk is dat deze net zo zijn als het idee dat de aarde plat is. De verbeteringen op deze theorieën zijn meestal uiteengezet in boeken geschreven door Mensa-leden, zoals "Ik weet het beter dan Einstein" en "Waarom Einstein geen hersens had" .

Een vierde kenmerk van Mensa-leden is hun houding. Vaak zijn Mensa-leden al ver vooruit ten opzichte van andere mensen, als ze een supermarkt binnenkomen beginnen ze bijvoorbeeld al met afrekenen voordat ze hun boodschappen in hun kar hebben gedaan. Dit foutje wordt meestal rechtgetrokken door hun boodschappen alsnog in het karretje te doen. Ook denken ze te ver vooruit bij het betalen van een product wat ze kopen en nemen het product al mee voordat ze betaald hebben. Hiervoor worden ze vaak onterecht op aangesproken door winkeliers, maar als de winkelier begrip toont wegens hun Mensa-lidmaatschap geeft hij het product vaak gratis mee en hoeft het Mensa-lid niet meer te betalen.

Een vijfde kenmerk van Mensa-leden is het maken van lijstjes en het opsommen van hun theorieën. Zo maken ze na een leuk sociaal gesprekje gemaakt te hebben lijstjes over hun gesprekspartner en ze hebben thuis volop lijstjes liggen met analyses van alle personen die ze tegengekomen zijn in hun leven. Het lijstje over henzelf is vaak het kleinst, ze kennen zichzelf namelijk al goed genoeg, dus daar hoeft geen lijstje meer over gemaakt te worden.

Mensa-baby'sBewerken

 
Een Mensa-baby

Er zijn recentelijk enkele Mensa-baby's geboren. Mensa-baby's zijn baby's van Mensa-leden. Voorbeelden van Mensa-baby's zijn Alberto Zweistein en Max slaat de Plank mis. Mensa-baby's zijn te herkennen aan het Arrogantie-syndroom, deze baby's willen vaak niet met andere baby's spelen wegens hun kinderachtige bezigheden en lezen op de crèche vaak een boek van een bekend filosoof, ze hebben zichzelf toen ze 2 weken oud waren lezen bijgeleerd, dus dat kunnen ze om deze reden. De hersenprocessen van deze baby's lopen zeer snel, wat ouders veel problemen geeft, zo zijn er baby's die, doordat het IQ per generatie stijgt, al slimmer zijn dan hun ouders en hun ouders constant op fouten wijzen, dit geeft veel irritatie en problemen bij Mensa-leden. De gebruikelijke manier waarop ze hiermee omgaan is door hun kinderen bij de crèche af te zetten, helaas krijgen ze vervolgens weer klachten dat de crèche-leiding de kinderen beu worden en alleen laten, wat weer problemen geeft met de Inspectie voor Crèche-zorg.

Mensa-baby's hebben vaak een gezichtsuitdrukking, waarmee ze duidelijk maken dat ze helemaal door hebben hoe iets in elkaar zit, die is in het kader hiernaast te zien.

De slimste zijn kost geldBewerken

Mensa is geen gratis vrijetijdsclub. Om lid te worden van Mensa moet men circa 40 euro betalen, dit houdt in dat je pas slim bent als je genoeg geld hebt, iemand die namelijk een IQ van 200 is, maar nog geen 20 euro heeft kan geen lid worden van Mensa. Dit probleem is al vaker aangekaart, maar er werken bij Mensa geen slim genoege mensen om dit probleem aan te pakken.

Wat anderen zeggen over MensaBewerken

Enkele citaten van mensen over Mensa die louter positief zijn, maar die vaak op de achterkant van een boek over Mensa gezet worden om het product aan te prijzen en alles eenzijdig van één kant te laten zien:

"Ik vind Mensa helemaal geweldig. Sinds ik lid ben van deze club kan onze kleine Philip weer vriendjes maken, zo heeft hij pas nog Klaasje ontmoet waarmee hij in zijn vrije tijd gezellig in zijn laboratorium de Kwantum Mechanica kan bewijzen. Dat laboratorium konden wij ook betalen door donaties van leden van Mensa."

"Sinds ik lid ben van Mensa heb ik slapeloze nachten, iedere dag opnieuw kom ik weer bij mijn beste vriend Albo op bezoek die ik bij Mensa heb leren kennen, hij praat nooit met iemand en zit altijd met zichzelf te praten, maar hij lijkt met mij wel contact te maken, pas had hij nog een scheet op mijn hoofd gelaten, wat een teken van contact is. De meesten denken dat Albo een laagbegaafde mongool is, maar hij heeft al 2 verbeteringen aangebracht op de theorie van Bohr."

"Mensa helpt iedereen met problemen. Ik had pas problemen met het voeden van mijn kat en een ander Mensa-lid gaf mij een blikje kattenvoer. Ik raad iedereen aan om hier lid van te worden, het maakt niet uit hoe ingewikkeld je problemen zijn, je wordt altijd geholpen."

"Zonder Mensa was ik er nu niet meer geweest. Ik stond al klaar om pillen te slikken, maar toen gaf iemand mij de site van Mensa en deed ik de test. Opeens hoefde ik niet meer met mijn muur genaamd Sam te praten, maar kon ik met echte mensen praten. Ook al lopen ze vaak van me weg omdat ik ze afkraak op hun kleding en muzieksmaak, toch vind ik het fijn dat ik iemand heb om mee te praten."

Zie ookBewerken

Homo's ende Homoae Homoachtigen

Homo Sapiens · Homo Erectus · Homo Depresium · Homo WhatsApp · Homo Nerdicus · Homofielus Homo · Homo Nazicus · Homo Autismus
Homo Dummus · Homo Takasiniensis · Homo Augustinus · Homo Massalus · Homo Nauticus · Homo Intellectualis · Homo Picantus Croquettia
Homo Plusintellectualis · Homo Sapiens Sapiens · Homo Smartphonicus · Homo Studiosus · Homo Gymnasiticalis · Homo Neanderthalus