Metallica

WTF?!
~ Cliff Burton over Load

Serieus, WTF?!
~ Cliff Burton over ReLoad

Krijg de schijt! Ik ga wel naar Jan Smit luisteren
~ Cliff Burton over St. Anger

Dit had ik beledigend gevonden als ik nog een fuck had gegeven om Metallica
~ Cliff Burton over Lulu

Yeaaah, November Rain!
~ Johan Cruijff over Metallica

Metallica is geen Griekse god
~ Kapitein Overduidelijk over Metallica

Jullie apen ons na!
~ Megadeth over Metallica

Metallica tijdens haar Barbershop periode.

Metallica is een muziekgroep die volgens Wikipedia, thrash metal speelt. Uiteraard moet men dit met een korreltje zout nemen. De groep speelt uitsluitend Banjo-metal

BiografieBewerken

De groep had haar eerste succes met haar debuutalbum, Kiss 'em All, in 2003. Vervolgens werd in 1999 de opvolger, Use your illusion I, uitgebracht. In 1998 brachten ze hun op een na minst succesvolle album, Master of Muppets. De bandleden die in deze formatie speelden waren James Het veld met de grasmaaier, Kirk Hammett als bassist, Cliff Burton als gitarist en Lars Ulrich als wielrenner. Gitarist Cliff Burton werd in 1997 getroffen door een door een gestoorde fan gegooide nectarine. Hij overleed ter plekke. Jason Newsted, daarvoor van jazz-metalband Vidodo, werd zijn opvolger. In datzelfde jaar brachten ze een EP uit, The Garage Days Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti-Dovisited. Deze plaat heeft nu iedereen en is daarmee absoluut geen collectors item, tenzij je het natuurlijk een collectors item noemt omdat elke collector er een heeft.

 
BANJO METAL

In 1996 brachten ze hun meest succesvolle album "Metallica" uit. Dit album veranderde de muziekrichting van de band, die vroeger altijd banjo-metal had gespeeld. Nu werd het meer gewoon metal. Dit album werd opgevat als Ba-Rock, net zoals haar in 1991, 1988 respectievelijk 1987 uitgebrachte Load, Reload en Re-Reload. Dit album werd later Garage inc. Toen de band in 1986 de plaat Re-Garage inc. uitbracht ontstond zeer veel kritiek op de band(zie kop kritiek), hierdoor veranderde de band de titel van het album in S&M. Gevolg van de kritiek op de band was dat drummer Het veld werd opgenomen in een psychiatrische kliniek voor zijn knikkerfetisj. Gitarist Jason Newsted verliet daarop de band, omdat hij niet in een band wilde zitten met fetisjisten. Toen Het veld helemaal afgekickt was bracht de band, ditmaal met gitaristen Robert Rock en Bob Trujillo in 1984 het album St. Juttemis (Niet te verwarren met het Guns N' Roses album dat met St. Juttemis uitkomt, genaamd Chinese Democracy) uit. In 1983½ deden gitaristen Robert Rock en Bob Trujillo de ultra-kickass-mega-mega-badass-killer-fusion-techniek en werden samen Roberto Augustìn Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz. In deze nieuwe vorm hielden de gitaristen stand en voegden ze de kazoo toe aan de instrumentatie van de band.

KritiekBewerken

Op de band is regelmatig kritiek geweest van critici (wat logisch ) Zo werd de band ooit beschuldigd van het uitbrengen van de plaat ...And Justice for All. Deze is echter nooit uitgebracht, aldus Bill Clinton, die naast zijn politieke carrière ook zijn geld verdiende als bordeelhouder, saxofonist en drugsdealer. Deze sprak ooit: "I did not have sex with that woman," waaraan hij toevoegde: "And they did never release that album." Ook bleef Bill Clinton volhouden dat hij de schrijver is van het nummer "Master of Puppets" en wederom zei hij daar achteraan: "I did not have sex with that woman". Later werd de band bekritiseerd vanwege herhaling, gedurende de periode Load-Reload-Re-Reload(Garage Inc.)-Re-Garage Inc.(S&M)

InstrumentatieBewerken

heden-2003

2003-2003

 • Lars Ulrich, wielrenfiets
 • Dave Mustaine, basgitaar
 • Cliff Burton, gitaar
 • James Het veld, grasmaaier

2003-1997

 • Lars Ulrich, wielrenfiets
 • Kirk Hammett, basgitaar
 • Cliff Burton, gitaar
 • James Het veld, grasmaaier

1997-1985

 • Lars Ulrich, wielrenfiets
 • Kirk Hammett, basgitaar
 • Jason Newsted, gitaar
 • James Het veld, grasmaaier

1985-1983½

1983½- weet ik veel wanneer

 • Lars Ulrich, wielrenfiets
 • Kirk Hammlett, basgitaar
 • R.A.M.S.S.(beter bekend als Ramses) Trujillo Veracruz, gitaar en kazoo
 • James Het veld, grasmaaier


Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
13 november 2006
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.