God houdt van dit artikel

Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Pagina.
Creation of the Sun and Moon face detail.jpg

Hij is erg bedreven met zijn magische Pikhouweel.
~ God over Moos Leeghloper.


Moos Leeghloper is een zeeneger die de geschiedenis in ging als de grootste zeeneger ter wereld. In zijn korte levensperiode van 30 jaar heeft Moos God's wil voorgelegd aan de heidenen van Frankrijk en Zuid-Afrika. Hij was geboren met kerst in het jaar 0 A.D, en stierf met Pasen in het jaar 30 A.D.. Een tombe van Moos staat in Mekka, de heilige stad van Moos Leeghloper. Hij is ook de stichter van Lelystad.

Moos sticht hier Lelystad te midden van de Zuiderzee.

JeugdBewerken

Moos was een eigenaardige zeeneger. Vanaf zijn geboorte wilde hij al het land op, wat zijn ouders Abraham en Maria de heilige antimaagd niet leuk vonden. Zeenegers worden namelijk vanaf het begin van het bestaan der zeenegers gevild en opgegeten door de vijandelijke hinduïsten van Sauerkraut-Arabië. Na een heftige ruzie met zijn ouders vertrok Moos met zijn magische Pikhouweel naar Jeruzalm, een stad die bekend stond om zijn anti-hinduïstische hinduïsten die weigeren mee te doen aan het villen van zeenegers. Moos bleek hier dus vrij veilig te zijn voor de gevaren van de wereld.

Zeven PlagenBewerken

Moos kwam op zeventienjarige leeftijd een geit tegen die in de fik stond. Als zeeneger zijnde had hij de kracht om zout water tevoorschijn te toveren via zijn Pikhouweel. Toen de geit eenmaal was gedoofd, klonk een bulderende stem van onder hem: "Je hebt mijn eerste beproeving doorstaan, Moos Leeghloper, jij bent de uitverkoren neger!". Moos wist niet wat hem overkwam, en besloot uit paniek zijn Pikhouweel in het rond te zwaaien. Toen hij na zijn wilde gezwaai zijn ogen opendeed, zag Moos heel even een roze vlek aan de horizon.

Eenmaal weer terug in Jeruzalem ervaarde Moos de zeven vreselijke plagen. Eerst vloog een sprinkhaan in de mond van zijn koe, die daardoor stikte en doodviel op Moos. Moos werd geplet, maar wist zonder al te veel kleerscheuren te ontkomen. Toen vlogen er een luis, een steekvlieg, een kikker en een hagelsteen in zijn haren. De laatste plaag was de dood van zijn eerstgeborene cavia, waar hij zeven dagen om treurde aangezien hij de cavia de volgende dag wilde oppeuzelen. Vol verbazing vertelde hij dit verhaal aan de dorpsbewoners, die niet al te sympathiek waren. Vlug verzon Moos er nog eens drie plagen bij, namelijk de duisternis binnen zijn aars, de zweren rondom zijn kringspier en het water dat hij dronk veranderde in bloed in zijn maag. Niemand durfde hem nog tegen te spreken of te bevestigen dat Moos de waarheid sprak.

Zeven GebodenBewerken

Het volk was er zeker van dat Moos de uitverkoren zeeneger was, zoals de roze vlek al zei tegen Moos bij de brandende geit. Samen gingen ze naar Mont Blanc, geleid door God's wil (Moos ging gewoon heen waar zijn Pikhouweel wees). Onderweg kwamen ze wel een rivier tegen, waar ze doorheen moeste omdat de brug te ver lopen was. Dus Moos gebruikte zijn magische Pikhouweel om het water te scheiden, zodat het volk veilige doorgang had door het water. Op het moment dat de eerste helft alweer aan land was, verloor Moos zijn concentratie (hij zag een zeenegerinnetje zwemmen) en liet hij het water vallen, waardoor de helft van de mensen verdronk. Gelukkig waren de meeste mensen die verdronken Wordtlamieten (zie Islam), dus niemand vond het erg wat er gebeurde.

Aangekomen bij de voeten van de berg beval Moos dat het volk beneden moest blijven terwijl hij gaat luisteren naar God boven op de berg. Eenmaal aangekomen keek Moos onrustig om zich heen. Moos vond hier toen zeven hopen mest. Alle zeven waren zo neergelegd zodat er woorden ontstonden. De volgende zeven geboden beitelde Moos met zijn magische Pikhouweel in het steen, zoals afgelezen van de mesthopen:

 
Een kunstwerk gemaakt door de bewoners van Lelystad ter ere van de legendarische zeeneger Moos Leeghloper.

- Gij zult niet doden met voorbedachte rade.

- Gij zult niet stelen in het daglicht.

- Gij zult uw ouders eren totdat je 18 bent.

- Gij zult mijn naam niet Googlen.

- Gij zult geen Goden vereren die te maken hebben met hinduïsten.

- Gij zult niet vreemdgaan tenzij je de persoon goed kent.

- Gij zult uw Pikhouweel schoonhouden voor de toekomst.

Ook al kreeg Moos maar zeven geboden, hij vond dat hij God's werk moest afmaken door er een paar geboden bij te doen, zodat er een nette tien geboden ontstonden. Ook wilde hij tien geboden omdat het beitelen met de Pikhouweel hem een fijn gevoel gaf. De volgende geboden waren ook erbij gebeiteld door Moos Leeghloper:

- Gij zult uw goud afgeven aan mensen die 'Moos' heten.

- Gij zult geen negers meer eten, behalve als de uiterste noodzaak aanwezig is.

- Gij zult nooit een zeeneger lastig vallen op welke manier dan ook.

Eenmaal beneden aangekomen waren de mensen erg enthousiast over de tien geboden. Moos Leeghloper ontving ook veel goud voor zijn diensten aan God, en besloot om samen met het volk naar Nederland te gaan. Hier zal hij Sam Lely ontmoeten en samen met hem Lelystad stichten.

De Dood van Moos LeeghloperBewerken

Iedereen was treurig toen Moos naar Heen ging. Hij moest en zou in Heen zijn goud veilig stellen bij de joodse bakker, die tevens een bankier was. Hij liet zijn volk daarvoor achter, met de gedachte dat hij nog wel terugkomt. Wat hij niet wist was dat er immigranten uit Sauerkraut-Arabië in Heen leefden. Toen de immigranten Moos zagen lopen, duurde het niet lang voordat ze Moos op het spit hadden. Eerst haalden ze zijn magische Pikhouweel van hem af. Zonder de Pikhouweel was Moos machteloos, en God was ook niet bereid om zijn middagdutje over te slaan om de arme Moos te redden. De volgende dag verkochten de immigranten vers vlees aan de bewoners van Heen, onwetend dat het verse vlees van de grootste zeeneger ooit was. De Pikhouweel is nog te bewonderen in Moos zijn tombe in Mekka, waar hij tot in de eeuwigheid zal blijven hangen.

Erg lekker.
~ Hinduïst over Moos Leeghloper.