Nederlander

Lachend kut kind.jpg Jullie hebben geen leven! 
Op dit artikel is door literair begaafde Emo's commentaar gegeven.

Bekijk het commentaar


      Oeps! Bedoelde je soms Hollander? Waarschijnlijk niet...
Twee nog in het wild levende Nederlanders.

Kijk, in de grote dingen zijn we dus klein, maar in de kleine dingen zijn we dan weer groot.
~ Johan Cruijff over Nederlanders

De Nederlander bestaat niet.
~ Maxima over de Nederlander.

Huh, ik besta niet?!
~ Een Nederlander over zichzelf.

Met Nederlanders bedoelen we over het algemeen de inwoners van Nederland. Vanwege de enorme uitgestrektheid van dit Imperium-met-de-hoofdletter-I is het niet mogelijk om een eenduidige karakterschets te geven van dit bijzondere volk. Het enige dat in zijn algemeenheid over deze supermensen gezegd kan worden is:

Ze waren, zijn en zullen altijd en overal de eerste, de beste, de grootste, de edelste en de voortreffelijkste mensen zijn die waar ook op welk moment rondlopen. Mocht één van hen ooit een vergissing begaan (wat eigenlijk ondenkbaar is), dan is dat de schuld van de buitenlanders.

De inwoners van Nederland worden Friezen genoemd, en alle Friezen worden weer Groningers genoemd. In feite is iedereen op de wereld een Groninger, maar omdat niemand eigenlijk weet wat 'Groninger' betekent, is Kaaskoppen de meer algemene term. Alle Nederlanders zijn hele bijzondere en speciale (lees: autistische) mensen. Bijvoorbeeld:

 • Een Nederlander heeft het heelal geschapen
 • Adam en Eva waren Nederlanders
 • Johan Cruijff was even allochtoon, maar is nu weer autochtoon bezig.
 • Eminem komt uit Nederland

In het buitenland ook bekend als:Bewerken

 • Kaaskoppen (hoewel niemand er echt van kopkaas houdt.)
 • Koekhappers (Sinds de Graaf van Peijnenburghe de voornaamste bron van vermaak.)
 • Zulthoofden
 • Zuiplappen
 • Klompendansers

OorsprongBewerken

Heel lang geleden waren er nog geen Nederlanders, alleen Neanderthalers. Deze Neanderthalers vonden heel lang geleden het bier uit, en de eerste stap tot het huidige Nederlanderschap was gezet. De Kaninefaten (van: "Het bier kan in de vaten") vielen ooit ergens in Mofretanië dronken in de Rijn en dreven toen samen met hopen bagger en klei via Lobith naar de moerasbossen van Brabant. Daar, waar zoveel later het machtige Madurodam zou verrijzen, stichtten ze een kolonie. Enkele decennia later waren alle bossen gekapt om (bier)vaten van te maken en was het landschap veranderd in een uitgewoonde en onleefbare wildernis. Bijna had het hele begrip 'Nederlander' niet meer bestaan, maar gelukkig (voor hen, niet voor de rest van de wereld) vond Anthony van Leeuwenhoek nog net op tijd het gras uit om de puinzooi te bedekken. Met het gras kwamen echter al snel ook de koeien aangevlogen. Er kwamen zoveel koeien op afgevlogen, dat ze alles, maar dan ook alles volscheten. Samen met de bagger en de klei en de resten van de vernielde bomen dempten de koeievlaaien langzaam de moerassen, ja, zelfs hele stukken zee en zo kwam er steeds meer land bij.

VerspreidingBewerken

 
Madurodammer uitkijkend over zijn landerijen

Slecht nieuws verspreidt zich snel.(zie: Nederland)

TaalBewerken

De officiële taal der Nederlanders is het Fries. Dit is een taal die niemand in Nederland spreekt of verstaat, (op de Friezen zelf na dan), daarom spreken de meeste Nederlanders het Koeterwaals. Behalve de MAASTRICHTENAAREN die spreken het Maastrichts, wat een geheim taal is om de Hollanders mee te misleiden. Deze taal wordt ook door de andere Limburgers gesproken maar met een ander accent. binnen Limburg is er maar een dorpje dat iets anders spreekt en dat is Kerkrade. Zij willen eigenlijk bij Duitsland horen. Wij zijn eens een Hagenees tegen gekomen die beweerde nooit te spreken.

SamenstellingBewerken

Grofweg kan men Nederlanders verdelen in:

 1. Boeren,
 2. Burgers,
 3. Allochtonen. (vroeger buitenlui genoemd, maar dat is nu verboden).

Deze drie goepen kan men weer onderverdelen in:

Pannenkoekenbakkers, Breezersletjes, Huppelkutjes, Fatsoensrakkers, Suri's, regelneven, Marokkanen, bleekscheten, Amerikanen, wijsneuzen, Indo's, ijdeltuiten, Turken, afzetters, Paki's, Ladenlichters, Blieken, volgelingen van Onan, patjepeeërs, homo's, Japanners, emo's, winkeldieven, fraudeurs, leugenaars, Tukkers, Tokkies, echtbrekers, kruizenruikers, gigolo's, zaaddonoren,taxi-chauffeurs, junkies, Paffers, zwervers, Spanjolen, landverraders, Israëlieten, sluipmoordenaars, stadswachten, Mofrikanen, watjes, bemoeials, Chinezen, onderkruipers, Fransen, kwartjesvinders, bedelaars, hielenlikkers, vreemdgangers, psychopaten, verstekelingen, paria's, kellners, stuiverrapers, krenten, nagelbijters, kontkrabbers, pedofielen, koekebakkers, slampampers, lapzwanzen, incompetenten, ambtenaren, impotenten en frigidaires, ornithologen, sukkels, miesgassers, hetero's, helers, colporteurs, kruideniers, klaplopers, miereneukers, belastingontduikers, politici, draaikonten, anijsverslaafden of beter gezegd zaadsletten, straatmuzikanten, spijtoptanten, buitenlanders, bondkraagjes, handkartrekkers of ook wel rukkers genoemd, muurbloemen, dakhazen, draaikonten, Basi-Boesoeks, neuspeuteraars, aso's, tuig, paupers, kidnappers, drugssmokkelaars, vrekken, huichelaars, sadisten, patsers, pooiers, uitslovers, egoïsten, kankerlijers, luiaards, megalomanen, Oedipalen, pyromanen, pederasten, grafschenners, geilbakken, horecaffers, filatelisten, heidenen, zakkenvullers, godsdienstwaanzinnigen, wereldvreemden, gokverslaafden, hulpverleners, sexlijnbellers, kamelen, strontboeren, leraren, caprofagen, idioten, incapabele idioten, irrationele bemoeials, oranjefans,autisten, Bas van Toor, Gerrit Zalm en Rita Verdonk

(Zijn wij een onderklasse vergeten? schroomt u dan niet om uw kennis van deze mensensoort hier aan toe te voegen. Het lucht op en men krijgt zo een beetje overzicht over met wie men in het dagelijks leven zoal te maken krijgt.)

Mythische Aartsvaders en -moedersBewerken

Staatslieden:Bewerken

 
Johannes Petrus Potterus Bak Ellende I

SchildersBewerken

SchrijversBewerken

 • Jan Cremer - Richtte met zijn geschriften een hele generatie ten gronde. Moest, om niet gelyncht te worden, vluchten naar Amerika
 • Multiculti - Overleed aan een acute aanval van minderwaardigheid.
 • Harry Mutnietsch - Ging geloven wat zijn aanbidders vertelden.

ComponistenBewerken

UitvindersBewerken

 • Anthonie van Leeuwenhoek - Vond het gras uit en de kleine beestjes die daar altijd in rondwriemelen.
 • Herman Brood - Onderzoeker van raketbrandstoffen, dichter, glazenwasser, virtuoos triangelist en goochelaar, maar vooral bekend vanwege zijn grote voorliefde voor snoepgoed, in het bijzonder pepermuntjes en rumbonen. Toen daar later ook chocoladetruffels bijkwamen, verstapte hij zich.
 • Maurice De Hond - vond het Onderzoeken uit en het Misdaadoplossen.

Bekende Nederlanders (BNers)Bewerken

 
Het wonderkind van de Lage Landen

Beroemde uitspraken van NederlandersBewerken

Ik val af, wie volgt mij?
~ Henriette van Spijk

Ik ben niet link, ik ben niet slecht, ik ben recht door zee!
~ Ouwe Rita

Alle Nederlanders moeten het land uit!
~ Geert Wilders

TriviaBewerken

 • Nederlanders hebben allemaal verjaardagskalenders aan de binnenkant van de wc-deur. Dit komt waarschijnlijk omdat Nederlanders alleen aan hun geliefden kunnen denken als ze aan het poepen zijn.

Zie ookBewerken