Nominatyfus

    
Esculaap4.png
Esculaap4.png
Luister niet naar je huisarts: die kwakzalver vertelt gore aardse leugens omdat hij gewoon niet weet wat er met je aan de hand is!
Denk je te hebben wat er op deze pagina staat, twijfel dan niet en koop meteen medicatie op het internet, op de OnMarkt, of bij de afhaalchinees!
De bekende zangeres Beyonce in de altityfus-fase van de ziekte.

De nominatyfus is een ziekte.
~ Kapitein Overduidelijk over de nominatyfus

Hehehe. Ik ga weer eens lekker wat leerlingen besmetten!
~ Leraar Latijn gniffelend over de nominatyfus

Wat, ziek? Ik? Helemaal niet. Ik moet trouwens even Latijn gaan leren, avé...
~ Marius Cartius, slachtoffer van de nominatyfus over de nominatyfus

De nominatyfus is een aandoening die voorkomt bij mensen die lange tijd worden bloodgesteld aan een zeer dichte concentratie van Latijn, Grieks en/of Duits. Deze aandoening heeft tot gevolg dat eerst je naam verandert, daarna je hele lichaam, waarna je langzamerhand muteert in een duivels wezen genaamd de leraar. Voorlopig zijn er nog geen geneesmiddelen voor deze ziekte gevonden. De oorsprong van dit woord kan worden teruggevonden in het Latijn. Het is namelijk een samenstelling van nomen, wat "ziekte" betekent, en tyfus, wat "van naam" betekent. Nominatyfus betekent dus "De ziekte van naam", oftewel de namenziekte.

Fasen van de ziekteBewerken

Net zoals veel andere ziekten valt deze te verdelen in vier verschillende fasen, elk met hun verschillende kenmerken en effecten. De fasen zijn protyfus, primortyfus, altityfus en posttyfus.

Protyfus (na 1 dag)Bewerken

Protyfus is de eerste fase van de ziekte. Dit is de fase waarin de ziekte je al besmet heeft, maar nog geen merkbare schade heeft aangericht. Enkele symptomen zijn een onverklaarbare drang om je huiswerk Latijn, Grieks of Duits serieus te maken, je te gaan verdiepen in deze vakken óf het plotseling vergeten van je naam. In deze fase is de nominatyfus nog makkelijk te bestrijden.

Primortyfus (na 2 week)Bewerken

De ziekte heeft je al merkbaar aangetast. Je hebt een onweerstaanbare drang om je te verdiepen in Latijn, Grieks en Duits en je kunt jezelf niet van deze slechte eigenschap weerhouden. Je begint te denken dat je Marius, Alexander of Hanz heet en je naam wordt veranderd op alle documenten, pasjes en websites waar je naam is geregistreerd. Je gezicht begint de eerste trekjes te tonen van een leraar en je neemt ook enkele karaktereigenschappen van een leraar over, zoals sneuheid, sadisme, en betweterigheid. In deze fase is het nog mogelijk om de nominatyfus te bestrijden, maar het is al een stuk lastiger geworden.

Altityfus (na 4 week)Bewerken

Je ziekte heeft het hoogtepunt bereikt. Je gezicht begint te vervormen en begint er zielig en lelijk uit te zien. Je naam is inmiddels al van alle documenten weggevaagd en veranderd door wat je denkt dat nu je naam is. Je weet zelf ook niet anders of je heet Marius Magnus. Je kunt niets anders doen dan je neus in de boeken stoppen en je moet meer, meer, meer te weten komen over Latijn, Grieks en Duits! Je karakter is ook totaal veranderd en je bent een zielige sadist geworden die om niks of niemand behalve zichzelf geeft en ervan houdt anderen om hun oren te slaan met je bovennatuurlijke kennis over Latijn, Grieks en Duits. Op dit punt is de ziekte haast al niet meer te bestrijden.

Posttyfus (na 5 week)Bewerken

De ziekte heeft zijn werk gedaan. In deze laatste fase worden de laatste goede oude restjes, die de altityfus hadden overleefd, weggevaagd. Je bent een leraar geworden, en je bent sadistischer dan sadistisch, sneuer dan sneu, betweteriger dan betweterig, lelijker dan lelijk. De ziekte heeft zijn werk al afgerond en je weet niets meer van je oude ik: er valt niets meer voor je te doen, de nominatyfus heeft zijn werk al gedaan.

 
Hier ziet u hoe de nominatyfus-bacillen zich langzamerhand verspreiden om zo het hele lichaam te infecteren.

Bestrijden nominatyfusBewerken

Hoewel er nog geen vaccin of tegenmiddel tegen de ziekte is gevonden, zijn er wel een paar natuurlijke maniertjes door een team van ervaren dokters gevonden waarmee je ervoor kunt zorgen dat de nominatyfus uit jouw of een ander lijf verdreven wordt. Een kleine greep uit het brede scala:

▪ Lesuitval
▪ Spijbelen
▪ Huiswerkvrij

Verbranden schoolboekenBewerken

Vooral van het verbranden van je schoolboeken wordt gezegd dat het een zeer effectief middel is tegen de nominatyfus. Voor het beste effect dient men de schoolboeken ritueel te verbranden. Dat gaat als volgt: maakt eerst een kampvuur van louter takken en bladeren. Leg vervolgens uw schoolboeken bovenop de takken en bladeren en spreek kalm de rituele woorden uit: "Latijn sheissus est." Vervolgens dient men de boeken in de fik te steken en de patiënt de rook op te snuiven. Dit heeft een buitengewoon helende werking.

ZelfhulpBewerken

Het is bekend dat de nominatyfus ook het frisse geheugen van jongeren wist en het vol stopt met stoffige rijtjes, woorden en grammatica van duffe vakken zoals Latijn. Daarom is het aangeraden te controleren of uw naaste familieleden en vrienden niet besmet zijn met de nominatyfus, aangezien de patiënt zelf zich vaak helemaal niet realiseert dat hij de nominatyfus heeft.

Varianten NominatyfusBewerken

Recent zijn er ook varianten van de Nominatyfus ontdekt. Dit zijn de genityfus, de datyfus, de accusatyfus, de ablatyfus en de vocatyfus. Bij de genityfus worden er steeds spullen van je ontvreemd en veranderen ze van bezitter; bij de datyfus zit je te klooien met waar je nou precies moet staan: voor de kast, achter de kast, bij de kast; bij de accusatyfus heb je de hele tijd het gevoel dat je een voorwerp bent dat moet lijden onder iemand anders; bij de ablatyfus zijn er verscheidene symptomen, maar geen van de symptomen lijkt van groot belang en bij de vocatyfus begint alles en iedereen tegen je te praten. Tegen deze varianten helpen dezelfde remedies als tegen de nominatyfus.

Zie ookBewerken