Noord-Amerikaans Veroveringsorgaan


De NAVO in volle glorie, blauw zijn de originele leden en rood zijn ooit veroverd door de NAVO
De vlag van de NAVO

Het Noord-Amerikaans Veroveringsorgaan (NAVO), is (wat de naam al zegt) een organisatie tussen Amerikaanse landen om de wereld te veroveren.

OprichtingBewerken

Toen in de Tweede Wereldoorlog Mofrika half de wereld wist te veroveren, werden de Verenigde Staten van Amerika en Canada heel erg jaloers. Zij wilden ook een wereldrijk! Daarom sloten de twee landen een bondgenootschap, want samen sta je sterk. Sinds Mofrika zijn veroveringen weer moest afstaan aan de rechtmatige eigenaren bleef de NAVO over als veroverende organisatie, en kon het in alle rust aan de slag.

VeroveringenBewerken

MexicoBewerken

Of wil je de pagina van dit land lezen?...
In 1946 veroverde de NAVO Mexico, wat veel mensen het leven kostte. De aanleiding hiervan was de aanval van Mexico op Amerika als wraak op de Amerikaanse verovering van Forniyah Al-Khalif en Nieuw-Meggieko. Amerika viel het land binnen via Joegotanië en Canada via Forniyah Al-Khalif Al-Lakha.
Binnen twee uur was heel Mexico veroverd. Héél Mexico? Nee... In een klein dorpje in het uiterste zuiden bleven alle commandanten verscholen, om een plan te bedenken om het land weer onafhankelijk te krijgen. Ze riepen iedereen bijeen, en gingen aan het vechten. In 1959 was onafhankelijkheid het geval. Maar men kreeg onderling ruzie om wie de baas zal zijn in het onafhankelijke Mexico. Maar de lokale drugsbendes waren machtig genoeg om de baas te zijn over verscheidende stukjes land. Dat verklaard dat het daar zo'n rotzooi is.

GroenlandBewerken

Of wil je de pagina van dit land lezen?...
Op een gegeven moment vond Canada dat Groenland bij hun hoorde. Daarom besloten de NAVO-leden om Groenland te veroveren. In 1960 kwamen de eerste tropen te land. Omdat het zo dunbevolkt was, vielen er geen doden en/of gewonden. Sindsdien plantte Canada daar hun vlag.
Denemarken erkende dat niet. Zij waren maar net losgekomen van het Mofrikaanse Rijk en wilden óók een wereldmacht worden. Denemarken verklaarde dan ook de oorlog aan Canada, en Amerika streed ook mee aan de Canadese kant. De strijd was zó bloedig, Groenland werd rood. Uiteindelijk, in 1962 wonnen de Denen en de NAVO trok zich terug.

IJslandBewerken

Of wil je de pagina van dit land lezen?...
Amerika en Canada waren boos na de verovering van Groenland door Denemarken. Ze moesten en zouden het weer terugveroveren. Hun nieuwe tactiek was om Groenland te omsingelen om ook IJsland te veroveren. In 1966 kwamen zij daar aan wal.
De lokale bevolking, voornamelijk mensen, waren communistisch en dus een hekel aan Amerika en dus ook de NAVO. Zij kwamen in opstand. Amerika en Canada lachten hun uit, zo'n kleine groep gepeupel tegenover een hele horde van miljoenen soldaten. Maar omdat de NAVO niets deed, konden de IJslanders rustig hun gang gaan. Toen de NAVO dat merkte, was het al te laat. In 1969 was IJsland weer een eigen land. De NAVO kon Groenland dus ook niet meer binnenvallen.

NuBewerken

 
De NAVO-leden doen ook mee aan VN-operaties

Na al die mislukkingen stat de NAVO als slecht bekend en word nu hevig gecontroleerd door de EUSSR, daarom is de NAVO de laatste jaren zo rustig. Maar de NAVO-leden doen ook mee, natuurlijk onder strenge toezicht, mee aan VN-operaties.

Zie ookBewerken