Noorwegen

OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Zweedse tuinkabouters gespot in Noorwegen


Noorwegen, beter bekend als ik-dood-walvissen-voor-mijn-plezier-land is een land in Drenthe dat grenst aan Syrië, Afrika, Kuala Lumpur en de Sovjet-Unie.

Noorwegen
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Babylonisch, Beukmål en Naaiorsk
Hoofdstad Asla
Regeringsvorm Dictatorische monarchie
Religie Asen en Wanen
Inwoners Vikingen (2.341.304), dwergen (708.424), elfen (447.231), trollen en reuzen (198.431) en mensen (932.536)
Staatshoofd Leif Eriksson
Overige
Export Bijlen, helmen en hoorns
Traditioneel eten gekruide walvishuid
Portaal  Portaalicoon Land

Noorwegen is een dictatorische monarchie. De alleenheerser is Leif Eriksson. De hoofdstad van Noorwegen is Asla (uitgesproken als 'oesloe') en wordt vooral veel gebruikt in kruiswoordraadsels.

GeschiedenisBewerken

 
Johannes

Noorwegen was een deel van Zweden. Zweden werd in 1905 verslagen door de rebellen uit Norg o.l.v. "Bleif van mein" Leif "Sony" Eriksson. Zij stichtten hun eigen onafhankelijke staat 'Norge' wat Norgs is voor Norg. In 64 n.C. voorspelde de evangelist Johannes dat er in het noorden een nieuw land zal ontstaan. Dit is wat hij citeerde:

 
 
De macht des Zwedens zal afsterven als een vis op den drogen. Een nieuw land zal ontstaan uut het As des revoluties. De leijder zal een machtig man zijn, een god in de ogen des normale mens. Thans houd ik op.
 

 

—Johannes, De Bijbel

DemografieBewerken

BevolkingBewerken

Noorwegen heeft 4.627.926 inwoners, waarvan 2.341.304 vikingen (aanhangers van Eriksson), 708.424 dwergen, 447.231 elfen, 198.431 trollen en reuzen. De rest (932.536) is mens.

TaalBewerken

Gezien het feit dat er zoveel verschillende wezens in Noorwegen wonen, is de belangrijkste taal Noors, (naast het Babylonisch). Dit leidt vaak tot spraakverwarringen en misverstanden, maar deze worden vaak genegeerd. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat als je naar de groenteboer wil voor een krop sla, je terug komt met een tl-buis, omdat dat het enige was dat de bakker die dag kon kopen. Tenmiste, dat dacht hij.

GodsdienstBewerken

In Noorwegen is de hoofdreligie: Asen (aanhangers van Odin). Daarnaast zijn er ook nog Wanen (aanhangers Vili en Ve). Een kleine commune is Wubboïst

EconomieBewerken

Noorwegen is de grootste expediteur bijlen, helmen en hoorns. Deze producten zijn ondenkbaar tijdens een oorlog. Denk aan Irak en Afghanistan. Noorwegen haalt zijn grondstoffen uit de mijnbouw, hiervoor gebruikt men de uit Zweden geïmporteerde dwergen. De landbouw wordt door de trollen en reuzen geregeld.

PolitiekBewerken

Noorwegen is een dictatuur, maar kent erkende partijen (weliswaar door Eriksson uitgekozen)

  • Nasjonal Sosialistisk Norske Arbeid Selskap (extreem-rechts, Nationaal Socialistische Noorse Arbeids Partij)
  • Odens Måte (rechts, Odin's Weg)
  • Senterpartiet (onpartijdig, Centrumpartij)
  • Venstre (links, Liberale Partij)
  • Befri Norge (extreem-links, Vrij Noorwegen)

KlimaatBewerken

In Noorwegen vriest het altijd. In de winter kan er een temperatuur van -666 graden Kelvin worden gehaald. Draag daarom altijd een berenvacht.

 
Panorama op Oslo, Januari 2008

Beroemde NorenBewerken

Een aantal beroemdheden uit Noorwegen:

 
De beroemde noorse tenor Jezus

TriviaBewerken

  • De kustlijn is 2650 km lang als de fjorden niet worden meegeteld. Tel de fjorden mee en de kustlijn wordt bijna 10 keer zo lang, da's pas magie!
  • Het heilige dier in Noorwegen is de eland, net als de koe in India.
  • In Noorwegen is 99% van de vrouwen blond.

}