Num Lock

De uitkijktoren van A.N.L.B.P.C.A.

Geen dag gaat er voorbij zonder dat ik de Num Lock knop indruk
~ Bill Gates over zijn toetsenbord

Wellicht nu al de uitvinding van de eeuw!
~ Nobelprijscomité over zenderloze toetsenborden

De Num Lock is een knop op het toetsenbord die eigenlijks niets anders doet dan een groen licht tonen wanneer erop gedrukt wordt. Verder is deze knop compleet nutteloos én door het leger ontworpen. Zij moesten in opdracht van de regering onderzoeken of de mensheid gevoelig is voor nutteloze dingen, zoals dus ook Num Lock knop. Elke keer dat men deze toets indrukt zendt het toetsenbord, waarin een bijna onzichtbaar minuscuul zendertje is ingebouwd, een signaal naar het Pentagon. Hier noteert men van elke burger de "Num-Lock-Button-Push-Count", die wordt opgeslagen in een geavanceerde database. Overigens zijn er enkele toetsenbordbezitters in geslaagd de zender uit het toetsenbord te verwijderen. Nu kunnen ze ongezien debiel doen door op de Num Lock knop te blijven rammen.

Actiegroep "Anti Num-Lock-Button-Push-Count Association"Bewerken

Het Pentagon kon dit niet blijven geheim houden, en wat moest gebeuren gebeurde: het geheim lekte uit.

OntdektBewerken

Op 12 oktober 1998 werd bekend dat het aantal keren dat de Num Lock toets is aangetikt werd geregistreerd. Intern medewerker van het Pentagon Isaac Fützlberg zat rond te neuzen in de computer database toen hij tot deze schokkende ontdekking kwam. Fützlberg nam direct ontslag en richtte de "Anti Num-Lock-Button-Push-Count Association" op, een protestgroep die tegen het registreren van de aantal keren dat een onschuldige burger op de Num Lock knop drukt is. Fützlberg was namelijk zelf een fervent Num Lock knop drukker en was verontwaardigd dat er een database van dit fenomeen bestond. Hijzelf stond fier aan kop: met 267100 Num Lock Button Pushes stond hij net boven Paula Tujain, die er zo'n 240000 had. Allereerst zag hij dit als eer, maar later pas besefte hij dat hij niet als gek bekend zou willen staan en tot de dag van vandaag protesteert hij tegen het Pentagon.

ActieBewerken

Een van de spreuken van de actiegroep is:

"Hulde aan de verwijderaars van de miniscule zenders,
Gedoemd zijn zij die onze Num-Lock-Button-Push-Count bijhouden!"


De A.N.L.B.P.C.A. houdt zich nu vooral bezig met het op grote schaal verwijderen van de minuscule zendertjes uit courante in de handel verkrijgbare toetsenborden, en deze zenderloze toetsenborden mits een kleine toeslag door te verkopen. De meerprijs is een kleine moeite voor een zenderloos hameren op de Num Lock toets, en het initiatief kent een groeiend succes, tot grote ergernis van het Pentagon.

SportBewerken

Fützlberg heeft naast het verwijderen van de microzenders ook andere prioriteiten wat de Num Lock knop betreft. Zo probeert hij het Num Lock knopdrukken tot sport te maken. Na het bekijken van tientallen YouTube filmpjes van fanatieke knopdrukkers die hun Num Lock knopdrukkunsten lieten zien, was Fützlberg op het idee gekomen om meer te doen met deze rustgevende bezigheid. "Sport!", was zijn eerste ingeving, en naast zijn "Non-Micro-Emitter-Keyboard Shop" houdt hij zich bezig met intense lobbying om de regering en diverse sportbonden ervan te overtuigen hiervan een sport te maken. Tot nog toe hebben alle sportbonden zijn wensen afgewezen, tot woede van de grote achterban die Fützlberg door de jaren heen heeft verkregen.

RegelsBewerken

Als het Num-Lock knopdrukken, of "Num-Lock-Pressing" zoals Fützlberg het noemt, het toch nog tot een sport schopt, zullen dit de regels worden:

  • Num-Lock-Pressing is een sport die free-for-all is, dus ieder drukt voor zichzelf.
  • De speler neemt niet een eigen toetsenbord mee: die heeft de A.N.L.B.P.C.A. gereed, om vals spel te voorkomen.
  • Men houdt de Num-Lock-Pressing-Count met een professionele ingebouwde Button-Counter bij.

OnderdelenBewerken

Num-Lock-Pressing bestaat uit verschillende onderdelen:

  • 24 Hour Survival. Dit is het onderdeel waarin de speler 24 uur lang op de Num Lock knop moet drukken zonder in slaap te vallen. Valt de speler in slaap of drukt hij niet meer dan 10 keer per minuut op de Num Lock knop, dan volgt directe diskwalificatie. Degene die overblijft wint; blijven er meerdere spelers over dan is degene die het meest op Num Lock heeft gedrukt de winnaar.
  • 12 Hour Survival. Dit is het onderdeel waarin de speler 12 uur lang op de Num Lock knop moet drukken, maar in dit onderdeel mogen de spelers niet onder een bepaald aangegeven Num-Lock-Presses per minuut zitten, een vooraf vastgesteld getal. Indien de speler hier niet toe in staat is, volgt directe diskwalificatie. Degene die overblijft wint; blijven er meerdere spelers over dan is degene die het meest op Num Lock heeft gedrukt de winnaar.
  • 1 Hour Pressing Rampage. In dit onderdeel is in het in tegenstelling tot de twee eerder genoemden niet de kunst om het als speler het langst uit te houden maar om zo veel mogelijk keren op de Num Lock te drukken in 1 uur. In dit onderdeel is degene die het meest aantal keren op Num Lock heeft gedrukt de winnaar.
  • 1 Minute Pressing Rampage. In dit onderdeel is het ook de kunst om het vaakst op Num Lock te drukken. De winnaar is degene die het meest aantal keren in een minuut Num Lock indrukt.
 
Het allereerste prototype van de Num Lock toets. Collectie van het Oncyclopedisch Museum (vragen naar Joost de suppoost).