Numeriek stelsel

Gump.png Dit artikel is zwak, matig of slecht. Vroeger vond men dit blijkbaar niet, maar de groei van Oncyclopedia valt niet te stuiten en voor alles is iets leukers te bedenken. Een creatief mens, zoals jij, zal dit voor elkaar kunnen krijgen, omdat je ondernemend bent. Zo kun jij de verandering betekenen voor dit artikel: Gom het uit, herschrijf het met een leuker verhaal, en maak de wereld honderden giechels rijker.
Laat de wereld lachen, en schrijf!
Dit is het bord met alle numerieke cijfers. Zwart is even, wit is oneven. Rood of groen aan de buitenkant staat voor het dubbele van het getal, de rode en groene aan de binnenrand voor drie keer de waarde en de twee ringen in het midden hebben aparte waardes.

Het Numeriek stelsel is de wetenschappelijke naam voor een lijst met numerieke cijfers, getallen of nummers. Er komen geen letters in deze lijst voor. Er wordt gesproken van enkelvoudige en meervoudige cijfers. Deze cijfers hebben allebei een andere betekenis. De enkelvoudige cijfers zijn de getallen tot en met 20, de meervoudige cijfers lopen tot en met de 180, met een paar uitzonderingen. De cijfers worden samengesteld door drie willekeurige nummers te kiezen, bijvoorbeeld door drie pijlen op een bord te gooien en dan de drie verkregen uitkomsten achter elkaar te zetten. Het bepalen van die cijfers lijkt daarmee een beetje op darten.

Er zijn veel cijfers in het numeriek stelsel. In totaal zijn er 173 getallen, waarvan 180 het hoogste is. De getallen 169, 168, 166, 165, 163, 162 en 159 komen niet voor in de lijst omdat ze geen combinatie kunnen vormen met drie pijlen en de vakken die op het bord staan weergegeven. Hieronder een lijst van alle enkelvoudige getallen.

-1Bewerken

De zogenaamde experts van Wikipedia hebben zelf geen artikel over Numeriek stelsel. Gelukkig hebben wij er wel een.

-1 is geen numeriek getal. Deze is ook niet te vinden in het numeriek bord. Dit getal hoort thuis in de negatieve getallen samen met zijn oneindig aantal negatieve vriendjes. Eigenlijk heeft hij geen vrienden want alle negatieve getallen zijn een veelvoud van hem...

0Bewerken

0 (spreek uit als nul) is het laagste ronde en waardeloze getal en daarmee niet meer het eerste getal in het numeriek stelsel. Dit getal is een even getal, en je kunt dit getal vinden door in de grote zwarte rand, op het numerieke bord te kijken. Dit getal heeft geen waarde maar dit getal kan wel waarde verhogen. In het getal 10 bijvoorbeeld. 0 had toch geen waarde? Hier zijn de professoren nog druk mee bezig hoe het zit. Toch moeten we het doen met de waardeloze 0.

1Bewerken

1 (spreek uit als één) is het eerste getal in het numeriek stelsel. Dit getal is even en is bovenaan het witte vlak rechts onder nummer 1 te vinden. Er was een hele tijd discussie over dat 0 of 1 het eerste getal moest zijn van het numerieke stelsel. Maar omdat er tijdelijk werd aangetoond dat 0 eigenlijk waardeloos is, werd 1 alsnog het eerste getal.

2Bewerken

2 (spreek uit: twee) is het achtste getal in het numeriek stelsel. Het getal is even en heeft het dubbele waarde van 1. Dit getal is te vinden bij het getal 2 op het bord en in het groene dubbel-vlak van 1. Dit getal is populair onder de je hebt twee koeien reeks omdat twee koeien een waarde hebben van twee.

3Bewerken

3 (drie) is het tiende getal van het numeriek stelsel en is een even getal. Het getal staat helemaal onderaan het bord. Er was over het getal 3 een kleine onenigheid. Deze ging over de uitspraak van de persoon die na de 'tweede' finisht. Is dat de driede of drieste? Dit werd opgelost door Kees die er uiteindelijk derde van maakte. Dit mag je vergeten want dit ging helemaal nergens over.

4Bewerken

4 (vier) is het derde getal van het numeriek stelsel en is een oneven getal. Het getal kun je op het bord vinden bij dat getal dat vier streepjes heeft. Dit getal kan in vieren gedeeld worden en alle andere ook. Zelfs jij kan jezelf in vieren verdelen. Maar dit heet dan zelfmoord en daar gaat dit artikel niet over.

5Bewerken

5 (vijf) is het negentiende getal op het numeriek stelsel. Dit oneven getal is een 'bijna' rond getal, net als 2 en 3 omdat ze beiden hol zijn. Alle andere ronde getallen zijn 6,8 en 9. Dit getal kan zich in vijf stukken verdelen. Dan krijgt iedereen één stuk 5. Vijf kun je niet (zonder een komma te gebruiken) in vieren delen zoals dat bij de 4 wel kan.

6Bewerken

6 (zes) is het vijfde getal in het numeriek stelsel. Het is rond en is te vinden aan de rechterkant van het numeriek bord. Dit getal is oneven en heeft een gat zitten bovenin de bouw van het getal. Dit vreet nu langzaam je ziel weg zo lang je nog naar deze tekst kijkt. Tevens lievelingsgetal van de Duivel en de Paus.

7Bewerken

7 (zeven) is het twaalfde getal van het numeriek stelsel en is een even getal. Dit getal is net iets linksonder het bord te vinden. Dit getal heeft de waarde van zeven enen en is het geluksgetal van velen. Geen wonder dat dit getal ook heilig is verklaard.

8Bewerken

8 (acht) is een dik, vet, bol, rond getal dat zich het veertiende numerieke, en even getal kan noemen. Bij dit getal hielp het Sonja Bakkerdieet niet helemaal en als men een boer laat is ook de klank van acht te horen. De soldaten moeten ook iedere keer hun acht geven. En als deze persoon geen acht heeft, ligt diegene eruit wegens kwijtraking van spullen.

9Bewerken

9 (negen) is het zeventiende getal van het numeriek stelsel en staat ook als leidinggevend en rond getal bekend. Het oneven getal heeft daarom ook meerde spitsen in het voetbal bereikt en ook op het bord boven de 14.

10Bewerken

10 (tien) is het rondste getal die er is. (van de enkelvoudige) en is tevens het zesde numerieke getal. Dit getal is een even getal en heeft het de ×10 waarde van 1 en het dubbele van 5. Dit getal is toevallig onder de 6 te vinden omdat hij daar nou eenmaal staat.

11Bewerken

11 (elf) is het numerieke getal dat als het vijftiende getal bekend is en de 1-1 wordt genoemd omdat er twee dezelfde cijfers staan. Dit getal is oneven en als men dit getal neemt, moet men wel opletten dat men geen twee 1'1 neemt, want dit maakt namelijk 2. Dit is tevens ook een sprookjesfiguur, net als de letter V. Daarmee is 11 ook als enige getal lesbiënne en getrouwd.

12Bewerken

12 (twaalf) is het achttiende getal van het numeriek stelsel. Dit even getal is een getal die alleen is en met niemand bevriend is. Dit getal rijmt namelijk als enige nergens op en het slaat ook helemaal nergens op. Heel alleen dus. Dit getal is ook levenloos en kan er ook geen een vinden die op zijn naam klinkt.

13Bewerken

13 (dertien) is het vierde getal van het numeriek stelsel en is verdoemd als ongeluksgetal. Dit getal mag dan wel even zijn, maar het is speciaal boven het helse getal te vinden. Dit getal heeft ook een speciale ongeluksdag, namelijk vrijdag de dertiende.

14Bewerken

14 (veertien) is het zestiende en lichtste getal van het numeriek stelsel. Dit getal is even en boven de 11 te vinden en heeft een waarde van veertien 1's bij elkaar opgeteld. Dit getal is tevens een geluksgetal, alleen de helft daarvan, namelijk van 7.

15Bewerken

15 (vijftien) is drie keer een vijf, is oneven en is het zevende getal van het numeriek stelsel. Dit getal is zeer hol in de enkelvoudige getallen en heeft een reputatie van 'bijna net-niet' rond getal. Men was van plan om de 1 en de 5 samen te voegen tot een bol getal maar dit is niet doorgegaan uit angst dan dit een 6 wordt. Dit getal is tevens homo, samen met de 20.

16Bewerken

16 (zestien) is het dertiende getal uit het numeriek stelsel. Dit getal brengt net geen ongeluk met zich mee maar is nog steeds een oneven getal. Dit getal heeft vier keer de waarde van 4 en dus ook de kracht van een terreinwagen. Hierdoor overleefde de 16 de gedoemde kracht van 13 en kan is dit getal daarmee ook het sterkste.

17Bewerken

17 (zeventien) is het negende getal van de numerieke lijst vol getallen. Dit getal is oneven en heeft een geluksreputatie. Dit getal is naast de 3 te vinden en dit getal heeft veel meer verschil andere getallen. Dit getal wordt ook de eerste en de geluksbrengendste genoemd vanwege het getal 1 en 7.

18Bewerken

18 (achttien) is het tweede getal van het numeriek stelsel. Dit getal is even en staat bekend als grenswacht. Voor dit getal qua leeftijd gaan er heel veel grenzen open. Maar hiervoor behoed dit magische getal daar iedereen ook voor. Dit getal is naast de 1 en naast de 4 te vinden.

19Bewerken

19 (negentien) is het elfde getal van het numeriek stelsel. Dit getal is oneven met een aparte waarde en getallenreeks. Dit getal is naast de 3 en de 7 ook 9-10 waardig. Over dit getal valt weinig over te zeggen maar dit getal lijkt nog een 1 te missen voor we bij de 20 komen.

20Bewerken

20 (twintig) is het hoogst waardige en laatste enkelvoudige getal van het numeriek stelsel. Dit is getal is toepasselijk ook het twintigste getal en is homo samen met de 15. Deze 20 is tweeling met de 10 en deze behoren ook tot de familie der eenvoudige verdubbelgetallen.

Zie ookBewerken