O’G3NE

Van links naar rechts: Amy, Shelley en Lisa.

O nee! Weg Ermee!
~ Geert Wilders over O’G3NE

Ik heb echt geen idee
~ Kapitein Onduidelijk over O’G3NE

O’G3NE is een Brabants zangtrio dat in het jaar des Heeres 2017 meedeed aan het Eurovisiesongfestival. Een ding moet je weten, de meidengroep bestaat uit de tweeling Shelley en Lisa en hun grote zus Amy. Hun grootste hit is fout ventje en gaat over de loverboy Jesse Klaver[1].

BiografieBewerken

 
Het bescheiden onderkomen van de zusjes en hun ouders.

Het leven van de dames van O’G3NE begon met een valse start in de naargeestige stad Dorderecht. Dit gure oord zonder dromen is vooral bekend van de leus "Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt".[2] De grootouders van de zusjes wisten niet waar het met hun kleinkinderen heen moest in die rotstad en haalden de ouders van Lisa, Amy en Shelley over om te verhuizen naar een zigeunerkamp in Fijnaart[3]. Een caravan op een camping tussen de Roma is namelijk nog altijd een stuk beter dan een vaste stek op Dordt.

De zusjes, die al op vroege leeftijd veel zangtalent bleken te hebben, hadden het niet breed en konden niet goed opschieten met de Fijnaarters, die meestal geen gedag tegen hen zeiden. Terwijl Lisa, Amy en Shelley meerstemmige hymnes zongen, hoorden zij achter hun rug gelach van kampers die middenin de week niet naar school gingen, maar kinderen op de kermis beroofden voor geld om een nieuwe Vespa te kopen. De ouders van de zusjes waren er terecht van overtuigd dat de drie het weerstaan van de lokroep om aan zulk tokkiegedrag mee te doen niet vol zouden kunnen houden; Lisa, Amy en Shelley werden naar een muzikale kostschool gestuurd om het fundament van een carrière in de amusementsindustrie te leggen.

Wie op hun school om zich heen keek, kon met geen mogelijkheid kinderen spotten met meer talent dan Lisa, Amy en Shelley. Al gauw wisten de drie een auditie bij Marco Borsato af te dwingen. Borsato was onder de indruk van de talenten van het trio, maar vond hun performance maar saai. Ouwe Marco beloofde Lisa, Amy en Shelley beroemd te maken, als zij maar bereid waren om zich een opvallend (lees:pikant) imago aan te meten.

Weer een Valse StartBewerken

Zelfde Jasje, zelfde pasje, niets bijzonders, nooit alleen. Doe eens iets wat opvalt meisjes!
~ Marco Borsato

Borsato produceerde de single Tsjonge wat een grote (...), deze kwam op nummer één binnen in de pedo top 50, maar viel bepaald niet in de smaak bij het grote publiek. Borsato maakte het al helemaal bont met vervolgsingle Boemerdeboem, waarvoor de naar limoncello meurende smartlappenzanger zonder hart door Geenstijl.nl uit werd geroepen tot lul van het jaar. De tussenkomst van Q-music en Radio 538 wist echter te voorkomen dat vieze oude Marco de bak in draaide. De radiozenders kregen het doodsbenauwd van het vooruitzicht dat zij zouden moeten stoppen met het draaien van de begrafenisliedjes van de spaghettivreter en dus hun afspeellijst voor de verandering dus eens aan zouden moeten passen. Lisa, Amy en Shelley oogstten door het debacle met vieze Marco een hoop medelijden. Dagenlang stonden bladen als Privé en De Telegraaf vol met schokkende verhalen over hoe Amy, Lisa en Shelley iedere avond in tranen de kindertelefoon belden over het schrikbewind van Marco Borsato. Deze slachtofferstatus bracht nieuwe carrièremogelijkheden met zich mee.[4]

Fout VentjeBewerken

 
Jesse "Fout Ventje" Klaver.

Rond de tijd dat deze controverse woedde, beleefde de politieke partij Groenlinks een opkomst onder het bewind van de jonge en charismatische leider Jesse Klaver. De Smartlapocratische Partij vreesde deze nieuwe concurrent en nodigde de zusjes uit om een liedje op te nemen om Jesse Klaver zwart te maken. Lisa, Amy en Shelley keken dit gegeven paard niet in de bek en doken de studio in. Het nummer dat zij daar opnamen, Fout Ventje, werd een enorme hit. In dit liedje werd Jesse het kadaver Klaver helemaal met de grond gelijk gemaakt. Enkele rake regels uit Fout Ventje:

De enige die nog dwars zit ben jij
~ Over de leegloop van DWARS, de jongerenorganisatie van Groenlinks

Je bent populair, maar niemand kent je
~ Over het obscure levensverhaal van Jesse Klaver, ondanks zijn populariteit. Uiteindelijk bleek het kadaver van een fout ventje zijn halve biografie verzonnen te hebben

Zoveel vrienden maar toch alleen!
~ Over Jesse's status als vrijgezel, opnieuw ondanks zijn 'populariteit'

Jij zou best wel eens tof kunnen zijn, maar een verandering dat zit er niet bij
~ Over Jesse's valse beloftes van vooruitgang en verandering

Door deze hit vol rake klappen wist de SP een klinkende verkiezingsoverwinning op Groenlinks te boeken. De reputatie Jesse Klaver en zijn partij zijn eigenlijk nooit van deze knauw hersteld.

Deelname aan het SongfestivalBewerken

 
Dit is plantenmishandeling, maar ach, wat geeft het?

Na het succes met Fout Ventje raakten Lisa, Amy en Shelley enigszins in de vergetelheid. In een wanhopige poging om weer wat populariteit terug te winnen deed het trio mee aan een of andere talentenjacht waarvan het aantal kijkers nog lager ligt dan het aantal niet-gewelddadige passages van de Koran. Lisa, Amy en Shelley gingen voortaan door het leven onder volstrekt onuitspreekbare naam O’G3NE en zongen niet meer in het Nederlands, maar in een steenkolenengels van een kwaliteit die maar net hoger ligt dan dat van een middelbare scholier die nooit zijn huiswerk maakt omdat hij toch alles al weet. Dat is dus niet wat het Nederlandse publiek toen wilde.

Zeiksnor des vaderlands Cornout Maas kreeg in het jaar des Heeres 2017 lucht van het feit dat het niveau van O’G3NE tot het vriespunt was gedaald en nomineerde het trio dus voor het Eurovisie Songfestival. De Hongolen stuurden dat jaar een Roma met een liedje over hoe een zwaar leven hij wel niet had gehad vanwege zijn afkomst.

Dat kunnen wij ook, maar dan in drievoud! Die zigeuner kan het daar me zijn pálinka nooit zwaarder hebben gehad dan onze dames uit Fijnaart
~ Cornout Maas

Het mag geen verrassing heten dat meneer Maas, die altijd over kandidaten van andere landen praat alsof hij een kruik azijn heeft leeggedronken, veel te optimistisch was over de kansen van de Nederlandse inzending. O'G3NE zong aardig, maar desondanks was er onder de vakjury weinig animo voor een groep zonder transseksuele baardapen of door George Soros betaalde activisten tegen Poetin. De kijkers thuis zaten al helemaal niet te wachten op een act die zowaar zuiver song en niet optrad in boerka's met daarop het patroon van een regenboogvlag.

Ondanks het publiek, dat geaffecteerd 'Oh no doe niet zo!' riep vanwege het gebrek aan homoparadetaferelen, behaalden de dames op het Songfestival een niet eens zo heel erg slechte elfde plaats. Of dit betekent dat O’G3NE nu definitief tot de galerij der onsterfelijken van de Nederlandse popmuziek is toegetreden valt nog te bezien. Als Jesse Klaver een plaats in het kabinet weet te veroveren, zouden Lisa, Amy en Shelly wel eens een grimmige toekomst tegemoet kunnen gaan. Het foute ventje zint namelijk op wraak, en het is maar de vraag of MegaMark bereid is om een stelletje SP'ers te beschermen tegen een rancuneuze loverboy van GroenLinks.

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
15 april 2019
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


NotenbalkBewerken

Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: O'G3NE.
  1. In werkelijkheid heet deze loverboy Yasser Ferras. Ferras is overigens geboren in Marokko. Deze opmerking is door het Meldpunt Discriminatie verbannen naar de voetnoten vanwege het huidige jaar.
  2. Deze kreet hoort men vooral uit de naar kapsalon stinkende monden van Rotterdamers die zich niet realiseren dat zij zelf de kont van de grap zijn aangezien zij vlakbij Dordt wonen en dus zelf ook tot hun knieën in de rottigheid zitten.
  3. De woonplaats van Frans Bauer. Niet te verwarren met Feyenoord.
  4. Slachtofferschap voorziet wie het heeft nou eenmaal van veel symbolisch kapitaal, om de woorden van de morosoof Pierre Bourdieu maar even te gebruiken.

Zie OokBewerken

Dit is een
PIEPER