Olympische Spelen van Mongolië

Pittig mongolisch
~ Zekers, zekers

De Olympische Spelen van Mongolië (1981, Sovjet-Rusland- heden, ergens anders) zijn Spelen op een Oncyclopedische manier. Ooit waren debielen boos dat zij geen apparte Spelen hadden. De naam paraolufmpische spelen of iets dergelijks vonden ze niet zo'n mooie naam. Men had daar wel een oplossing voor!

De spelen worden om de drie jaar gehouden. De laatste dateert van 2017 in Australië.

OnderdelenBewerken

Al wordt het de Olympische Spelen van Mongolië genoemd, watjes (zoals van een wattenstaafje ja) worden hier niet getolereerd. Deze Olympische Spelen zijn niet voor echte watjes. De volgende onderdelen zijn welbekend bij deze spelen.


Boogschieten met rpg: Explosief

Kogelstoten met handgranaat: Het publiek zit altijd extra dichtbij

Mongools Motorsporten: VROEM VROEM, JIEHAAAAA

Sprinten met berenvallen en beer achter je aan: Haha, lachen man

Poolstokspringen over prikkeldraad: De spanning is daar altijd om te snijden

Zeilen (windkracht twaalf): Verpletterend

Estafette met cobra's: Geinig hoor

Darten: Whoops!

Debiel speerwerpen: Pijlsnel, maar alles behalve doelgericht...

Boogschieten met RPGBewerken

Dit is natuurlijk ontstaan uit boogschieten. Het was het eerste onderdeel van de Olympische Spelen van Mongolië en is nog steeds welbekend. Dit onderdeel trekt nog altijd veel publiek en wordt vaak gezien als hét onderdeel van de spelen. Nu vraagt u zich natuurlijk af waarop de deelnemers op moeten richten. Dat hangt af van de spelen zelf. Het is de ene keer een mens, de andere keer de limo van Barack Obama, net waar de spelen georganiseerd worden. Zo waren er op de op de Spelen van 2002 in Amerika twee gebouwen waar men op moest richten. Die stonden helaas niet meer overeind, dus is het onderdeel toen één keer niet aan bod gekomen.

Kogelstoten met handgranaatBewerken

Kogelstoten met handgranaat, iets wat zeker niet mag ontbreken op de Mongoolse Spelen. Zo ontbrak het in 1993 in Zweden wel. Dit werd als te gevaarlijk beschouwd en toen de spelen zijn overgedragen aan Argentinië, werd Zweden en zijn talenten ook nooit meer toegelaten. Argentinië liet toen de tribunes dichterbij bouwen waarna dit altijd zo is gebleven. Het werd razend populair, vele mensen met levensmoeheid waren direct enthousiast. Dit onderdeel was al vanaf het begin van de partij en is nu ook niet meer weg te denken. Ook in 2020 is het van de partij. Het gastland Cambodja heeft beloofd extra uit de pakken bij dit onderdeel.

Mongools MotorsportenBewerken

 
Zo ziet een motor er bij dit onderdeel meestal uit.

Dit is de spectaculairste discipline binnen de motorsport. De deelnemers krijgen het circuit vooraf niet te zien en komen dus voor een enorme verassing te staan. Ook het voertuig waarin ze racen zien ze pas een kwartiertje voor de race. Wat ze niet wordt verteld zijn zaken als het motorvermogen of de topsnelheid. Ook moeten ze zelf uitvogelen waar het zwaartepunt ligt of hoe de banden zijn. Deze combinatie levert dikwijls komische taferelen op. Een voorbeeld hiervan was de race van 2002 waarin de deelnemers reden in een opgefokte musclecar met een achtliter V8, achterwielaandrijving en banden zonder profiel. Hierbij werd een circuit gekozen met onder andere vier haarspeldbochten en een rotonde. Vooral het onderverharde stuk leverde komische taferelen op. Van de 118 deelnemers die zijn gestart zijn er 14 overlevenden. De meeste doden vielen voor door: Crashes (17), branden (11), hartaanvallen (9), terminale uitputting (5), hoge bloeddruk (5) en acute incontinentie met opmerkelijke gevolgen (4).

Poolstokhoogspringen over prikkeldraadBewerken

Het laatste onderdeel wat vanaf het begin al van de partij was. Ouderwets goed en altijd reuze spannend. Niet alleen het prikkeldraad is gevaarlijk. Dat zou toch veel veel te simpel zijn? Zo wil namelijk het poolstokje ook niet echt altijd baten. Deze wil nog wel eens afbreken... Ook worden er de meest geniale ideeën bedacht om de springers nog meer te motiveren. Spring je niet ver genoeg, beland je in de het water, die je vervolgens afvoert. Waar naar toe weten we nog steeds niet. Ook het prikkeldraad is zo uitgevonden dat, mocht er nou eenmaal op gevallen worden, er toch enigszins een littekentje te zien is. En nee, ik hoor u al denken. Er is nooit medische hulp bij verwondingen. Het is toch gewoon hun eigen schuld als de deelnemers op het prikkeldraad vallen?!

DartenBewerken

 
Het rode gedeelte is een krater, gevormd door de pijltjes.

Eindelijk een sport die niet zo bewerkt is dat er doden vallen. De deelnemers doen het zelf! Deze sport (of zoiets dergelijks) kwam er pas bij in 2011. Het grappige hieraan is dat bij een bullseye het bord ontploft en het spel voorbij is. Dit is dan ook eigenlijk het hele doel van het spel. Dit motiveert de debielen wel op het bord te gooien. Want precies gooien is niet hun sterkste kant, laat staan rekenen.

Dit is eigenlijk het enige spel waarbij het de bedoeling is zo weinig mogelijk doden te geraken. Gelukkig blijven er genoeg spellen waar dat wel zo is. Ze hadden deze Spelen daarom ook beter een andere naam kunnen geven, met dit onderdeel als uitzondering.

Debiel speerwerpenBewerken

U kent het wel, speerwerpen. Iets waarvan de gehele mensheid zich al jaren afvraagt of het überhaupt een sport is. Zoals het op de normale olympische prutspelen wordt gespeeld, is het alles behalve spannend. Maar bij de Olympische Spelen van Mongolië kan men er wel wat van! Bij Debiel speerwerpen is het namelijk de bedoeling om op bepaalde plekken in het publiek te gooien. Waar de deelnemer moet gooien verschilt per keer. Daarom is deze sport ook eigenlijk alleen maar spannend om te supporten als je zelf in het stadion zit. Je weet namelijk nooit of je het overleeft. De deelnemers moeten namelijk gooien op bepaalde plekken die zijn aangeduid met zeilen. Deze zeilen worden zomaar ergens neergezet. Het kan dus voorkomen dat je als supporter ineens geen plek meer hebt om te zitten. De omstanders schrikken zich een hoedje, want de kans dat zij het overleven is 27%, gemiddeld gezien dan. Zo was het percentage in de spelen van 2005 maar 9%, een record. Het aantal doden in 2014 lag boven de 200.000, werkelijk sensationeel! Overigens heeft men ook andere redenen om het onderdeel te houden op de Olympische Spelen van Mongolië. Zo is een Chinees in de aankomende spelen bereid 27 miljoen euro te betalen, als op elk zeil het gezicht van Trump komt te staan. In 2005 lag dat geldbedrag al op 7 miljoen.


Aantal geschatte doden:

  • 2005: 37.000
  • 2008: 80.000
  • 2011: 150.000
  • 2014: 210.000

GastlandenBewerken

1981: Sovjet-Unie (Zij zijn begonnen, wij niet!)

1984: China (we wilden geen oorlog, we moesten wel)

1987: Spanje

1990: Canada

1993: Aanvankelijk Zweden, daarna Argentinië

1996: Nederland Heuy

1999: Duitsland Jammer dit

2002: Verenigde Staten van Amerika (lekker toepasselijk)

2005: Ethiopië (zo'n skere Olympische Spelen van Mongolië hadden we nog nooit gehad)

2008: Brazilië

2011: Noord-Korea (bleek achteraf geen goed idee)

2014: Nieuw-Zeeland (was veel te ver reizen)

2017: Australië niet weer zo'n pokke-eind...

2020: Cambodja wij weten ook niet waarom...

Zie ookBewerken

Nutteloze verspillingen van energie en tijd

Atletiek · Badminton · Basketbal · Biatlon · Boksen · Bowlen · Bridge · Bukkake · Cricket · Curling · Dammen · Darts · Discussie · Fierljeppen · Formule 1
Golf · Heuvelspotten · Hockey · Hoken · Honkbal · IJshockey · In Die Kar · Jeu de boules · Judo · Karate · Karten · King of the Hill · Klootschieten
Koorddansen · Korfbal · Lopen · Mandjebal · Marathon · Midgetgolf · NASCAR · Niezen · Onderwaterdammen · Paalzitten · Pingpong · Rollatorwerpen
Rugby · Schaatsen · Schaken · Skiën · Snelwandelen · Snooker · Strijken · Struukduken · Tennis · Trefbal · Turnen · Veldrijden · Voetbal · Volleybal
Vrije val · Waterglijbaanbobslee · Waterpolo (met haaien) · Waterskiën · Wielrennen · Wikiworstelen · Winkelwagenracen · Worteltrekken · Zeilen · Zwemmen

Olympische Spelen (van Mongolië) · Paralympische Spelen · Winterspelen