OnBoeken:Kermis in de Hel/H1

Hoofdstuk 1

Clint Eastwood gaat naar de kapper


Clint-eastwood-8401033.jpg

Clint Eastwood rijdt een westernstadje binnen, drinkt in de saloon van het hotel een glas bier en gaat dan naar de kapper. Als hij wil gaan zitten komen er drie mannen binnen die voor willen dringen, maar Clint Eastwood schiet ze alledrie dood en loopt sacherijnig naar buiten. Daar krijgt hij een sigaar van een dwerg, maar als hij die wil opsteken, slaat een hevig geblondeerde vrouw hem de sigaar uit zijn mond. Daarop trekt Eastwood haar een schuur in en verkracht haar in het hooi. Nog sacherijniger komt hij weer buiten, waar de dwerg hem weer een sigaar aanbiedt. Eastwood heeft er echter genoeg van en wil eerst een gezondheidsslaapje houden. In het hotel krijgt hij een mooie, ruime kamer met uitzicht over de Main Street. Hij valt op het bed in slaap en droomt dat hij door een man of zeven met zwepen afgeranseld wordt.

Commentaar van Swami Sri sri Guru Ji Mahatma Bhaktivedanta Dharmaprasadam Avalokiteshvara DasBewerken

Wat is waar en wat is niet waar? Is iets waar omdat iets gebeurd is of is iets waar omdat iemand denkt te weten dat het waar is? Voor de Boddhisatva is er geen verschil tussen en waar en niet waar, geen verschil tussen leven en dood. Hij speelt ermee, in de wetenschap dat het allemaal niets is en daarom alles, wat een mens ook doet of niet doet. Voor Clint is dronkenschap nuchterschap en de sigaar het symbool van de leegte die de volheid is dat eeuwen later door President Clinton werd geëerd.

Maar omdat hij te maken heeft met onverlichte geesten, ook wel mensen genoemd, moet zijn enorme grootheid in balans worden gehouden door iets kleins, waardoor onvermijdelijk de dwerg naar hem toe getrokken. De ontlading van energie tussen de tegengestelde krachten ontladen zich in het vrouwelijke aspect van de drieëenheid, die iets van de grootheid van het grote kan wegnemen en doorgeven, wat het te grote tot iets kleiners maakt en het te kleine tot iets groters.

Maar deze uitwisselingen van energieën en daden hebben een prijs: Karma. Karma, dat weer het zaad legt voor meer karma, tot een mens nog miljoenen keren moet worden wedergeboren en in al deze levens meer Karma opbouwt voordat hij uit de ellende kan ontsnappen, zodat er geen einde komt aan het beginloze gebeuren. Om de mensheid niet met zijn eigen veroorzaakte Karma op te zadelen, verbrandt hij dit vrijwillig en lijdt hij die geen lijden kent onder de zwepen die geen zwepen zijn, maar ook geen slangen en brandt hij met zijn niet-lijden uit medelijden het Karma dat door zijn bemoeienissen in de Twilight Zone mocht zijn ontstaan.

Dit is het drama dat Clint Eastwood de pioniers voorspiegelt en de simpele zielen schokt in hun vaste aannames, zodat ze het vijfduizendvoudige pad kunnen betreden en zich neervleien aan de voeten van het heilige niet-wezen.

INHOUD.
Kermis in de Hel

HOOFDSTUKKEN

1 - 2 - 3 - Intermezzo - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - epiloog