OnBoeken:Kermis in de Hel/H4

Hoofdstuk 4: De kantoorbediendesBewerken

Terwijl men in het stadje druk bezig is met het schieten op de rondrazende poppenkar, zijn vier kantoorklerken samengekomen om te overleggen wie er moet worden opgehangen. Ze kunnen het niet eens worden.

Clint Eastwood heeft een beetje genoeg van alle drukte. Hij zegt tegen de hotelier dat hij liever alleen is. De andere hotelgasten moeten maar in de kerk gaan slapen. En zo gebeurt het.

Die avond wordt de dwerg achternagezeten door de bloeddorstige ambtenaren. Hij duikt onder een huis, valt daar in slaap en droomt, dat hij iemand met zwepen afgeranseld ziet worden.

Op dat moment dineert Clint Eastwood met de vrouw die hij verkrachtte. Als ze even later in zijn hotelkamer de liefde bedrijven, onderzoeken de drie ongeschoren mannen in de Pushta (zie intermezzo)een stukje toendra en schieten dan een van de drie paarden dood om eventuele achtervolgers op een dwaalspoor te misleiden. Als de dwerg wakker wordt en onder het huis vandaan komt, krijgt hij een kaakslag van een van de kantoorklerken en wordt over de schouder meegenomen naar de kerk, waar de protesten tegen de kermis op verhitte toon worden gevoerd.

CommentaarBewerken

Voor het commentaar op dit diepzinnige verhaal is de Swami voor onbepaalde tijd in retraite gegaan.

INHOUD.
Kermis in de Hel

HOOFDSTUKKEN

1 - 2 - 3 - Intermezzo - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - epiloog