OnBoeken:Kookboek/Eiergerechten

Leesvoerlogo.png
Leesvoer


Feestje gehad en al het eten weg? Shit! Gelukkig voor jou liggen er nog eieren die niemand lust, maar... hoe bak je zo'n kreng?

Allereerst moet je bepalen wat voor een ei je wilt. Naast de diverse soorten eieren (4-granen ei, scharrelei, batterij-ei etc) heb je ook diverse bereidingswijzen. Daarom heb wij, speciaal omdat wij je mogen, hieronder alle soorten bereidingswijzen met beschrijving neergezet.

Old school-ei (1 min)Bewerken

Een old school-ei is gewoon gebakken in boter zonder speciale dingen. Hooguit met wat zout en peper.

BereidingswijzeBewerken

Men neme een pan met een klontje boter. Laat je boter smelten en gooi het ei met schil en al in de pan. Als het begint te stinken in de keuken, keer je het ei om. Na een minuut is je ei klaar voor consumptie.

Spiegelei (2 min)Bewerken

Een spiegelei is ei waarin je jezelf kunt zien. Dit is erg populair onder ijdeltuiten.

BereidingswijzeBewerken

Men neme een pan, een klont boter, een ei en een spiegel. Zet de pan op het vuur en laat het klontje boter smelten. Gooi het ei vanaf de dertigmeterlijn in de pan. Vervolgens loop je naar de pan met een spiegel onder je arm. Bak een hamer en sla de spiegel kapot boven de pan. Als het goed is komt het ei tot leven en neemt het de spiegelresten in zich op. Na ongeveer 2 minuten is je ei klaar.

Zwart ei (24 uur)Bewerken

Een zwart ei is een ei dat de hele dag op hoog vuur heeft gestaan. Hierdoor is de smaak van eventueel toegevoegde kruiden lekker in het ei getrokken. Als je niet goed heeft opgelet met het uitkiezen van het ei, kunnen hier ook zwarte kuikens uit komen.

BereidingswijzeBewerken

Zet een pan op zeer hoog vuur en doe er een ei in. Ga vervolgens met je vrienden uit naar het bowlingcentrum, café, discotheek, huis van je net ontmoete vriendin en naar de wc. Kom vervolgens thuis en haal diep adem. Je zult merken dat het heel erg stinkt in je huis en je komt tot de conclusie dat je scheet erg veel pit had. Ga vervolgens je bed in om vervolgens door de brandweer te worden gewekt. Haal het ei van het vuur en gooi het op een broodje. Eet smakelijk !

Snot-ei (10 sec)Bewerken

Een snot-ei is een opgewarmd rauw ei.

BereidingswijzeBewerken

Pak een ei en leg dit in de magnetron op 700 Watt voor 2 minuten. Het ei ontploft en je vindt het grappig. Uiteindelijk stop je je laatste ei voor 10 seconden in de magnetron een eet je het op.

Oncy-ei (1 sec)Bewerken

Een Oncy-ei is een ei van Sophia. Deze eieren smaken echter naar aardappel en zijn tegenwoordig verboden om te eten. Alsnog kan je geilen op een ei van Sophia dat in je pan ligt.

BereidingswijzeBewerken

Ga naar Sophia (locatie Groningen) en steel een ei van haar. Bereid dit vervolgens met veel respect alsof het een Old school-ei is.

Dood ei (afhankelijk van je spierkracht)Bewerken

Een dood ei is een ei waar geen leven mogelijk is, zoiets als Mars en Venus.

BereidingswijzeBewerken

Pak olifantengif en spuit het in een ei. Nu heb je een dood ei.

Levend ei (geen bereiding)Bewerken

Een levend ei is een ei waar leven mogelijk is, zoiets als de Aarde en Zelgog.

BereidingswijzeBewerken

Neem een kip en steel haar eieren. Nu heb je een levend ei.

Doe-maar-wat-ei (2 minuten)Bewerken

Een doe-maar-wat-ei is een speciaal ei uit de jaren '60 en heeft maar twee ingrediënten: een arm en een ei.

BereidingswijzeBewerken

Neem een ei uit de verpakking en gooi deze tegen de auto van de besteller aan.

Eén ei (geen)Bewerken

Eén ei is geen ei.

Ei met eiersmaak (10 minuten)Bewerken

Een ei met eiersmaak is een ei dat smaakt naar ei. Dit is heel moeilijk te maken.

BereidingswijzeBewerken

Zet een pan op het vuur en gooi wat boterkoek erin. Na ongeveer 2 minuten kan je de koek uit de pan halen waardoor er alleen nog maar boter in de pan zit. Doe de ei in de pan en voeg een zakje eiermix met eiersmaak toe. Klap eens in je handjes, blij blij blij, op je boze bolletje allebei. Na dit proces, dat ongeveer 6 minuten duurt, is je ei met eiersmaak klaar.

Voormalig radioactief ei (20 eeuwen)Bewerken

Een voormalig radioactief ei is een ei dat ooit radioactief was.

BereidingswijzeBewerken

Plaats een ei in een kerncentrale. Veroorzaak vervolgens een meltdown. Je ei is nu radio-actief en bijna klaar om te eten. Het enige wat je nu nog moet doen is 20 eeuwen wachten totdat het ei minder radio-actief is.

YUI-ei (tussen een seconde en een maand)Bewerken

Een YUI-ei is een ei dat uit YUI komt. Dit smaakt bloederig.

BereidingswijzeBewerken

Wacht totdat YUI haar eisprong heeft. Infiltreer vervolgens haar baarmoeder en steel haar ei. Bak dit vervolgens bruin op een laag vuur en voeg op het laatst peper toe. Zout is overbodig omdat een YUI-ei al van nature zout is.