OnBoeken:Kookboek/Kokosnoot

Waarom een apart hoofdstuk over de kokosnoot zult u misschien vragen. Dat is uw goed recht. Dat wil echter niet zeggen, dat u ook recht heeft op een antwoord. Het is namelijk ons kookboek en wij maken uit wat er in komt te staan. Wat wij met Kokosnoten hebben is onze zaak. U kunt het daar mee eens zijn of niet, dat interesseert de redactie van dit kookboek geen zier. Als het u niet bevalt, dan koopt u maar een boek van die viezerik die overal met zijn vette worstvingers aan moet zitten, die Jaap Kotshekke. Kokosnoten zijn niet vies. Ze bezitten nog de maagdelijke blankheid van het paradijs, onder een ruwe bolster, waar minder verlichte geesten door misleid worden.

Leesvoerlogo.png
LeesvoerMaar laten we ons niet verliezen in filosofische of poëtische beschouwingen. Wij vragen u het u gebodene door te nemen en ter harte te nemen. Mocht u ooit schipbreuk lijden en op een onbewoond eiland terechtkomen, dan zult u Oncyclopedia dankbaar zijn dat zij dit hoofdstuk in hun Kookboek hebben opgenomen.

Hoe een kokosnoot open te maken (methode A)Bewerken

Als je een kokosnoot gekocht hebt ziet hij er eerder vies en onbereikbaar uit. Daar moet iets aan gedaan worden.

  1. doorboor met een spijker en hamer twee van de drie donkere stukken (ogen) van de kokosnoot. Giet de melk uit in een kommetje of glas.
  2. Leg de kokosnoot op een harde ondergrond (ik raad aan om de activiteit naar buiten te verplaatsen om geen tafelbladen te vernielen. asfaltwegen of stoepen zijn toch niet van jou.) en sla met een hamer op de noot tot hij openbarst. of zaag de kokosnoot doormidden d.m.v. een sterke zaag. (IJzerzagen werken het beste.)
  3. Snij of scheur het vruchtvlees uit de schil en snij met een fijnschillertje de bruine rand weg.

Zo, nu is de afstotelijke bruine noot eetbaar gemaakt.

Hoe een kokosnoot open te maken (methode B)Bewerken

Gooi de kokosnoot uit het raam van een flat op de zevende verdieping of hoger. (cfr. de song "Gooi een noot door je raam vannacht" van Rob de Nijs). Let wel: lagere verdiepingen zijn gevaarlijk wegens het terugkaatsen van de noot in een ruit op de gelijkvloerse verdieping; hogere verdiepingen verkleinen de kans dat je de kokos nog van het trottoir krijgt gekrabd.

Overigens kan je de afstotelijke bruine noot ook bewerken voor decoratieve doeleinden middels een vlakschuurmachientje. Na een kwartiertje heb je een mooie gladde noot die je bij nachtelijke trek alsnog door het raam kan flikkeren.

ToepassingenBewerken

  • Kokosnoten vormen het basismateriaal voor de kokos (niet te verwarren met Cocaïne, Coke, of Cacao), wat op zich weer het basismateriaal is voor Bounty's(samen met cacao, waar het dus niet mee mag worden verward, de cacao zit namelijk aan de buitenkant en als het met elkaar verward wordt is het geen Bounty meer maar een prak zooi).
  • Kokosnoten kunnen gebruikt worden om te ontsnappen van een onbewoond eiland, maar hoe precies is nog niet geheel duidelijk.
  • Kokosnoten worden ook gebruikt in de productie van kokosmatten, daartoe wordt het vruchtvlees gehekeld, gelooid, en geweven waarna het net als nylon kan worden verwerkt in vloerbedekking. Kots je je kokots rechtstreeks op je hoogpolig tapijt, dan heb je na drie weken hetzelfde effect: kokotsmatten!