OnBoeken:Kookboek/Papier

Het A4 papier! Klaar om gegeten te worden!
Leesvoerlogo.png
Leesvoer


Papier kennen we allemaal. Van blaadjes van A4 formaat tot stroken en vellen van A3, A2, A4, A5 etc. en nog veel meer. Maar wist u al dat papier, naast dat het schrijfbaar, vouwbaar en verscheurbaar is, dat het ook eetbaar is? Niet zonder risico's natuurlijk, want papier is zeer gevaarlijk als men het eet. Dus in deze OnReceptenpagina gaan wij uitleggen hoe u papier zonder al teveel kleerscheuren en inwendige wonden op kunt eten.

VoorbereidingenBewerken

Er zijn verschillende soorten papier, met allemaal een andere smaak. Maar om de boel een beetje bekend en makkelijker te houden gaan we het A4 papier opeten, opsmikkelen, naar binnen gooien, werpen, dumpen, opvreten, opschrokken en later weer uitwerpen op het toilet. Wel, om dat goed en zonder pijn te laten verlopen moet u allereerst (heel belangrijk) water hebben. Dit water is cruciaal als het gaat om papier eten. In de bereidingswijze hieronder staat waarom. Ook heeft u natuurlijk een tafel en een stoel nodig. Op de grond het papier eten is niet goed voor de vertering. In de lucht ook niet want dan is de kans groter dat het er weer uit komt, dan wel niet anaal maar oraal. Doorslikken wordt dan ook ietwat moeilijker. Goed, op een stoel dus zitten met een tafel, met een glas water, papier en natuurlijk ook nog, voor men het vergeet, inclusief schrijvers dezes, peper en zout om er wat meer smaak aan te brengen.

BereidingBewerken

 
WC-papier is zelf ook niet verkeerd. Houd er wel rekening mee dat het geen gerecycled papier is, dat kan dan voor een smerig nasmaakje zorgen.

U zit dus nu op de stoel aan tafel. Dat is één. Dan twee, het papier ligt voor u, met het water, maakt niet uit hoe, in een glas, in een kan of op de tafel zelf, al maakt dat het al iets moeilijker, met de peper en zout. Het papier kunt u niet in één keer naar binnen krijgen, dit is onmogelijk en zal ook veel blaren veroorzaken. Daarom is het aangeraden om het papier in stukken te verscheuren. Niet in hele grote stukken maar met zulke grote stukken die net zo groot zijn als uw mond zelf. Aangeraden is om deze iets kleiner te doen. Een zo'n stukje gescheurd papier bestrooit u nu licht met wat water, niet te veel, een paar druppeltjes zijn al voldoende. Als je veel water gebruikt gaat het papier oplossen, is het niet meer eetbaar, verliest het zijn smaak en wordt het aan tafel één grote natte kliederzooi, of waterzooi, wat danwel niet verward mag worden met de Vlaamse kippensoep, want we eten nu papier. Goed, nadat het papier dus een beetje nat is geworden, doet u er een heel klein beetje peper en zout overheen voor de smaak. Dan pakt u het papiertje op en...opeten die hap...nee, dat papiertje. Nu het papiertje in de mond is er één manier om het goed doorgeslikt te krijgen, namelijk om eraan te zuigen met wat kauwen. Langer zuigen geeft een langere smaak. Maar als u te lang zuigt kunt u niet meer kauwen en is de smaak weg, wat leidt tot een smerige nasmaak. Dus het is zuigen, totdat de peper en zout smaak bijna weg is en het papiertje helemaal nat is. Dan vervolgens, hoe kan het dan ook, doorslikken. Dit proces herhaalt u net zolang totdat alle stukjes van het A4 papier op zijn en in het maagzuur liggen te dobberen. Nadat alles op is, is er nog één ding, namelijk het water opdrinken dat overgebleven is. Het is eigenlijk zo: hoe meer water, hoe beter het is voor de vertering en voor de gezondheid.

VariatiesBewerken

Het is natuurlijk ook mogelijk om het papier ook gemengd met andere etenswaren en gerechten te eten. Neem nou de sladressing. Daar kan makkelijk tussen de sla en de komkommer met wellicht ook tomaat, aardbeien en ei wel een paar scheurtjes papier tussen. De dressing zorgt er dan ook voor dat het wat slapper wordt, wat er gebeurde wanneer er water gebruikt werd. Ook bij de soep kan papier gegeten worden, eigenlijk bij alles! Bij de pasta, patat, bij toastjes, bij alles, bij hamburgers en zelfs bij eetpapier. Hoewel, eetpapier is papier, maar dan met suikers en andere smaken. Minder origineel dus, maar wel smakelijker. Dit is overigens te krijgen bij de supermarkt, voor gewoon papier moet u bij de computerzaken wezen, of elders dat iets met papier heeft, bijvoorbeeld de supermarkt.

Zie ookBewerken