OnBoeken:N00broosje

LeesvoerlogokleinOT.png
Deze roman behoort tot OnBoeken, de collectie inhoudsvrije tekstboeken.

Een welbekend sprookje, geschreven door de gebroeders Grimmig.

ProloogBewerken

 
Het F11je CapsLock.

Lang, heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden eens Koning Shift II en zijn gade, Koningin Enter. Zij wilden heel graag kinderen, maar hoe vaak ze het ook probeerden, het lukte niet. Op een dag kwamen er drie goede F11jes naar hun paleis.

'Dag, koning Shift. Dag koningin Enter. Wij zijn de drie goede F11jes NumLock, CapsLock en ScrollLock. Jullie mogen een wens doen.' De koning en de koningin hoefden hier natuurlijk niet lang over na te denken.
'Wij willen een kind, als dat kan!'
NumLock zwaaide met haar magische joystickje, en de koningin was zwanger.

Hoofdstuk 1Bewerken

Het hele koninkrijk was in blijde verwachting voor het kindje van de koningin. NumLock, CapsLock en ScrollLock waren in het paleis gebleven, en hadden nu een goed betaalde baan als adviseur. Enkele maanden later beviel de koningin van een prachtige dochter. Zij mailden en twitterden meteen uitnodigingen naar alle vooraanstaande feeën in het land, om ze uit te nodigen voor het feest.
Alle f-toetsen zouden een wens doen, om het meisje gelukkig te maken.

Hoofdstuk 2Bewerken

De goede F-toetsfeeën waren op het feest. Vertederd stonden ze aan de wieg van het meisje, dat n00broosje heette. De F11jes bleven steeds dicht in de buurt. Toen was het tijd voor de goede wensen.
Alle goede feeën gingen in een rij voor het wiegje staan.
'N00broosje zal 200 aanslagen per minuut kunnen typen.' zei de F1-toetsfee.
En de koning en de koningin waren ontroerd door dit geschenk.
'N00broosje zal HTML-codes kunnen onthouden.' zei de F2-toetsfee.
En de koning en de koningin waren ontroerd door dit geschenk.
'N00broosje zal nooit last hebben van spam.' zei de F3-toetsfee
En de koning en de koningin waren ontroerd door dit geschenk.
Zo gingen alle feeën het wiegje af, en N00broosje wachtte een stralende toekomst. De koning en de koningin waren blij. De twaalfde fee had haar wens gedaan, en de F11jes maakten zich klaar om hun wens uit te spreken. Maar toen opeens begon het paleis te trillen. Een woedende stem klonk door de hele ruimte. 'Ik, de InstallWizard, ben kwaad! Jullie hebben mij niet uitgenodigd! Mijn wraak zal zoet zijn!' En met die woorden, onder de geschokte blikken van alle toeschouwers, liep ze naar het wiegje. De InstallWizard boog zich over N00broosje heen, en zei: 'Dit meisje, dit lieve meisje, zal sterven als zij 16 jaar oud is. Ze zal zich prikken aan een toetsenbord, en ze zal sterven!' Ze lachte maniakaal, spreidde haar vleugels en vloog weg. Iedereen was wanhopig.
De F11jes kwamen tussenbeide. 'Wij hebben onze wens nog niet gedaan!' zei CapsLock. 'Wij zijn niet zo machtig dat we de spreuk van de InstallWizard ongedaan kunnen maken.' zei NumLock.
'Maar verzachten kunnen we het wel. N00broosje zal niet sterven. Zij zal honderd jaar slapen!'
En met die woorden hieven de F11jes hun joysticks, en spraken hun spreuk uit over N00broosje.

Hoofdstuk 2Bewerken

Het was precies 16 jaar later, en N00broosje zwierf rond in het paleis. Ze verveelde zich, en zocht iets om te doen. Ze klom de trap op naar de hoogste kamer in de hoogste toren.
Voorzichtig opende ze de deur, en liep naar binnen. Daar zat een oude vrouw achter een computer. N00broosje had nog nooit zoiets gezien, want haar vader had bevolen alle toetsenborden te verbranden. 'Mag ik ook eens?' vroeg N00broosje aan de vrouw. 'Ja liefje, natuurlijk.' En N00broosje begon te typen, steeds sneller en sneller. De vrouw lachte.
En N00broosje prikte zich aan het toetsenbord, en viel in slaap.
Het hele paleis bevroor. Computers liepen vast, muizen stonden stil en zelfs het vuur onder de kookplaat bevroor.
De vrouw, die natuurlijk de InstallWizard was, vloog weg. Honderd jaar lang gebeurde er niets.
Honderd jaar lang liep het paleis vast. Er groeiden firewalls rond het paleis, waardoor niemand er in kon komen.
Verscheidene jongelingen hadden al geprobeerd door de firewalls heen te breken, maar zonder resultaat.

Hoofdstuk 3Bewerken

 
De dappere prins die N00broosje redde.

Maar, op een dag was er een nog veel dappere, mooiere en betere man die N00broosje wakker probeerde te maken. Op zijn vuurvos reed deze prins door stad en land, op weg naar het paleis.
Daar aangekomen keek hij omhoog naar de firewalls. Omdat hij dapper was, reed hij niet weg. Hij trok zijn USB-stick en plugde die in de firewall. onmiddellijk werd de firewall gehackt en liep vast. De prins reed kalm door de firewall heen.
Maar toen opeens verscheen er een draak. 'Wat doe jij hier, prins? Ik ben de Norton Antivirusdraak. Jij komt hier niet zomaar binnen! Het is mijn taak om dit paleis vast te laten lopen. Dat heeft mijn meester me opgedragen!'
De prins lachte, en pakte zijn USB-stick. De draak brulde, en sloeg het uit zijn handen.
De prins werd nu toch wel een beetje zenuwachtig, maar slim als hij was, had hij een idee. 'Zeg draak! Daar achter je!'
De draak keek verbaasd. 'Wat is er?'
'Een kasteelbewoner probeert apple te installeren!'
Dit was een goede actie. De draak rende brullend weg, en de prins glipte het paleis binnen.

Hoofdstuk 4Bewerken

De prins keek verbaasd om zich heen. Het was wel duidelijk dat hier lang niets was gebeurd. Hij verbaasde zich over de ouderwetse vormgeving, omdat hij zelf in een Apple-paleis woonde. De paints aan de muren waren bestoft, net als de vloer. De prins liep naar de hoogste kamer in de hoogste toren van het paleis. Daar zag hij de prinses. Haar #F6F6F6kleurige haren lagen uitgespreid over het lelijkste toetsenbord dat hij ooit had gezien.
Ze lag te slapen, met haar vingers tussen de Home en de End.
Instinctief wist de prins wat hij moest doen.
Hij liep langzaam naar het toetsenbord, tilde het hoofd van de prinses op en...

Drukte op Ctrl-Alt-Delete.

Zie ook:Bewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
30 maart 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.