Nieuw sterrenbeeld ontdekt

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.12 april 2007


X wijst de plaats aan van de verborgen schat.

De Ardennen, Belgiƫ, Europa, Aarde, ons zonnestelsel - Astronomen (mensen die betaald worden om naar de sterren te kijken) hebben tijdens een astronomisch weekend in een chique hotel in de Ardennen een gloednieuw sterrenbeeld ontdekt. De verzameling sterren heeft de vorm van een vuist waarbij de wijsvinger in een neus aan het peuteren is, vandaar haar naam: Nasis Borus of de Neuspeuteraar. De benaming heeft reeds voor wat verwarring gezorgd omwille van een ander sterrenbeeld, met name Nazis Borus of de Dril-Nazi.

De wetenschappers hebben de Neuspeuteraar nu pas ontdekt, omdat het zich al die tijd verstopt had en zij nog nooit gezocht hadden. Het sterrenbeeld is namelijk altijd al verliefd geweest op Virginie de Maagd, maar was bang voor haar vriendje, Leo de Leeuw. Enkele dagen geleden werd Leo echter gedumpt. Neuspeuteraar waagde zijn kans en betoog zijn liefde aan het mooie en vooral single sterrenbeeld. Sindsdien worden "Neusje & Virginie" voortdurend samen gespot, zo laatst nog hand-in-hand wandelend langs het strand (Rijmt!).

Astrologen (mensen die, in tegenstelling tot Oncyclopedisten, betaald worden om onzin te verkopen) denken er nu aan om de Leeuw te vervangen door de Neuspeuteraar. Het nieuwe sterrenbeeld zou ook gewoon kunnen toegevoegd worden aan het lijstje van de bekende twaalf, waarbij Leo de periode van 21 juli tot 21 augustus moet delen met Nasis Borus.


Van onze melkboer, Jan Doedel.